Πιτσιόρλας στο ΘΕΜΑ 104,6: Η συμφωνία για το Σκοπιανό ανοίγει τεράστιες προοπτικές για τη χώρα

Πιτσιόρλας στο ΘΕΜΑ 104,6: Η συμφωνία για το Σκοπιανό ανοίγει τεράστιες προοπτικές για τη χώρα

«Με βάση την ανάλυση που κάνουμε για το συμφέρον της χώρας» είπε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, «επιλέξαμε ότι η επίλυση του Σκοπιανού ήταν η καλύτερη» 

pitsiorlas-new-them
Την εκτίμηση ότι «αν επιλυθεί το Μακεδονικό ανοίγονται τεράστιες προοπτικές για τη χώρα» διατύπωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Με βάση την ανάλυση που κάνουμε για το συμφέρον της χώρας επιλέξαμε ότι η επίλυση του ζητήματος ήταν η καλύτερη» είπε ο κ. Πιτσιόρλας χαρακτηρίζοντας σεβαστή τη διαφωνία του Πάνου Καμμένου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ομολόγησε ότι «είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα και περιμέναμε να έχουμε δυσκολίες αλλά είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε γιατί είμαστε κατά της ακινησίας. Η ευθύνη μιας κυβέρνησης δεν είναι να έχει τη λογική του μη μου τους κύκλους τάραττε. Η κυβέρνηση δεν εκλέγται από το λαό για να καταγράφει δημοσκοπήσεις και να λειτουργεί βάσει αυτών».

Σύμφωνα με τον ίδιο η περίπτωση του Σκοπιανού «θα γίνει όπως στην περίπτωση του Καραμανλή» όταν έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ παρά το αντίθετο ρεύμα που υπήρχε τότε.

Όσον αφορά τον αριθμό των βουλευτών που πρέπει να κυρώσουν τη συμφωνία ο κ. Πιτσιόρλας είπε ότι «δεν προκύπτει από το πουθενά η ανάγκη για κύρωση από 180 βουλευτές. Δεν προκύπτει από το Σϋνταγμα αλλά αν η κυβέρνηση το κάνει για άλλους λόγους είναι άλλο θέμα, που δεν θα το κάνει».

Ερχόμενος στα θέματα της οικονομίας είπε ότι «επιλέξαμε να πάρουμε όλα τα μέτρα για να βγούμε από το Μνημόνιο. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως νέο μέτρο, υπάρχει ενδεχομένως το ενδεχόμενο ορισμένα να τα ξανα συζητήσουμε. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων προχωράει».

Κατά τον ίδιο, τέλος, «η Ελλάδα πρέπει να πάει σε λογική πλεονασμάτων. Θα είναι ανευθυνότητα αν κλωτσήσουμε τις θυσίες του λαού και να επιστρέψουμε στον λαϊκισμό» ενώ χαρακτήρισε «συμβιβασμό» τα πλεονάσματα μέχρι το 2022 παραδεχόμενος ότι «έχουμε μπροστά μας δύο χρόνια δύσκολα».



Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης