Το ξέσπασμα των Καραμανλήδων για το Σκοπιανό

kostas-axilleas-karamanlis_main02

«Η συμφωνία με τα Σκόπια φαλκιδεύει το εθνικό συμφέρον» τονίζει ο Αχιλλέας Καραμανλής - Αντίδραση από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή για όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το Βουκουρέστι: «Η πολιτική που μας οδήγησε στο Βουκουρέστι, είχε ουσιώδεις διαφορές από την πολιτική και την τακτική της σημερινής κυβέρνησης»

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, η οικογένεια Καραμανλή «ξέσπασε» για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ καθιστώντας σαφές ότι η πολιτική της περιόδου 2004 -2009 κινήθηκε σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τη σημερινή και ότι η σημερινή συμφωνία αναβιώνει τον εφιάλτη του “μακεδονικού” αλυτρωτισμού, από τον οποίο τόσο υπέφερε η πατρίδα μας και, ιδιαίτερα, η Μακεδονία μας στο παρελθόν.

Με αυτές τις επισημάνσεις που έγιναν τόσο από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού όσο και από τον πρώην υπουργό Αχιλλέα Καραμανλή, ουσιαστικά μπήκε ένα τέλος στην «κυβερνητική γραμμή» ότι με την συμφωνία που έφεραν συνέχισαν την πολιτική του Βουκουρεστίου αλλά και στην προσπάθεια που κατέβαλλε συντονισμένα το κυβερνών κόμμα να ταυτίσει τις κινητοποιήσεις των πολιτών και τα συλλαλητήρια με ακραίες θέσεις και απόψεις.

«Oλοι, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουν να αντιδράσουν και να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες του Συντάγματος για την υπεράσπιση της εθνικής υπόθεσης της Μακεδονίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αχιλλέας Καραμανλής.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και πρώην υπουργός Αχιλλέας Γ. Καραμανλής εξέφρασε σήμερα με δήλωσή του στην εφημερίδα Καθημερινή την πλήρη αντίθεσή του προς τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

«Η συμφωνία με τα Σκόπια φαλκιδεύει το ελληνικό εθνικό συμφέρον, καθώς, για πρώτη φορά, η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και ιθαγένεια, άρα και εθνότητα, εξαρτά τη σύνθετη ονομασία από την αβέβαιη ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και θέτει ζήτημα αλυτρωτισμού εις βάρος της Ελλάδος», υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο πρώην βουλευτής Αχιλλέας Γ. Καραμανλής και προσθέτει: «Ο συνδυασμός “Βόρειας Μακεδονίας” και “Μακεδόνων” είναι η χειρότερη δυνατή λύση σε ένα εθνικό ζήτημα για το οποίο αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων και αναβιώνει τον εφιάλτη του “μακεδονικού” αλυτρωτισμού, από τον οποίο τόσο υπέφερε η πατρίδα μας και, ιδιαίτερα, η Μακεδονία μας στο παρελθόν.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει το δικαίωμα, για χάρη των διεθνών του δεσμεύσεων και των μικροκομματικών του σχεδιασμών, να διχάζει και να υποθηκεύει το μέλλον του έθνους. Oλοι, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουν να αντιδράσουν και να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες του Συντάγματος για την υπεράσπιση της εθνικής υπόθεσης της Μακεδονίας».

O κ. Αχιλλέας Καραμανλής διευκρίνισε πως σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Καραμανλής

Νωρίτερα από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή επισημανθηκαν τα εξής: «Η ομιλία της κας Μπακογιάννη αποτυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων, με κατάληξη το Βουκουρέστι, όπως και τις ουσιώδεις διαφορές της από την πολιτική και την τακτική της σημερινής κυβέρνησης».

Με τον τρόπο αυτό ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει ξεκάθαρα πως θεωρεί ότι η συμφωνία για το Σκοπιανό παραβιάζει τη λογική και το κεκτημένο του Βουκουρεστίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κ.Μπακογιάννη χθες είχε απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα και τις αναφορές που είχε κάνει ο πρωθυπουργός στο Βουκουρέστι στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέλυσε γιατί η σημερινή συμφωνία για μακεδονική γλώσσα και ιθαγένεια είναι προβληματική, υπενθυμίζοντας τι είχε διαπραγματευθεί το 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή στα δύο αυτά ζητήματα.

ΣΧΟΛΙΑ (27)

Στρ. Ιωάνvης

Eγώ τον καταλαβαίνω τον Kαραμάν-αλή... ξέρεις τι μαρτύριο είναι την ώρα που μερεμετίζεις την δεύτερη πιατέλα με τα παϊδάκια και να αναγκάζεσαι να σταματήσεις για να κάνεις δηλώσεις!!;;;

@@

Σταματήστε την προπαγάνδα γιατί ξεφτιλίζεστε στο ΠΘ. Πιο ξέσπασμα; από ποιόν;

δεν καταβαίνει...

... αυτός ο άνθρωπος πόσο βλάπτει την Ν.Δ. με την στάση του. Η σιωπή του βοηθά τους αντιπάλους του και μόνο. Η ενοχή του και τα λάθη του είναι το μόνο βέβαιο.

Τακης

Πιο ξέσπασμα ρε ΠΘ ;;; Ενα μάτσο μακακες ειναι η οικογενεια Καραμανλή...απο τον δηθεν εθνάρχη μεχρι τον κωστα τον Γ τον ξανθοψειρα....

Κωστας

Βαστά ΚΩΤΣΟ ΦΑΕ ΤΡΕΙΣ ΓΑΡΔΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΡΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕΙΣ καθαριζοντας ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ!!! Σίγουρα Δεν Είσαι πρωτοπαλίκαρο του ΚΑΜΜΕΝΟΥ ??? ΣΗΚΩ ΠΑΝΩ !!!

Καραμανλή μπαμπακα του Τσιπρα

Παρασκηνιακά υποστηρίξες τον Τσιπρακο να εδραιωθεί στην εξουσία , πολύ μεγάλες οι ευθύνες σου, κάτσε φάε τις μπουγάτσες σου και τα διπιτα τυλιχτα σου εκεί στην Ραφήνα και μην ξαναεμφανιστεις πουθενά

Qaramanli

τουρκαλβανική φάρα, εξ ου και η φάτσα του θείου με τις χοντρές φρυδάρες, ένδειξη αρναουτοειδούς μογγόλου

ΝΙΚΟΣ

να δούμε και τα απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών επί Ντόρας και Κωστάκη που αποχαρακτηρίστηκαν, και εδώ είμαστε....Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος...

Allianz

Ποιός τόν σκούντηξε καί αφησε τό playstation καί ασχολείται με πολιτική πάλι?Μήπως κάποιοι τον ετοιμάζουν για να τον στείλουν στήν δουλειά-κάτεργο τού προέδρου Δημοκρατίας τον κουρασμένο?Κατακαϋμένη Ελλάδα !!!

s

Οταν ο μισός ΣΥΡΙΖΑ έλεγε τα Σκόπια «Μακεδονία» Να ποιοί δήθεν "διαπραγματεύτηκαν" σήμερα. Αυτοί που το είχαν πουλημένο τουλάχιστον από το 2008. Το άρθρο - διακήρυξη που δημοσιεύθηκε λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2008, στην οποία η Ελλάδα έθεσε βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στην Συμμαχία - Ποιοι σημερινοί υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το υπέγραφαν Συγκεκριμένα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, αρχές Απριλίου του 2008, όπου η Ελλάδα αρνήθηκε να συναινέσει στην ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία ακόμη και με την προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ, διακόσια και πλέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν προκλητικά κατά της εθνικής γραμμής, ζητώντας ευθέως από την Αθήνα να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως «Μακεδονία». Επιχειρώντας να ικανοποιήσει τις εθνομηδενιστικές τους εμμονές, κόντρα στο κοινό αίσθημα και τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, η εφημερίδα «Αυγή» δημοσίευσε στις 13/3/2008 άρθρο-διακήρυξη με τίτλο «Οχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν», την οποία υπέγραφαν γνωστά στελέχη του κόμματος, αλλά και της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.  Πορεία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα Σκόπια το 2008. Νεολαία ΣΥΝ: «Αυτονόητο δικαίωμα για τους γείτονες» Επίσης τον Μάιο του 2008 αντιπροσωπεία της Νεολαίας του ΣΥΝ -που μετεξελίχθηκε σε Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ- συμμετείχε σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια με κεντρικό σύνθημα: «Βέτο στον εθνικισμό, εμπάργκο στον μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ». Το δελτίο Τύπου έκανε λόγο για συμμετοχή οργανώσεων από την Ελλάδα και τη… Δημοκρατία της «Μακεδονίας». Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17/5/2008 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Σκοπίων η κυρία Σίσσυ Βωβού, υπεύθυνη φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που το 2013 μάλιστα είχε θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος απέναντι στον κ. Αλέξη Τσίπρα, τάχθηκε υπέρ των Σκοπιανών να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες», και μίλησε ευθαρσώς για «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα. «Εμείς ζητάμε την αναγνώριση της “μακεδονικής εθνότητας” όσον αφορά στο τμήμα του λαού της Δημοκρατίας της Μακεδονίας που είναι Μακεδόνες, αλλά και όσον αφορά στους Ελληνες ντόπιους Μακεδόνες που ζουν στον Βορρά της ελληνικής Μακεδονίας», δήλωσε προκλητικά. https://www.protothema.gr/politics/article/565640/otan-o-misos-suriza-elege-ta-skopia-makedonia/

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης