«Όχι» Ιβανόφ στη Βόρεια Μακεδονία: Είναι ταπεινωτική συμφωνία

ivanov_main01

Προκλητικός ο πρόεδρος των Σκοπίων: «Αυτό που έκανε η Ελλάδα στους Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα θέλει τώρα να το επαναλάβει με τους Μακεδόνες στη Μακεδονία»  - Ποια είναι η διαδικασία που προβλέπεται αν ο πρόεδρος θέσει βέτο

«Ταπεινωτική» για τα Σκόπια χαρακτήρισε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Γκιόργκι Ιβανόφ, τη συμφωνία που επιτεύχθηξε την Τετάρτη για το νέο όνομα της γειτονικής χώρας, μετά τις αλλεπάλληλες επαφές του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του Έλληνα ομολόγου του, Αλέξη Τσίπρα.

«Η συμφωνία παραβιάζει τη συνταγματική τάξη και το νομικό καθεστώς», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Σκοπίων στο διάγγελμά του, αποφασίζοντας να έρθει σε πλήρη ρήξη με τον πρωθυπουργό της χώρας και να ξεκινήσει νέα πολιτική κρίση, με γενικότερες συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή.

Νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Ζόραν Ζάεφ, με τον οποίο μίλησε για μόλις 1,5 λεπτό! Όπως προέκυψε από τις επαφές των δύο κορυφαίων πολιτικών παραγόντων της γειτονικής χώρας, ο Ιβανόφ δεν συμφωνεί με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», καθώς και την αλλαγή στο Σύνταγμα, όροι που συμφωνήθηκαν μεταξύ του Ζάεφ και του Τσίπρα την Τετάρτη, μετά από μακρά διάρκεια διαβουλεύσεων.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν στα Σκόπια, ο πρόεδρος μπορεί να ασκήσει βέτο κατά της συμφωνίας, αν προηγουμένως έχει εγκριθεί από το σκοπιανό κοινοβούλιο. Η διαδικασία έχει ως εξής. Μετά την πιθανή υπερψήφιση από το σκοπιανό κοινοβούλιο, η απόφαση θα πάει στον πρόεδρο για έγκριση. Τότε, ο Ιβανόφ έχει δικαίωμα να αρνηθεί και να την «επιστρέψει» στο κοινοβούλιο. Αν η απόφαση υπερψηφιστεί για δεύτερη φορά από το σκοπιανό κοινοβούλιο, τότε η πρόταση καθίσταται ενεργή και τίθεται σε ισχύ.

Ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβανόφ δήλωσε ότι η συμφωνία με την Ελλάδα είναι ταπεινωτική για τα 73 χρόνια ιστορίας της χώρας του και τόνισε πως δεν μπορεί να αποδεχθεί μία κακή λύση, προκειμένου η χώρα να μπει στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η είσοδος στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για μία κακή συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ιβανόφ άσκησε δριμύτατη κριτική εναντίον του πρωθυπουργού Ζάεφ, ο οποίος, όπως τόνισε, «δεν είχε το θάρρος να συνεργαστεί με τους παράγοντες της χώρας», ενώ χαρακτήρισε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης «μη δημοφιλή».

Ο Ιβανόφ εξαπέλυσε επίθεση και κατά της Ελλάδας, προβαίνοντας στην άκρως προκλητική δήλωση:  «Αυτό που έκανε η Ελλάδα στους Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα θέλει τώρα να το επαναλάβει με τους Μακεδόνες στη Μακεδονία».

Πρόσθεσε, δε, πως με τη συμφωνία, εκτός του ονόματος, αλλάζει και το άρθρο του Συντάγματος που αναφέρεται σε μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα!

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Σκοπιανού προέδρου:

«Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι επιζήμια για τη «Μακεδονία» και αποτελεί μια προσωπική απόφαση και ευθύνη του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ και δεν θα την υπογράψω. Με τη συμφωνία αυτή εγκαταλείφτηκαν οι θέσεις του κράτους για μη αλλαγή του συντάγματος και μη αποδοχή ονόματος erga omnes.Η συμφωνία είναι επιβλαβής και αποτελεί μοναδική περίπτωση στην ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία παραβιάζει το σύνταγμα και τους νόμους και πέρασε με αδιαφανή τρόπο.

Η κυβέρνηση δεν βρήκε δύναμη και θάρρος να οικοδομήσει μια κοινή θέση και συναίνεση. Η όλη διαδικασία ήταν μη διαφανής όπως φαίνεται από το τελικό αποτέλεσμα. Το κείμενο είναι ηττοπαθές για τη Μακεδονία. Δεν αλλάζει μόνο το συνταγματικό όνομα, αλλά και το προοίμιο του συντάγματος και όλα τα άρθρα στα οποία γίνεται αναφορά σε Δημοκρατία Μακεδονίας. Δεν είναι αξιοπρεπές να γίνουν αποδεκτά όλα τα ελληνικά αιτήματα και τελεσίγραφα. Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να είναι το άλλοθι για μια επιζήμια συμφωνία και δεν ενώνει την κοινωνία, αλλά την πολώνει ακόμη περισσότερο.

Η Ελλάδα κατάφερε να επιτύχει στο μέγιστο τα αιτήματά της, υποβαθμίζει τα κεκτημένα δικαιώματα στον ΟΗΕ και παραβιάζει τους όρκους των προγόνων μας. Παραβιάζει το δικαίωμα μας της αυτοδιάθεσης εδώ και 73 χρόνια και τα 27 χρόνια ανεξαρτησίας. Παραβιάζει αυτά που είναι ιερά για τη Δημοκρατία μας.

Δεν θα υποστηρίξω και δεν θα υπογράψω ένα τόσο επιβλαβές κείμενο της συμφωνίας».


ΣΧΟΛΙΑ (242)

Φίλιππος ο Μακεδόνας (με σκουλαρίκι)

Μακεδονική μειονότητα στη... Μακεδονία... Μάλιστα... Ο Ιβάνοφ, δηλαδή, ισχυρίζεται πως οι Μακεδόνες της Ελλάδας, οι οποίοι ζουν σε μια περιοχή που εμπεριέχει ολόκληρο το αρχαίο βασίλειο, είναι όλοι κι όλοι 50 χιλιάδες Σλαβόφωνοι, και οι υπόλοιποι, οι Ελληνόφωνοι αποτελούν είτε καταπιεσμένη μειονότητα είτε ελληνόφωνους εισβολείς, ενώ στη χώρα του, την ΠΓΔΜ, που ήταν έξω από τα όρια του αρχαίου βασιλείου, είναι όλοι τους απόγονοι του Αμύντα... Αχ τι κάνουν τα χάπια κι' οι μπάφοι...

Καμία συμφωνία

θα ήταν πιο ασφαλής. Τα γουρούνια του "σορρος - ψοφος" ασκούν πλεον διπλωματία για όσκαρ. Σκηνοθετημένη σύγκρουση στη γυφτοχωρα για να πετύχει ακόμη περισσότερη υποχώρηση από εμάς. Αφού πήραν αυτό που ήθελαν προσπαθούν να πετύχουν τον τελικό ανιστορητο στόχο της παλαιάς Αυστροουγγαρίας. . Εμείς για να πάρουμε μια δόση έπρεπε το 80% της Βουλής να υπογράψει υποταγή. Και αυτοί το παίζουν σκληροί ο ένας στον άλλο για να κωλωσουμε εμείς. . Δύο γαιδαροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα. .

Προσοχή!!!!!!!!!!!!

Άρθρο 1 παράγραφος ζ λέει μπορούν (may be)να λένε βόρεια Μακεδονία. Το ίδιο και στα έγγραφα τους, τελευταία παράγραφος άρθρο 1 (may...). Δηλαδή, αν θέλουν τα λένε Βόρεια Μακεδονία σε διαδικαστικές πράξεις και σε ιδιωτικούς σκοπούς. Εκεί αν θέλουν σκέτο Μακεδονία.

Συριζάκιας

Για να τους πείσουμε, λέμε να τους ονομάσουμε σκέτο Μακεδονία, να τους δώσουμε πίσω τα αρχαία των προγόνων τους που βρήκε ένας δικός μας αρχαιολόγος κατά τύχη, και να ψάξουμε να βρούμε κάποιο ωραίο όνομα για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Και φυσικά, να πείσουμε τους Βορειοελλαδίτες να πάψουν να χρησιμοποιούν κάθετι με την λέξη Μακεδονία. Δεν είναι σωστό να προκαλούμε τους Μακεδόνες γειτόνους μας.

Αλκιβιάδης

Ο Nagash-Μεγαλέξανδρος-Χίτλερ απήγαγε πλανόδιους DarkElfs-Αθηναίους-Εβραίους για να κλέψει από αυτούς γνώση που του έδωσε τεράστια δύναμη με την οποία έχτισε ισχυρή αυτοκρατορία στην Khemri-Περσία-Ευρώπη αλλά η ένωση των PriestKings-Πτολεμαίος/Σέλευκος-Τσόρτσιλ/Στάλιν την ισοπέδωσαν, αλλά η Neferata-Ρώμη-Κασιδιαρελλάδα μελέτησαν την κληρονομιά του και συνέχισαν την έρευνά του, οικοδομώντας τον Vampirism-Βυζαντινισμό-Ευρωσκεπτικισμό αλλά όταν κατευθύνθηκε προς CripplePeak-Μακεδονισμό-Αντισλαμισμό, το κατεστημένο τους ανακάλυψε, και έγινε μάχη στη Lahmia-Βουλγαρία-Παλαιστίνη, με την οποία διέφυγαν και σχημάτισαν στρατό για την ανάκτηση της χαμένης τους δόξας μαζί με Undead-Σταυροφόρους-Τραμπικούς η οποία απέτυχε επειδή το σύστημα είχε αναδείξει ηγέτη τον Alcadizaar-Σουλεϊμάν-Πούτιν που κέρδισε με πιο συγκροτημένο στρατό μέχρι που εξαπολύθηκε μια ισχυρή πανούκλα-Αποικιοκρατία-ΜιτΡόμνεϊκήΑμερική που γκρέμισε το Μασονικό λόμπι με τον ηγέτη του σε ανάκριση να χρησιμοποιείται για τελετή κυριαρχίας μέχρι που επιτέθηκαν οι Skaven-Μαρξιστές-Κινέζοι που την απέτρεψαν ώστε να διασωθεί ο Τεκτονισμός. Nagash is the most powerful of all the lords of the Undead. Although once human, Nagash's long use of warpstone to enhance his powers has transformed him to a creature more akin to a daemon than any living creature. Ever since he was forced into exile by the fellow Kings of Nehekhara, Nagash no longer has any room for remorse, love and compassion in his cold, dead heart, for he believes such emotions of empathy are beneath a being as great as he. He stands well over 15 feet tall, his size greatly increased by the mutating effects of the warpstone he has consumed over the millennia. His skin has withered, his eyes have become pools of luminous pus in their sockets, and his body only continues to walk driven by his dark will and the power of his evil sorcery. Vampires are immortal beings that have spread the loathsome curse of Undeath across the realms of Men for centuries. Though many lineages of this foul race now live in the rain-swept forests of the far north, their true origins lie within the once great civilisation of Nehekhara. The true masters of Undeath; they retain much of their original intelligence and capabilities despite their curse, and hence retain their ambition and desire. This makes them very dangerous indeed, for Vampires, due to their immortality, have an extensive period of time in which to hone their skills and refine their schemes to utter perfection.

...

Deus Sigmar!

Με

κούρασες!

Mακεδονια Ελλαδα

το ιδιο επιχειρημα τηs καλπικηs δεκαραs ειχαν και οι Εγγλέζοι και το χρησιμοποιησαν για να μην μας δωσουν πισω τα μαρμαρα του Παρθενωνα...είναι πολλεs δεκαετιεs ειπαν στην Αγγλια...ετσι ειπαν τα ζωντόβολα ...αλλα και με τα χρονια να το παρειs στην Ελλαδα ηταν επι χιλιετιεs τα μαρμαρα του Παρθενωνα...ετσι και με τα Σκοπιανα, θελουν να οικειοποιηθουν μια ιστορια ενδοξη, χιλιαδων χρονων που δεν τουs ανηκει και φυσικα το κανουν με ψεμματα πανω σε ψεμματα...ο Αλεξανδροs ο Μεγαs πολλα μπορει να ηταν , γυφτοs παντωs δεν ηταν...ουτε κλεφτηs και ψευτηs …

@

Είναι για γέλια η υπόθεση. Να σεβαστούμε τα 73 χρόνια ιστορίας της χώρας του.. Είναι δυνατόν! Και αυτοί δε σέβονται τα χιλιάδες χρόνια ιστορίας μας.... Ποιος τους πληρώνει επιτέλους;

Ποσο μαλ....ες μπορει να ειμαστε?

Αντι να βγουμε στους δρομους και να σταματησουμε αυτο το εγγλημα και τους εγκληματιες του Τσιπρα καθομαστε και γραφουμε σχολια.Παει η Μακεδονια μας για το οσους δεν το καταλαβατε.Η θα ριξουμε αυτην την πουλημενη κυβερνηση ή θα παραδωσουμε στα παιδια και στα εγγονια μας την Ελλαδα χωρις την Μακεδονια μας μεσα.Δεν μπορω να το πιστεψω ποσο αιμα χυθηκε στο ονομα της και οτι τωρα την χαριζουμε σε ενα ματσο γυφτους χωρις να ανοιξει ουτε μυτη. ΤΡΑΓΙΚΟ!!!!!!

Marina

Έχεις απόλυτο δίκιο. Ποιος όμως θα συντονίσει τον κόσμο για να βγει και να φωνάξει; Τα πουλημένα κανάλια της διαπλοκής; Η εκκλησία που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου; Ο στρατός; Οι εισαγγελείς; Κανείς δεν κάνει τίποτα. Δυστυχώς η τύχη της Ελλάδος είναι στα χέρια προδοτών, οι οποίοι θα καθορίσουν το μέλλον της.

ΝΝ

Σωστός

κεφαλα

μη ξεχνας τις παυλες και αποσυντονιζεσαι! Ακριτως, ακριτως........ βγηκε το μεροκαματο σημερα, συριζοτσολια;

Αχυροκεφαλα

γελανε ολοι μεχρι δακρυων με αυτα που γραφεις!

Δεν έχει ξαναγίνει !

Αφού τους βαλαμε να αλλάξουν σημαία, τους ταράξαμε στο καψόνι, τους βρίζουμε στο ιντερνετ απο εποχή .. dial up, τώρα τους βάλαμε να αλλάξουν όνομα, σύνταγμα, πινακίδες στα αεροδρόμεια, λεωφόρους και σύντομα σε αγαλμάτα. Αμα δε διαλυθούν τον επόμενο χρόνο θα είναι θαύμα !!!! Όλα αυτά για τους φουκαράδες τους σκοπιανούς πρέπει να είναι πού εξευτελιστικά, έχουν δεν έχουν δίκιο.

Είσαι γνήσια βλαμμένος

ή απλώς troll;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaxariadis-n1

«Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι αν ένας πρωθυπουργός έχει οργανώσει σκευωρία τον στέλνουν οι πολίτες στο σπίτι του. Εάν έχουν τελεστεί τέτοια πράγματα ή έχει κάποιος την αίσθηση ότι έχουν τελεστεί, οφείλουν να ψαχτούν» είπε ο κ. Ζαχαριάδης

1