ΝΔ: Ο Κοτζιάς αποπροσανατολίζει, διαστρεβλώνει και αποδυναμώνει τα πάγια επιχειρήματα της χώρας

nd-grafeia-mosxato-1024x509

 Αστειότητες οι ισχυρισμοί του για δήθεν αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας» το 1977 και της συμφωνίας στην ονομασία «Μακεδονία - Σκόπια» αναφέρει η Πειραιώς

Νέα σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τους ισχυρισμούς του ότι το 1977 στη Διάσκεψη του ΟΗΕ αναγνωρίστηκε με ευθύνη της τότε κυβέρνησης η «μακεδονική γλώσσα».

Η Νέα Δημοκρατία αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του υπουργού Εξωτερικών, κάνει λόγο για ανυπόστατα ερωτήματα και επισημαίνει ότι το 1977 απλώς υπήρξε η μεταφορά στο λατινικό αλφάβητο της ονομασίας που είχαν δώσει στη γλώσσα τους τα ίδια τα Σκόπια.

«Η συγκεκριμένη καταγραφή δεν παρήγαγε κανένα πολιτικό αποτέλεσμα» επισημαίνει η ΝΔ και σημειώνει ότι ο κ. Κοτζιάς σκοπίμως παρουσιάζει την καταγραφή του όρου που χρησιμοποιούν τα Σκόπια στο εσωτερικό ως «επίσημη αναγνώριση» από πλευράς ΟΗΕ.

Παράλληλα η ΝΔ χαρακτηρίζει ως αστειότητες και τις αναφορές για συμφωνία που είχε επιτευχθεί στην ονομασία Μακεδονία - Σκόπια.

Αναλύτικά στο ενημερωτικό της σημείωμα η ΝΔ αναφέρει:

Ο κ. Κοτζιάς όχι μόνον επιμένει στην πολιτική παραπλάνησης του ελληνικού λαού, αλλά το δυστύχημα για τη χώρα είναι ότι συνεχίζει με τις τοποθετήσεις του να αποδυναμώνει τα πάγια διπλωματικά επιχειρήματα της Ελλάδος ενισχύοντας έτσι -συνειδητά ή ασυνείδητα- τις αλυτρωτικές αξιώσεις των Σκοπίων.

Αντί να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που βρίσκονται στο σκοτάδι για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, διαστρεβλώνοντας πλήρως όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν σε σχέση με την δήθεν «Μακεδονική γλώσσα». Του απαντούμε λοιπόν εκ νέου ακόμη στα ανυπόστατα ερωτήματα που θέτει. Και εννοείται ότι δεν θα επανέλθουμε, καθώς είναι προφανές ότι ο ίδιος είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να καταλάβει.

Ουδέποτε υπήρξε ελληνική τοποθέτηση στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Τοπωνυμίων η οποία να αναγνωρίζει τη δήθεν «μακεδονική γλώσσα». Το 1977 απλώς υπήρξε η μεταφορά στο λατινικό αλφάβητο της ονομασίας που είχαν δώσει στη γλώσσα τους τα ίδια τα Σκόπια. Άλλωστε στις ίδιες τις εκθέσεις των εν λόγω διασκέψεων, επισημαίνεται ότι δεν παράγουν κανέναν πολιτικό αποτέλεσμα.

Το 2002, δηλαδή 25 χρόνια μετά το 1977, στο πλαίσιο της ομάδας Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για τα Τοπωνύμια (UNGEGN) που συνεδρίασε εν όψει της Όγδοης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Τοπονυμίων. Για πρώτη φορά έγινε μονομερής δήλωση των Σκοπίων που έλεγε ότι οι Αρχές της χώρας αυτής χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονική» για εσωτερική χρήση.

Η δήλωση αυτή των Σκοπίων -καίτοι, όπως τονίστηκε, δεν παρήγαγε κανένα πολιτικό αποτέλεσμα- προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ελληνικής πλευράς. Τόσο στην Όγδοη Διάσκεψη (2002) επί κυβερνήσεως Κ. Σημίτη, όσο και στην Ένατη (2007) και τη Δέκατη (2012) επί κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά, οι εκπρόσωποι της Ελλάδος ρητά επιφυλάχθηκαν για τη συγκεκριμένη πρακτική, καταγράφοντας τις ενστάσεις τους στις τελικές εκθέσεις και αρνούμενοι έτσι ακόμη πιο εμφατικά την αλυτρωτική επιδίωξη των Σκοπίων να διεθνοποιήσουν τον όρο Μακεδονική γλώσσα.

Ο κ. Κοτζιάς σκοπίμως παρουσιάζει την καταγραφή του όρου που χρησιμοποιούν τα Σκόπια στο εσωτερικό ως «επίσημη αναγνώριση» από πλευράς ΟΗΕ, ισχυριζόμενος μάλιστα ψευδώς ότι ο Οργανισμός αναγνώρισε τη δήθεν «Μακεδονική γλώσσα» ως επίσημη γλώσσα του. Αλλά επίσημες γλώσσες στο πλαίσιο του ΟΗΕ είναι μόνο έξι: Τα Αγγλικά, Αραβικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Κινέζικα και Ρωσικά. Το λάθος είναι δηλαδή διπλό: πρώτον σε καμία περίπτωση η γλώσσα των Σκοπίων δεν είναι επίσημη γλώσσα του ΟΗΕ και δεύτερον ο Οργανισμός δεν αναγνώρισε ποτέ τον όρο “Μακεδονική” γλώσσα για διεθνή χρήση, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κοτζιάς. Απλώς κατέγραψε και μόνον την εθνική δήλωση των Σκοπίων ότι χρησιμοποιείται στο εσωτερικό της χώρας.

Αυτά ως προς τις αστειότητες για δήθεν αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής γλώσσας».

Όσον αφορά τους εξίσου αστήρικτους ισχυρισμούς ότι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας δέχθηκαν την όποια ονομασία τύπου «Μακεδονία-Σκόπια», αυτό δεν ισχύει για τον απλό λόγο ότι ουδέποτε υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Όλες οι παρελθούσες συνομιλίες δεν κατέληξαν σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Συμπερασματικά, η κυβέρνηση, με τη διγλωσσία της, τη μυστική διπλωματία, τις διαστρεβλωτικές και διχαστικές τοποθετήσεις της και την απαξίωση κάθε κριτικής φωνής, επιλέγει να καλλιεργεί ένα κλίμα μισαλλοδοξίας, ενισχύοντας παράλληλα κατά τρόπο απαράδεκτο την επιχειρηματολογία της γειτονικής μας χώρας.

Η στάση της αποτελεί πρωτοφανές δείγμα μικροπολιτικής ανευθυνότητας.

Από πλευράς μας, συνεχίζουμε να περιμένουμε την απάντηση του κ. Κοτζιά στο ερώτημα που θεσμικά και επισήμως του έχουμε θέσει από την Τετάρτη και ακόμα σιωπά:

Noμιμοποιείται ο κ. Τσίπρας να δεσμεύσει την χώρα, όταν ο συγκυβερνήτης του, κ. Καμμένος, εμφανίζεται -έστω στα λόγια- να απορρίπτει τη γραμμή του κ. Κοτζιά;».


Και καθώς είναι προφανές ότι ο κ. Κοτζιάς ούτε αυτή τη φορά θα ανταποκριθεί, θα δώσουμε και την απάντηση: Προφανώς δεν νομιμοποιείται ο κ. Τσίπρας. Και γι αυτό θα φέρει ακέραιη προσωπική ευθύνη, αν συναινέσει σε μια συμφωνία που θα αποβεί σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Να τελειώνουμε, Παλιός ΝΔ

Δυστυχώς ο Κοτζιάς έχει δίκιο, είτε μας αρέσει είτε Όχι και είναι ΚΚΕ - βαθύ Πασοκ κλπ. Το 45-49 αντί να μοιραζόμαστε την Πίτα με τους Νικητές εμείς είχαμε το Συμμοριτοπόλεμο με τον Περιβόητο Δημοκρατικό στρατό, απορώ, τί σχέση είχε αυτός ο στρατός με την Δημοκρατία; Η Ελλαδίτσα μας απέκτησε οριστικά την ανεξαρτησία της με την Υπογραφή των μεγάλων Δυνάμεων( ΜΔ) και με τις θυσίες των ξένων σημειώνω. Ενώ διαπαιδαγωγούμεθα ότι φταίνε πάντα οι Ξένοι. Διαβάστε τι έκαναν στον εμφύλιο του 1823-25 οι Στερεοελλαδίτες στους Πελοποννήσιους, τι τράβηξε ο Κολοκοτρώνης, τί έγινε με την Μικρά Ασία, τι έγινε με την Κύπρο και αφήστε τα κηρύγματα μίσους και του θυσιαστείτε για να δοξαστώ και να χρησιμοποιείτε επιλεκτικά τα κατορθώματά μας. Το έχουμε, ή δεν το έχουμε πουλήσει το ¨Ονομα από το 92; Έχει υιοθετηθεί από 140 χώρες και μεταξύ αυτών από τις ΜΔ; και τώρα δεν μας αρέσει που αρχίζει κάτι να γίνεται;

Λάμπρος

Παρακαλώ κάποιος να ενημερώσει τον κ. Κοτζιά ότι είναι υπουργός εξωτερικών της, και όχι μέλος του ΚΚΕ στην εποχή του εμφυλίου που ήθελαν την Ελλάδα στην Τέμπη.

Ο Κοτζιάς , η πασοκομαμή , τα ξέρει

τα κόλπα της προδοσίας ! Περίμενε τον άλλο καραγκιόζη, τον Τσίπρα , για να διαλύσουν την Ελλάδα ! Δεν είναι τυχαία επιλογή του Τσίπρα ο Κοτζιάς! Για την ακρίβεια , δεν είναι καν επιλογή του ! Του τον έδωσαν ως τον άνθρωπο που θα κάνει τη βρωμοδουλειά ! Για χαζούς μας περνάτε ; Έχουμε και μάτια και αυτιά και ξέρουμε πολύ καλά , τα βρώμικα παιγνίδια σας !

R-21

Θυμάμαι τον Aντωvάκη να σκίzει μνημόvια στο Zάππειo, τον Mπάμπη με την παράγκα του και τον Mπαλτάκο να λέει αυτά που λέει. Aκόμη, θυμάμαι, το τηλ στον ψnλό να περιπoιηθεί τους 3 που θα πάvε και να τους κεράσει περγαμόvτo. Και φυσικά, θυμάμαι τον κoυφό και τις εκλoγές του 1961 που ψήφισαv μέχρι και τα δέvτρα! Zήτω η πατρίδα zήτω η θρnσκεία zήτω η vέα κλεφτoκρατία!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Αυτο ακριβως ειναι η φοβερη αρρωστεια Αλτσχαιμερ! Να θυμασαι τα παλια και να αρχισεις να ξεχνας ολο και πιο πολυ τα τωρινα, μεχρι να ... γινεις φυτο ή ψηφοφορος του Συριζα! Να το προσεξεις!

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ. ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σωστά τα λέει η ΝΔ. Επιτέλους ο μοσχαροκέφαλος Κοτζιάς να γίνει Ελληνας και να πάψει να πριμοδοτεί τα σκοπιανά επιχειρήματα. Εδώ και τρεις μέρες η ΝΔ ξεφτιλίζει Τσιπρα-Καμμενο-Κοτζιά και τα μηντια υποβαθμίζουν το θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΥΓ το ότι τα σκοπια επισπευδουν τη λυση, οφείλεται στη ΝΔ, στο βετο και τη συμφωνια του Βουκουρεστίου (περι μη εισοδου στο ΝΑΤο όσο δεν υπαρχει συμφωνια μεταξυ των δυο μερών)! ΥΓ2 Μετα τον Βαρουφακη-Τσιπρα, θαναι ο επικρατέστερος για ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ επειδή παιρνει σκοπιανες θέσεις για να γλυτωσει από τα αδιέξοδα!

Ετσι κάνει εξωτερική πολιτικη η ΝΔ

"Το 2008 προτείναμε σύνθετη ονομασία γιατί ξέραμε πως ο Γκρουέφσκι θα αρνηθεί." Υπέροχος ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μια από τις πιό γελοίες δηλώσεις πολιτικών.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Η ΝΔ με τον αειμνηστο Μητσοτακη μπλοκαραν την πιο καταλληλη και καιρια στιγμη τους γυφτοσκοπιανους απο το να κυκλοφορησουν στα διεθνη φορα με το ονομα Μακεδονια;Οταν δηλαδη το 1992 οι Ευρωνατοικοι για τους δικους τους λογους, διεμελισαν το γειτονικο μας κρατος της Γιουγκοσλαβιας και μια, ως τοτε επαρχια της, τα Σκοπια, την αναβαθμισαν σε κρατος και προσπαθησαν να το καθιερωσουν στη διεθνη ζωη με το ελληνικο ονομα Μακεδονια.Ο Μητσοτακης εξυπνα και αποφασιστικα τους αναγκασε να προσθεσουν την ακυρωτικη των τιτλων τους λεξη κλειδι ''πρωην'' Ετσι οχι 130 Χωρες που ισχυριζονται οι ενδοτικοι οτι αναγνωρισαν τους Σκοπιανους με το ονομα Μακεδονια αλλα 196 Χωρες δηλ.ολες του ΟΗΕ τους αναγνωρισαν μονο ως π ρ ω η ν και προσωρινα και αρα τα χαρτια τους για τη Μακεδονια ηταν κλεμμενα και πλαστα.Αν ο Μητσοτακης δεν αντιδρουσε τοτε, σημερα οι Σκοπιανοι δε θα ζητουσαν να τους αναγνωρισουν !Πώς δηλαδη, να τους ξανααναγνωρισουν δευτερη φορα;! Οι Σκοπιανοι σημερα, αν ελλειπε η ΝΔ, θα ηταν προ των πυλων της Θεσσαλονικης μας και θα πιεζαν να την κανουν πρωτευουσα τους!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lykoudis_spyros_potami

«Η συμφωνία κατά τη γνώμη μου είναι θετική, το "όχι" δεν το δίνω» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού - «Δεν θα μου πει το Ποτάμι τι θα ψηφίσω, δεν είμαι μέλος του Ποταμιού» - «Η Συμφωνία περνάει και χωρίς τα 151» προέβλεψε ο Σπύρος Λυκούδης

20
uytuguuw

...Πάντως εγώ ρεπατζής του Ζουράρι δεν γίνομαι, είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός αποκλείοντας το ενδεχόμενο να ψηφίσει «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών αναπληρώνοντας την ψήφο του Κώστα Ζουράρι των ΑΝΕΛ που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά αρνείται να υπερψηφίσει το deal για τη Βόρεια Μακεδονία - Τι είπε στο ΘΕΜΑ 104,6

16
tsipras_vouli_arthro

Bloomberg: Τώρα έρχεται το δύσκολο μέρος, η επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών -  Financial Times: Οριακή νίκη για τον Τσίπρα -ανοίγει το δρόμο για την επίλυση της διαφωνίας για την ονομασία της «Μακεδονίας».