Ντιμιτρόφ: Δεν υπάρχει προθεσμία για συμφωνία - Αθήνα: Κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια

kotzias_dimitrof

Δεν βιαζόμαστε, προέχει η «ποιότητα» του περιεχομένου των κειμένων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ της γείτονος - Για ελιγμό των Σκοπιανών μιλούν διπλωματικοί κύκλοι, καθώς, ως φαίνεται, δεν είναι έτοιμοι ακόμη να προχωρήσουν σε συμφωνία και προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο - Ζάεφ: Θα ήθελα να τηλεφωνήσω αύριο στον Τσίπρα, αλλά... θέλω βιώσιμη λύση

Για ποιοτική συμφωνία που προέχει του χρόνου που αυτή θα επιτευχθεί μιλά σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Διπλωματικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι πρόκειται για έναν ελιγμό καθώς τα Σκόπια δεν είναι ακόμη έτοιμα να προχωρήσουν σε μια συμφωνία  και θέτουν πάνω στο τραπέζι την καλύτερη επεξεργασία του κειμένου για να έχουμε μια βιώσιμη λύση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ στην ανακοίνωσή του κάνει σαφές ότι δεν υπάρχουν προθεσμίες και χρονικά περιθώρια για την οριστικοποίηση της συμφωνίας που αφορά στο ονοματολογικό.

«Καλή θέληση υπάρχει και σημαντικά αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Σε αυτή τη συγκυρία, όπως και σε οποιαδήποτε διαδικασία αυτού του χαρακτήρα, είναι απαραίτητο οι ομάδες εργασίας να μεταφέρουν την εν λόγω καλή θέληση σε ένα κείμενο συμφωνίας το οποίο θα αντικατοπτρίζει με τον πιο σαφή τρόπο τις παραμέτρους της πολιτικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ και συνεχίζει: «Με αυτό το στόχο, η ΠΓΔΜ εργάζεται σκληρά για να επιτευχθεί αυτό το ταχύτερο δυνατό και πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό, η υπογραμμίζουμε ότι θέματα τόσο μεγάλης σημασίας δεν επωφελούνται από τυχόν βιαστικές δραστηριότητες».

Κλείνοντας, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ τονίζει ότι «Η ποιότητα του κειμένου της συμφωνίας και η ανάγκη να φτάσουμε σε μία βιώσιμη λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές υπερβαίνουν κατά πολύ την ανάγκη τήρησης οποιωνδήποτε προθεσμιών για την οριστικοποίηση της διαδικασίας».

Ζάεφ: Θα ήθελα να τηλεφωνήσω αύριο στον Τσίπρα, αλλά...

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, από την πλευρά του, δήλωσε σήμερα πως η διαφωνία για το ονοματολογικό μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας θα λυθεί πολύ γρήγορα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πότε θα γίνει η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τσίπρα, ο Ζάεφ τόνισε θα το τηλέφωνο θα χτυπήσει από την πλευρά των Σκοπίων, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστή η ημέρα και η ώρα.

«Θα ήθελα να πραγματοποιήσω την τηλεφωνική συνομιλία με τον Ελληνα πρωθυπουργό αύριο» δήλωσε, αλλά το άφησε ανοικτό.

«Μπορεί να τηλεφωνήσω στην Αθηνα και ελπίζω θα γίνει πολύ σύντομα» σημείωσε και προσέθεσε: «Δεν θα σχολιάσω κάτι περαιτέρω από τη δήλωση του ΥΠΕΞ πως είμαστε πολύ κοντά, αλλά είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια βιώσιμη και με διάρκεια λύση και 100% ασφαλής για τις επόμενες γενιές».

«Οπως βλέπετε παραμένω αισιόδοξος, παρότι δεν είναι πολύ εύκολο, είναι ευαίσθητο αλλά είναι πολύ σημαντικό» σχολίασε ακόμη ο Ζάεφ.

Παραδέχθηκε πάντως πως τα χρονοδιαγράμματα είναι σφιχτά και βάσει αυτών η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, υπενθυμίζοντας ότι έρχεται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (28-29/6), και πριν από αυτό η σύνοδος των υπουργών της Ε.Ε. (25-26/6).

Ο Ζάεφ εξέφρασε την πεποίθηση πως, εάν υπάρξει συμφωνία για το όνομα, θα ανοίξει ο δρόμος για το ΝΑΤΟ.

Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος εμφανίστηκε προβληματισμένος, καθώς, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωση Ντιμιτρόφ, τόνισε: «Εχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία, όπως είπε ο Ζάεφ, πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα. Δυστυχώς, κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια».

ΣΧΟΛΙΑ (34)

Άσκοπα

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠ ΑΥΤΗΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. .

Guest

Η πολιτική υπηρετεί την κοινωνία, δεν την ζημιώνει. Η πολιτική που ασκείται από την ελληνική κυβέρνηση όμως πληγώνει βαθιά την ιστορική συνείδηση των Ελλήνων στο όνομα τής διπλωματίας και τού γεωπολιτικού ρεαλισμού. Αναρωτιέμαι τί διαφορά έχει η καταστροφική διπλωματία με την προδοσία...

ΣΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

"ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ" = ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ, ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ. ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ, ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΟΤΖΙΑ.

Πετρογιάννης

Τα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ευρωκομμουνιστικά όντα, θολώνουν τα νερά και πετούν σαν σουπιές μελάνι, ώστε να φανεί οτι όλα τα πέρασαν και τα έδωσαν οι Σαμαροβενιζέλοι και Καραμανλοπαπανδρεϊκοί! Εσείς πουλάτε και δίνετε τα πάντα, γιατί οι θέσεις σας είναι ακόμα αφιερωμένες στην διεθνή κομμουνιστική αλληλεγγύη! Κούνια που σας κούναγε! Έχουμε 2018 και ακόμα έχει άτομα άνω των 40 ετών που πιστεύουν στις ουρές πάσης φύσεως με κουπόνι! Κυρία Μανταλένα (τον Καμμένο δεν τον βλέπω πρόθυμο να σταματήσει τα Μόντε Κάρλα), ρίξτε τους, είναι πιο παρτάλια από εσάς! Αυτή είναι και η μοναδική σας δυνατότητα, όσο αφορά την κομματική σας επιβίωση...

Ξεφτιλες

Ο Κοτζιάς βιάζεται να δηλώσει υποταγή στο ΝΑΤΟ και στην Μέρκελ, δεν τον ενδιαφέρει καμία η ονομασία.

ΑΙΑΝΤΑΣ

O Κυριάκος εντός κάνει τον σούπερ πατριώτη και εκτός συμφωνεί με τη σύνθετη ονομασία... Θεούλης...

γλοιώδης, ρουφιάνος, τραμπούκος με ηθικό πλεονέκτημα

ας ελπίσουμε ότι η ντόπια προοδευτική διανόηση και η αντιμνημονιακή, αντισυστημική κυβέρνηση σωτηρίας θα συνεχίσουν την ανθελληνική παράδοση της αριστεράς, δεν θα πάρουν σοβαρά τα αιτήματα του ετερόκλητου όχλου, δεν θα υποκύψουν σε κηρύγματα μισους γνωστών αντιδραστικών, ακροδεξιών, γερμανοτσολιάδων, βαστασοιμπλεδων, μενουμεευρωπηδων όπως του Οδυσσέα Ελύτη (1911-1996) που είπε ότι "το μονο όνομα με τον ορο Μακεδονία που είναι αποδεκτό για τα Σκοπια είναι: Ψευδομακεδονία"

Κωνσταντίνος

Εφόσον οι προηγούμενοι είχαν δώσει και γλώσσα, και ταυτότητα, και όνομα, πως υπάρχει ακόμα Μακεδονικό ζήτημα ρε παιδιά; Τέλοσπάντων, εμείς οι βδελυροί φιλελέδες προβλέπω να τρέχουμε να τους γλυτώνουμε από τον όχλο. Οου γουελ.

Ελεος

Που τα ειδες αυτα ρε ψεκασμενο υποκειμενο;Ποιος προηγουμενος εδωσε κατι;Παιζεις το παιγνιδι των Σκοπιανων η της κυβερνησης;Αν ειχε δωθει κατι δεν θα τιλο συζηταγαν.Οτι υπογραφτει θα ειναι εργο Τσιπρα και να αφησετε τα αρριστερα κολπα.Κυβερνηση ειναι εχειντο μαχαιρι και τ καρπουζι.Οι προηγουμενοι μεχρι τωρα δεν εχιυν υπογραψει ΤΙΠΟΤΑ.

Ανακρίβειες

Το ταυτότητα (εθνότητα) είναι ανύπαρκτη έννοια. Δεν δόθηκε, ούτε μπορεί να δοθεί κάτι που δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο υπηκοότητα (και το συνώνυμο της, η ιθαγένεια που είναι το ίδιο). Η ονομασία της γλώσσας, από την άλλη πλευρά, είναι ληγμένη υπόθεση, λέγεται μακεδονική (Macedonian). Και από το 1967 λέγεται και επίσημα έτσι στο διεθνές πρότυπο ονομασιών γλωσσων ISO που απότελει διεθνή συμφωνία. Ψάξτε πχ international standard for language names and codes. Είναι διεθνές πρότυπο από το 1967.

i-kouk

Είδα συνέντευξη Κοτζιά για το Σκοπιανο Για να δούμε πως θα απαντήσει η ελληνική πλευρά.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Αυτο ειναι ενα καλο ονομα για τα Σκοπια. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σωνει και καλα πρεπει να υπαρχει στην ονομασια του κρατιδιου των Σκοπιων ο ορος Μακεδονια. Η επιμονη των σκοπιανων ειναι αξιοπεριεργη και με βαζει σε σκεψεις και σιγουρα δεν ειμαι ο μονος που αναρωτιεται....

Για την ιστορία

Έτσι λεγόταν η περιφέρεια του ομόσπονδου κράτους. Δημοκρατία της Μακεδονίας. Σκέτο. Και έτσι την έχουν αναγνωρίσει ήδη και οι ΗΠΑ, Ρωσία, Κινα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4623402

Ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι η αύξηση των επενδύσεων ώστε η ανάκαμψη της οικονομίας να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέες δουλειές επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για άκρατη παροχολογία 

5
tsipras_papaspyrou

Η κυρία Μαρία Παπασπύρου παρέδωσε στον πρωθυπουργό την ετήσια έκθεση της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης και την ετήσια έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Ελέγχου και Επιθεωρήσεων

5
xrisostomos

Την εισήγησή του στην Ιεραρχία, που δεν του επετράπη να εκφωνήσει, έδωσε στη δημοσιότητα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος - «Δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών εξέθεσαν τον Αρχιεπίσκοπο», τονίζει

4
fofh-genimata-1021x576

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές και να ξεκινήσει ένα νηφάλιο διάλογο με την Εκκλησία»

tsipier0

Σε ανοικτή κόντρα με την Εκκλησία πέρασε κυβέρνηση: «Προχωράμε άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου» - Ιερώνυμος: Η από κοινού συνεργασία αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την εμβάθυνση των διακριτών μας ρόλων  - Σχίσμα στην Ιεραρχία με διαλόγους-φωτιά ανάμεσα σε Μητροπολίτες

68