Αντίποινα από την Τουρκία για τους «οκτώ»: Διακόπτει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες με την Ελλάδα

Αναφερόμενος στο γεγονός των οκτώ πραξικοπηματιών, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα δέχεται πιέσεις από την Δύση και ότι η διμερής συμφωνία για την επανεισδοχή προσφύγων έχει σταματήσει

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε πως η Τουρκία διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων.

Ένα ακόμα χαρτί επιστράτευσε η Άγκυρα προκειμένου να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα, αναφορικά με την έκδοση των οκτώ Τούρκων πραξικοπηματιών. Λίγες ώρες μετά την κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας στην οποία έθεσε τις ναυτικές δυνάμεις στο Αιγαίο, η Τουρκία ανακοινώνει ότι η συμφωνία επανειοσδοχής προσφύγων έχει σταματήσει.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στις "Συνεδριάσεις τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης" που διοργανώθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Τύπου και Πληροφοριών σε ξενοδοχείο, με τη συμμετοχή δημοσιογράφων από την Αττάλεια, την Ισπάρτα και την περιοχή Μπουρντούρ και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Αναφερόμενος στο γεγονός των οκτώ πραξικοπηματιών, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, ο Τσαβούσογλου είπε: «Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να λύσει αυτήν την κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει πολύ σοβαρές πιέσεις από τη Δύση. Πόσο μάλλον οι Έλληνες δικαστές. Γνωρίζουμε όμως ότι έχουν μεγάλη πίεση από τη Δύση, υπάρχει συμφωνία μετανάστευσης με την ΕΕ και έχουμε διμερή συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα, έχουμε σταματήσει τη συμφωνία επανεισδοχής και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας με την Ελλάδα». είπε.Δείτε βίντεο: Αντίποινα από την Τουρκία για τους «οκτώ»: Διακόπτει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες με την Ελλάδα
Αντίποινα από την Τουρκία για τους «οκτώ»: Διακόπτει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες με την Ελλάδα

Ατυχής η δήλωση Τσαβούσογλου σχολιάζουν διπλωματικές πηγές

Ως «ατυχή» χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος αναφέρθηκε στη διμερή συμφωνία με τη Ελλάδα για την επαναπροώθηση προσφύγων, την οποία, όπως ισχυρίστηκε, πάγωσε η Τουρκία επί του παρόντος.

«Αυτό που προαναγγέλλει ο κ. Τσαβούσογλου το έχει ήδη πράξει από το 2017» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές σημειώνοντας πάντως ότι «σε κάθε περίπτωση η λειτουργία του κράτους δικαίου δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να παραβιάζουν ορισμένοι το διεθνές δίκαιο».

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής: Το πρωτόκολλο επανεισδοχής αποτελεί διεθνή σύμβαση

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχολιάζοντας τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για πάγωμα της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων με την Ελλάδα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας δεν επηρεάζεται από τη δήλωση Μεβλούτ Τσαβούσογλου και υπάρχει κεφάλαιο στην κοινή δήλωση που καλύπτει το θέμα των επανεισδοχών. Το πρωτόκολλο επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας αποτελεί διεθνή σύμβαση και πρέπει επομένως η Τουρκία να ακολουθήσει την ορθή, προβλεπόμενη διπλωματική οδό για οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτή».

ΝΔ: Απαράδεκτη στάση που υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας

Την ανάληψη πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση προκειμένου η Τουρκία να τεθεί προ των ευθυνών της, ζητά η ΝΔ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Η ΝΔ κάνει λόγο για απαράδεκτη απόφαση της Τουρκικής κυβέρνησης η οποία όπως αναφέρει υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Η Τουρκία ακυρώνει μονομερώς μια διμερή συμφωνία μεταξύ κυβερνήσεων, επικαλούμενη την απόφαση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης μιας ευρωπαϊκής δημοκρατικής χώρας.

Η στάση της αυτή είναι απαράδεκτη και υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Η Ελλάδα ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται.

Κίνημα Αλλαγής: Ανεπίτρεπτος εκβιασμός οι δηλώσεις Τσαβόγλου

Ως ανεπίτρεπτο εκβιασμό χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής, τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας περί διακοπής της συμφωνίας με την Ευρώπη για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών, λόγω των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης για τους "8" Τούρκους αξιωματικούς.

«Είναι εντελώς απαράδεκτες και στερούνται λογικής. Πρόκειται για ανεπίτρεπτο εκβιασμό. Είναι εντελώς διαφορετικό θέμα και δεν μπορεί να συνδέεται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του όπου τονίζεται ότι: « Η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης με μια συμφωνία που αναφέρεται σε ένα θέμα που αφορά συνολικά την Ε.Ε, η οποία οφείλει να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά».

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ρωτά την ΕΕ ποιές κυρώσεις θα επιβάλλει στην Τουρκία

Σε ποιες ενέργειες και κυρώσεις προτίθεται να προβεί κατά της Τουρκίας, ερωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής την ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης , μετά τις «προκλητικές, απαράδεκτες και εκβιαστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου περί διακοπής της συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, στην κατεπείγουσα ερώτηση που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισημαίνει ότι « η τουρκική πλευρά με τη στάση της αυτή δεν υπονομεύει απλώς τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη σταθερότητα στην περιοχή αλλά κυρίως την ευρωπαϊκή της προοπτική».

ΣΧΟΛΙΑ (142)

ΑΠΟΡΙΑ

Και τώρα;Κανένας χλαμυδοφόρος, κανένας Παυλομελάς, κανένας ρασοφόρος;Συλλαλητήρια δεν θα έχει;Δηλαδή απότι κατάλαβα, συλλαλητήρια έχουμε μόνο για την κληρονομιά του Μεγαλέκου,έτσι;Για να μην μας τη ...φάνε .

Εισαι εκτος πραγματικοτητας

Συλλαλητηρια εχεις οταν δεν συμφωνεις με τον εκπροσωπο σου, την κυβερνηση,και την αντιπολιτευση. Ενω εδω, καο η κυβερνηση, και η αντιπολιτευση, κατακεραυνωνουν την Τουρκια. Καταλαβες [...]? Αντε γιατι πολυ μαστουρωνετε στα παρτυ του Καρανικα και το μυαλο σας εχει γινει πουρες

για ποια συμφωνια λεει?

υπηρχε συμφωνια? αφου το ελληνικο κεκτημενο τους θελει ολους εδω

Μπα

Δηλαδή θα σταματήσουν να παίρνουν πίσω 5 άτομα για κάθε 500 που στέλνουν και να εισπράτουν 5-6 δις ευρώ για καμία κατοσταρια επιστροφές ετησίως ? Ααααμαν

ΝΙΚΟΛΑΣ

ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΡΙΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΑΘΩΣ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΜΕΡΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ;

Μετανάστης Ευρώπης

«πρόσφυγες»!!! Αλήθεια, γιατί φεύγουν από την Τουρκία; Ο σουλτάνος τους καταδιώκει; ΣΠΙΟΥΝΟΙ είναι, λεφτά και καλύτερη ποιότητα ζωής ψαχνουν,... όχι ασφάλεια!

ρουγα

Τρέξτε παιδιά πιο γρήγορα Και φέρτε την μπουκάλα Φαίνεται ότι του Ταγίπ Να κρύωσε το γάλα.

ΔΓ / ΔΑ

Ποια συμφωνία; Αυτη που έτσι και αλλιώς δεν τηρούσαν οι Τούρκοι;

καρλ

Πατριώτες με τις προτάσεις για κλείσιμο συνόρων και εμπάργκο, που νομίζετε ότι ζείτε κύριοι; Νομίζετε ότι την εξουσία την ασκούν οι σωβινιστές; Δεν έχετε ακούσει για την παγκοσμιοποίηση; Τη σπουδαία τάξη των εισαγωγέων-εξαγωγέων τη ρωτήσατε για τις επιθυμίες σας;

Χρηστης

Μαλλον σε πειραζει το χορτο συντροφε. Οσο εγραφες αυτο το σχολιο περι ανοιχτων συνορων που ελεγχονται απο Νεα Ταξη, ιλουμινατι και τα φρυδια μου κουνιουνται η Πολωνια και Ουγγαρια σε εγραφε στα τετοια της. Αντε γεια που δεν γινεται.

Διαταγη

...κλεισίματος των Συνόρων μας, από την μεριά της...γείτονος....Παυλόπουλος, Τσίπρα, Καμμένε ακούτε;;;;!!!!

Γιώργος

Τσίπρα, κλείσε τώρα την Εγνατία οδό και θα πάψουν να πουλάν μαγκιές.

Οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι τσαμπουκάς πεζοδρομίου

...γιατί θα πάψουν; Το αντίθετο. Αυτό θέλουν. Βλακώδεις αντιδράσεις και κλιμάκωση από την ελληνική πλευρά. Αυτό θέλουν.

αφιλοτιμος

Ασε ρε, μας τα πρηξες με τον μισθουλακο σου.

@23:48

Αντί να γκαρίζεις σα γάιδαρος, γράψε πού διαφωνείς και σε τι κάνει λάθος. Συγκεκριμένα, πες μας γιατί θερμοκέφαλες αντιδράσεις θα είναι καλύτερες από νηφαλιότητα και σε τι θα μας ωφελούσε μία τέτοια στρατηγική.

Ας τους τριξουμε μια φορα τα δόντια!

Μα απο κει παίρνουν θάρρος και τα κανουν! Γιατι βλεπουν τη συνεχή υποχωρητικοτητα μας. Γιατι οι πολιτικοι μας σκέφτονται σαν κι εσένα...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fofi02

Δείτε LIVE την ομιλία της Φώφης Γεννηματά - «Παίζοντας το τελευταίο του χαρτί ο Αλ. Τσίπρας τα δίνει όλα. Και το παίζει με την κυνικότητα του χαρτοπαίχτη. Όχι του υπεύθυνου Πρωθυπουργού μιας χώρας» τόνισε η επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

8
4556085

H υπεύθυνη ψήφος της αντιπολίτευσης ήταν το καθοριστικό πολιτικό γεγονός το 2015 για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την αναφορά Τσίπρα ότι αποφάσισε με καθαρό μυαλό μετά το δημοψήφισμα

10
diesel

Προβλέπει κίνητρα για τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, άμεση και ευρεία ανάπτυξη των υποδομών και διέυρυνση της χρήσης της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές - Για τα ταξί η Ν.Δ. δεσμεύεται να επιδοτήσει με 3.500 ευρώ την αγορά νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων

12
IMG-3661-e1542041745179

Στην Ελλάδα έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε ακριβά τις επιπολαιότητες των λαϊκιστών και των εθνικιστών είπε ο επικεφαλής του ποταμιού από το Φόρουμ της Ειρήνης, που διεξάγεται στο Παρίσι 

siriza_main

Δυστοκία και εμφύλιος στις φράξιες της Κουμουνδούρου για τις υποψηφιότητες στους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες - Οι δημοσκοπήσεις και οι σκέψεις για... στήριξη του Παύλου Γερουλάνου

20