ΝΔ για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση για να μείνει στην εξουσία ετοιμάζεται για βαριές εθνικές υποχωρήσεις

ΝΔ για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση για να μείνει στην εξουσία ετοιμάζεται για βαριές εθνικές υποχωρήσεις

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων», ενώ επαναλαμβάνει ότι η λύση πρέπει να είναι ενιαία και συνολική - Απάντηση του Μαξίμου

2625576
Μήνυμα στην κυβέρνηση στέλνει η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, ενόψει και των σημερινών προγραμματισμένων συλλαλητηρίων.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά, για να κρατηθεί μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία, εμφανίζεται πια πρόθυμη να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις. Γι αυτό βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και αναζητεί απεγνωσμένα άλλοθι και συνενόχους, αδυνατίζοντας την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός Σκοπιανών συνόρων. Η εκχώρηση «Μακεδονικής εθνότητας” και “μακεδονικής γλώσσας” δεν είναι αποδεκτή. Ξεκάθαρη είναι και η προειδοποίησή μας στον κ. Τσίπρα. Δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει την χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα», καταλήγει.

Μαξίμου: Τελικά Κυριάκος Μητσοτάκης ή Κυριάκος Σαμαράς;

Η ΝΔ για ακόμη μία φορά παίζει το χαρτί της πατριδοκαπηλείας και προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες, μήπως και κρύψει την αδυναμία της να αρθρώσει σαφή και υπεύθυνη θέση στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, εξαιτίας των εσωτερικών της διαφορών.

Το ερώτημα λοιπόν για τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό και σαφές: Η «ενιαία και συνολική» λύση που ζητά, θα πρέπει να είναι στη βάση της σύνθετης ονομασίας, που διαπραγματεύθηκαν και οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Δηλαδή με χρήση και του όρου «Μακεδονία»; Ναι ή όχι;
Τελικά, ο Πρόεδρος της ΝΔ ποια σύνθετη ονομασία προτιμά; Κυριάκος Μητσοτάκης ή Κυριάκος Σαμαράς;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης