Διπλή γλώσσα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη σφαγή στη Γάζα

syriza-grafeia

Τακτική ήπιας προσέγγισης και συστάσεις αυτοσυγκράτησης και στις δύο πλευρές από τον Κοτζιά - Καταδίκη σε σκληρό ύφος του Ισραήλ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος

Την διπλή γλώσσα επιστρατεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και στο ζήτημα της φονικής επίθεσης ισραηλινών στρατευμάτων στην λωρίδα της Γάζας που προκάλεσε τον θάνατο 59 Παλαιστίνιων και στον τραυματισμό 2.700 ατόμων.

Η κυβέρνηση αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών επιλέγει την ήπια προσέγγιση της διπλωματικής οδού συστήνοντας και στις δύο πλευρές αυτοσυγκράτηση.

Την ίδια ώρα προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει διαφορετική γραμμή, καταδικάζοντας με σκληρό ύφος το κράτος του Ισραήλ. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κυβερνητικού κόμματος Φωτεινή Βάκη κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης στην Ολομέλεια της Βουλής επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «Δεν χωρά τακτική ίσων αποστάσεων. Να βγει ψήφισμα και από την βουλή των Ελλήνων». Επίσης, η κυρία Αννέτα Καββαδία μίλησε για «δολοφονική επίθεση από τον ισραηλινό στρατό» ενώ καταδίκασε τις τακτικές των «ίσων αποστάσεων» που «εξισώνουν τον θύτη με το θύμα».

Η ανακοίνωση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: «Ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση του στρατού του ισραηλινού κράτους κατά διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας, περιλαμβάνει την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και παιδιών, καθώς και σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών.

H διεθνής κοινότητα, είδε με φρίκη και αποτροπιασμό τη χτεσινή ημέρα, που έχει γραφτεί ήδη με μελανά χρώματα στην παγκόσμια ιστορία και θα επιδεινώσει την σταθερότητα στην περιοχή.


Ασφαλώς χρειάζονται πρωτοβουλίες από την πλευρά του ΟΗΕ και της ΕΕ και επικράτηση της δικαιοσύνης και της ειρήνης. Στηρίζουμε την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου θα συνυπάρχει ειρηνικά με το κράτος του Ισραήλ». 

Ισες αποστάσεις στην ανακοίνωση Κοτζιά 

Αντίθετα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση δια του υπουργείου Εξωτερικών είχε επιλέξει την τακτική των ίσων αποστάσεων. Ειδικότερα, η ανακοίνωση Κοτζιά σημείωνε ότι αφενός το Ισραήλ οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας, αλλά και η Χαμάς οφείλει να διασφαλίζει τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Κοτζιά έχει ως εξής: 

Καταγράφουμε με αποτροπιασμό και ιδιαίτερη ανησυχία την τραγική απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών, παιδιών συμπεριλαμβανομένων, καθώς και τον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας.  

Οι περιστάσεις επιβάλλουν την επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να μην υπάρξουν νέα θύματα. Το Ισραήλ οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας και να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας. Από πλευράς τους, η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

y

........ρε ποιος καταφερεται εναντιον του αφεντικου του;;;; Μπορει ο Συριζα να τα βαλει εστω προφορικα, με ΗΠΑ, Ισραηλ, ΝΑΤΟ;;;; Ειδατε πως η ΣΦΑΓΗ εγινε στον συριζα ΕΠΙΘΕΣΗ'

Γνωστά πράγματα

"Μάγκες" μέσα, κότες έξω.

Θύτες είναι οι ισλαμιστές που έχουν ενσωματώσει και ''αριστερούς''.

Αυτούς πραγματικά δεν πρέπει να τους εξομοιώνουμε με τα θύματα.Το εμπόριο ''ανθρωπισμού'' το βλέπουμε και στο Αιγαίο και στον Έβρο που οδηγεί.Η προστασία των συνόρων ξέρετε τι σημαίνει;

Άγγελος

Ο Τσίπρας έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών, κατά την επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ τον Νοεμβριο του 2015, τη φράση. «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην ιστορική σας πρωτεύουσα και να συναντώ τις εξοχότητές σας» (στα αγγλικά, «With great honor to be in your historical capital and to meet your excellencies»). Με λίγα λόγια αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Τώρα ακούμε να χαρίζει την ανατολική Ιερουσαλήμ στους Παλαιστίνιους για πρωτεύουσα της Παλαιστίνης. Άρτσι μπούρτσι και λουλάς.

Κύλησε ο τέντζερης .....

Αριστεροκοχλίες και ισλαμιστές , ούνα φάτσα !

Έλληνας στο Ισραήλ

Πριν έρθω στο Ισραήλ, σε ανάλογη είδηση θα αντιδρούσα του τύπου «ας μην προκαλούσαν, το Ισραήλ απλώς αμύνεται»! Διαπίστωσα από κοντά, γνωρίζοντας παλαιστίνιους από την Χάιφα μέχρι την Ραμαλλα (στην Παλαιστίνη aka West Bank) ότι η πλειοψηφία ήταν ειρηνική και πολύ φιλόξενη και ότι το μόνο που θέλουν είναι να αναγνωριστεί απλά η παλαιστίνη ως κράτος.

Το κακό μήλο

Όπως λένε και οι Άγγλοι, "It takes one rotten apple to spoil the whole bunch". Και εδώ έχουμε μερικές χιλιάδες. Αν δεν μπορούνε οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι να απομονώσουνε τις "ζωηρές" μειοψηφίες στο εσωτερικό τους, οι Ισραηλινοί απλώς θα δρούνε με τη λογική "πονάει πόδι, κόψει κεφάλι".

Έλληνας στο Ισραήλ

Συμφωνώ, αν και αυτό αφορά κυρίως την Χαμάς στην Γάζα. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε στην δύση (ούτε εγώ ο ίδιος που ήμουν -και παραμένω- υπερμαχος του Ισραήλ πριν έρθω εδώ) ότι η ανατολική Ιερουσαλήμ ανήκει στην Παλαιστίνη και ότι η Δυτική Όχθη δικαιούται να είναι αυτόνομο κράτος. Η μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ μόνο κακό αντίκτυπο μπορεί να έχει!

Ο μόνος σοβαρός σύμμαχος που έχει η Ελλάδα

στην ΝΑ Μεσόγειο είναι το Ισραήλ. Θα έπρεπε να αποτελεί χώρα-πρότυπο για την Ελλάδα. Μια μικρή χώρα, με γύρω-γυρω εχθρικά κράτη, έχει αναπτύξει τόσο πολύ την τεχνολογία, τον στρατό και την οικονομία της, που κάνει τα μεμέτια να τρέχουν.

μακιςςς

το γνωστό κουτόχορτο για τα ευήκοα αριστερά κορόιδα. Κάνουμε την πάπια και βάζουμε έναν άλλον να λέει το αντίθετο για να παρουσιαζόμαστε ως θύματα. "Ναι το σωστό και δίκιο το έχουν οι Παλαιστίνιοι αλλά ε τι να κάνουμε μας καταπιέζει η άτιμη καινονία και κάνουμε τα αντίθετα". Όμως στην πολιτική είσαι για να κάνεις πράξεις όχι για να έχεις καλές προθέσεις.

Συνταξιουχος

Να πατε στην Παλαιστινη να μεινετε εκει μηπως ησυχασουμε απο εσας Μπολσεβικοι Συριζαιοκουμμουνια. Η Πατριδα σας ειναι η Παλαιστινη τι δουλεια εχετε στην Ελλαδα Ανθελληνες;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4642695

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για δαπάνες 92,5 εκατ. στους κλειστούς προϋπολογισμούς φαρμάκου και λοιπών παροχών του ΕΟΠΥΥ και 36 εκατ. στις λειτουργικές δαπάνες του ΕΣΥ - Για δυσανάλογα βάρη και περικοπές μιλά η ΠΟΕΔΗΝ - Συγκέντρωση το απόγευμα στην Κοραή

axtsioglou4

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις – Αμφισβήτησε τις εξαγγελίες του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη για επίδομα τέκνου και αυξήσεις στον κατώτατο μισθό

tsavousoglou_main01

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησίδων δεν καθορίζεται επακριβώς στις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων - Επισημαίνει ότι η Τουρκία συνεχίζει τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα - «Λαμβάνουμε τα μέτρα μας για τις γεωτρήσεις» δήλωσε για την Ανατολική Μεσόγειο

1
gavroglou_panelladikes_fake_news

«Να καταφέρουμε να έχουμε ένα σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα δίνει τη δυνατότητα να εισάγεται κανείς με μόνο το απολυτήριο» είπε ο Κώστας Γαβρόγλου στη Βουλή, αλλά στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας οι δηλώσεις διαφοροποιήθηκαν ελαφρώς

tzas

«Στη ΝΔ αυτή τη στιγμή επικρατεί μεγάλη σύγχυση, στα ζητήματα της οικονομίας η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πετάξει λευκή πετσέτα, μετά την κατάρρευση όλου του αφηγήματος που έχτιζε επί μια τριετία», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

5
kke_perissos

Το ΚΚΕ αποδίδει το «λουκέτο» στη Χαλυβουργική στον ανταγωνισμό ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους – Καλεί την κυβέρνηση να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων, τα μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα