Κίνημα Αλλαγής: Καθαρές κουβέντες για μόνιμες σχέσεις

kinima_arthroooo

Κύκλος επαφών και συνεδριάσεων μετά τη χθεσινή ανταλλαγή μηνυμάτων - Γεννηματά στο protothema.gr: Ως εδώ με προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια - Ποτάμι: Δε δεχόμαστε εντολές - ΔΗΜΑΡ: Όχι στις δημόσιες αντιπαραθέσεις

Ο κίνδυνος ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς να μετατραπεί σε Βαβέλ ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των επιτελών της Φώφης Γεννηματά
.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, με αποκλειστική της δήλωση στο protothema.gr ξεκαθάρισε τους όρους του παιχνιδιού: «Θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας». Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για προσωπικές στρατηγικές και για στελέχη που αναζητούν μόνο την επόμενη εκλογική ή... κυβερνητική του θέση!

Η κυρία Γεννηματά προχώρησε σε αυτή την παρέμβαση γιατί είχε προηγηθεί μία μεγάλη περίοδος στην οποία το Κίνημα Αλλαγής έδειχνε να κινείται χωρίς ενιαία στρατηγική, με τα κόμματα που το συνέθεσαν να συνεχίζουν αυτόνομα την πορεία τους. Αποτέλεσμα ήταν ο πλουραλισμός από πλεονέκτημα να γίνεται όπλο στα χέρια των αντιπάλων του νέου φορέα, σύμφωνα με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ώρες πριν το ιδρυτικό συνέδριο ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη στο Μαξίμου για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (αξιοποίησε επικοινωνιακά την πρόταση του προέδρου του Ποταμιού και την ξέχασε) και προχθές δέχθηκε για μιάμιση ώρα τον Γιώργο Παπανδρέου κάνοντας θεωρία συναίνεσης την ώρα που συνεχίζει την πρακτική της σκανδαλολογίας.

Αλλά, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η καθαρή αποστασιοποίηση του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ από το αίτημα για «εκλογές εδώ και τώρα». Είναι χαρακτηριστικό πως ελάχιστα λεπτά μετά το ανέβασμα της είδησης στο protothema.gr εξέδωσαν ανακοινώσεις και τα δύο κόμματα. Ταυτόχρονα... άναψαν τα τηλέφωνα και κλείστηκαν τα απαραίτητα ραντεβού.

Η ουσία είναι πως η δήλωση της Φώφης Γεννηματά προκάλεσε αντιδράσεις, ταυτόχρονα όμως έθεσε και τους όρους για να ξεκινήσει το ξεκαθάρισμα των σχέσεων. Φιλοδοξία της είναι να γίνει η αρχή της πορείας προς την πραγματική ενότητα. Να βάλουν όλοι τα όριά τους, καθώς οι πολίτες που συμμετείχαν στην ανάδειξη του νέου αρχηγού ψήφισαν για τη δημιουργία ενός νέου και ενιαίου φορέα και όχι για ένα διακομματικό μόρφωμα.

Η δήλωση της κυρίας Γεννηματά στο protothema.gr

Ερώτηση: Πώς σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε το γεγονός, ότι το Κίνημα Αλλαγής δέχεται επιθέσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, ενώ στο εσωτερικό εκδηλώνονται συχνές διαφωνίες σε μια σειρά θεμάτων;

Απάντηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν κάθε συμφέρον, να υπονομεύσουν την προσπάθειά μας. Και αυτό κάνουν. Εμείς είμαστε το εμπόδιο στα σχέδιά τους, τη διπλή όψη του συντηρητισμού τους. Το γνωρίζουμε, το αντιμετωπίζουμε. Έχουν γνώση οι φύλακες.

Είμαστε αποφασισμένοι να γίνουμε πρωταγωνιστές, για να είμαστε χρήσιμοι στην πατρίδα και στον λαό. Προϋπόθεση όμως είναι η διασφάλιση της πολιτικής μας ενότητας.Γι’ αυτό η κοινωνική βάση της παράταξής μας που αγωνιά κι αγωνίζεται, δεν έχει καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας.

Γιατί αλλοιώνουν την εικόνα μας, θολώνουν το πολιτικό μας στίγμα και αντικειμενικά εξυπηρετούν τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων.
Μετατρέπουν τον πλουραλισμό από πλεονέκτημα, σε όπλο όσων θέλουν να μας πλήξουν.

Έως εδώ.
Αυτό δεν θα το επιτρέψω.

Θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας. Και πολύ περισσότερο όσους αναζητούν είτε μόνο την επόμενη εκλογική στέγη, είτε την επόμενη Κυβερνητική τους θέση. Οι προοδευτικοί πολίτες που αγκαλιάζουν το εγχείρημα είναι η δύναμή μας.

Θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων αυτών, των πολλών, που πιστεύουν και ελπίζουν σε εμάς. Το Κίνημα Αλλαγής προχωρεί σταθερά σε ανοδική πορεία. Αυτή τη βλέπουμε καθημερινά, καταγράφεται τόσο στις δημοσκοπήσεις, όσο και στα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στις μεγάλες κοινωνικές και επαγγελματικές οργανώσεις.

Οι πρωτοβουλίες μας για τα μεγάλα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα και η δράση μας στην Βουλή, μας φέρνουν στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Συναντούν την όλο και μεγαλύτερη επιδοκιμασία των πολιτών. Προχωράμε με το δικό μας αυτόνομο και διακριτό ρόλο και λόγο, σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου μας.

Είμαστε δύναμη σταθερότητας και εγγυητές της προοδευτικής πολιτικής ατζέντας για την πορεία του τόπου. Ζητάμε εκλογές για να μη βρεθεί μπροστά σε νέα αδιέξοδα τετελεσμένα ο Ελληνικός λαός, να εκφραστεί πάνω στην Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση και να αποφασίσει ποιον θα επιλέξει για να οδηγήσει την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Έχω προσωπικά την ευθύνη και την υποχρέωση να πετύχουμε. Να έχουμε καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την πατρίδα μας. Αυτή είναι η εντολή που έχω από τους 212.000 πολίτες που αποτέλεσαν τους συνιδρυτές του Κινήματος μας.

Και θα την τιμήσω.

Η αντίδραση του Ποταμιού

«Το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν. Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους, είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε. Με οδηγό μας, πάντα και μόνο, τις προοδευτικές μας αξίες και τις ξεκάθαρες θέσεις μας».

Το σχόλιο της ΔΗΜΑΡ

«Οι διαφορετικές προσεγγίσεις αντιμετωπίζονται με συλλογικές διαδικασίες και τακτικές συνεδριάσεις των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής. Τα όποια προβλήματα δεν λύνονται με δημόσιες αντιπαραθέσεις».

ΣΧΟΛΙΑ (44)

Παρμενίων

Καθαρές κουβέντες, για βρώμικη μάσα ....

dim

"Ήταν λοιπόν μια φορά και έναν καιρό ένα μικρό στρουμφο-χωριό . Δεν είχε πολλά στρουμφάκια αλλά αυτά που ήταν εκεί προσπαθούσαν με ό,τι μέσο είχαν για την ... εξουσία". Πάλι καλά που μαζευτήκαν όλοι τους μπας και μπουν στη Βουλή. Θα πρότεινα να παρακαλέσουν και τον Λεβέντη ή τον Καρατζαφέρη ή τον Κουβέλη, δεν έχει καμία σημασία το πρόσωπο. Ελπίζω αυτή η κίνηση να μην συνεπάγεται διαγραφή δανείων των κομμάτων ... Πάντως ο λαός έχει σαφή έλλειψη κρίσης αλλά και ο πολιτικός κόσμος σαφέστατη έλλειψη αξιοπρέπειας, ήθους,τόλμης και στοιχειώδους ικανότητας. Εν ολίγοις δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα. Παρόλαυτα θα ήθελα πραγματικά να ακούσω έναν άνθρωπο που να υποστηρίζει αυτό το σχήμα γιατί το υποστηρίζει. Πραγματικά τους λυπάμαι πάρα πολύ αλλά πολλαπλώς περισσότερο εμάς γιατί είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο θα καταφέρουν να ξανακάτσουν στις καρεκλάρες της βουλής....

Ποια κίτρινη φυλλάδα,

έντυπη και ηλεκτρονική, φιλοξενεί τις δημόσιες τοποθετήσεις του Ραγκούση τόσο καιρό? Αυτή, η νέα Αυριανή, που εκπροσωπεί το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί θέλουν να μην πετύχει το Κίνημα Αλλαγής. Να διασπαστεί ή να γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι προοδευτικοί πολίτες λέμε όχι στο λαϊκισμό, στο διχασμό, στον αμοραλισμό, στις ιδεοληψίες των αδίστακτων καρεκλοκενταυρων που μας κυβερνούν. Και το λέμε, όχι μόνο για το παρελθόν ,αλλά κυρίως για το μέλλον.

giannis

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσπαθούν να διχάσουν μόνο το ΚΙΝΑΛ αλλά και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

Απορια

Φωφη τι ασχολησαι με τους ανυπαρκτους?Καθαρισε τους και ασε το ΠΑΣΟΚ καθαρο.Νομιζεις προσθετουν ποσοστα αυτοι ?Ο κοσμος εχει καταλαβει και θελει να γυρισει αλλα με ολους αυτους μπερδευετε.

bill

Σωστός. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που γυρίζει σιγά-σιγά . Ο κόσμος αυτός γυρίζει για το ΠΑ.ΣΟ.Κ και όχι γι αυτούς τους ανύπαρκτους.Φάνηκε στις εσωκομματικές εκλογές παρ όλο τον πόλεμο και τη λοιδορία από όλα τα μέσα 212.000 άνθρωποι πήγανε και ψήφισαν.

oti na nai

τι εγινε?????τα ενδοξα ονοματα του ΠΑΣΟΚ συνεδριαζουν σε γραφειακια-προσφορα απο τα ικεα????ξεφτιλισμενοι στον δρομο να καταληξετε κηφηνες

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΦΩΦΗ ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ; ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ Ή ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ;

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ .ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ.ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ .

ωρέ Παναή ...

Το πασοκ όλο πεθαμένο και τελειωμένο είναι αλλά δεν πεθαίνει ούτε τελειώνει πάραυτα. Εκεί κάθεται και πάει για 3το κόμμα. Κι αυτό με την ηλίθια τη Φώφη. Πού να βρεθεί και κανένας αρχηγός την προκοπής

κινημα αλλαγης (ΑΦΜ)-αγνη αυθεντικη πασοκιλα

10.000 κώλοι, που ψαχνουν για καρεκλα...once pasok, always pasok

Άγγελος

Φώφη, όσο είναι νωρίς δείξε την πόρτα εξόδου, στον κύριο τίποτα. Είναι ύπουλος και εκδικητικός, δεν έχει ξεπεράσει την πανωλεθρία του στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4722967

«Ο Τσίπρας δεν μπορεί να «πάρει αποστάσεις» από τον Παύλο Πολάκη επειδή «θα ήταν σαν να απαρνιέται τον ίδιο του τον εαυτό» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε εκδήλωση της γραμματείας Οργανωτικού του κόμματος

25
panagiotis-lafazanis_1

Αντί να δανειοδοτούν παραγωγικές επενδύσεις, πνίγουν την παραγωγή και τη βιομηχανία και δίνουν πελατειακά διαπλεκόμενα θαλασσοδάνεια σε μεγαλοσχήμονες, σε πολιτικά κόμματα και πολιτικά πρόσωπα για κατανάλωση» ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑΕ

1
kaili

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή καταθέτει δεύτερη ερώτηση στην Κομισιόν για το ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής – Επισημαίνει ότι τα δάνεια της Τράπεζας δίνονται με τα λεληλατημένα κεφάλαια των αποθεματικών των Ταμείων 

10