Γεννηματά: Ως εδώ! Καμία ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας

gennimata_main02

Αποκλειστική δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στο protothema.gr - Μήνυμα σε όσους φλερτάρουν με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Πώς αντέδρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Κίτρινη κάρτα που ισοδυναμεί με τελευταία προειδοποίηση δείχνει σε όσους θολώνουν την εικόνα του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά. Τονίζει ότι για την επίτευξη των στόχων του νέου φορέα, για αυτόνομο και διακριτό ρόλο, προϋπόθεση είναι η ενότητα, αλλά ξεκαθαρίζει πως δε θα επιτρέψει να μετατραπεί ο πλουραλισμός σε μειονέκτημα.

Οι φράσεις- κλειδιά στη δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ και του Κινήματος Αλλαγής στο protothema.gr:

Πρώτον: Καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας. Έως εδώ. Αυτό δεν θα το επιτρέψω.

Δεύτερον: Θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας. Και πολύ περισσότερο όσους αναζητούν είτε μόνο την επόμενη εκλογική στέγη, είτε την επόμενη Κυβερνητική τους θέση.

Ερώτηση: Πώς σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε το γεγονός, ότι το Κίνημα Αλλαγής δέχεται επιθέσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, ενώ στο εσωτερικό εκδηλώνονται συχνές διαφωνίες σε μια σειρά θεμάτων;

Απάντηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν κάθε συμφέρον, να υπονομεύσουν την προσπάθειά μας. Και αυτό κάνουν. Εμείς είμαστε το εμπόδιο στα σχέδιά τους, τη διπλή όψη του συντηρητισμού τους. Το γνωρίζουμε, το αντιμετωπίζουμε. Έχουν γνώση οι φύλακες.

Είμαστε αποφασισμένοι να γίνουμε πρωταγωνιστές, για να είμαστε χρήσιμοι στην πατρίδα και στον λαό. Προϋπόθεση όμως είναι η διασφάλιση της πολιτικής μας ενότητας.Γι’ αυτό η κοινωνική βάση της παράταξής μας που αγωνιά κι αγωνίζεται, δεν έχει καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας.

Γιατί αλλοιώνουν την εικόνα μας, θολώνουν το πολιτικό μας στίγμα και αντικειμενικά εξυπηρετούν τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων.
Μετατρέπουν τον πλουραλισμό από πλεονέκτημα, σε όπλο όσων θέλουν να μας πλήξουν.

Έως εδώ.
Αυτό δεν θα το επιτρέψω.

Θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας. Και πολύ περισσότερο όσους αναζητούν είτε μόνο την επόμενη εκλογική στέγη, είτε την επόμενη Κυβερνητική τους θέση. Οι προοδευτικοί πολίτες που αγκαλιάζουν το εγχείρημα είναι η δύναμή μας.

Θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων αυτών, των πολλών, που πιστεύουν και ελπίζουν σε εμάς. Το Κίνημα Αλλαγής προχωρεί σταθερά σε ανοδική πορεία. Αυτή τη βλέπουμε καθημερινά, καταγράφεται τόσο στις δημοσκοπήσεις, όσο και στα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στις μεγάλες κοινωνικές και επαγγελματικές οργανώσεις.

Οι πρωτοβουλίες μας για τα μεγάλα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα και η δράση μας στην Βουλή, μας φέρνουν στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Συναντούν την όλο και μεγαλύτερη επιδοκιμασία των πολιτών. Προχωράμε με το δικό μας αυτόνομο και διακριτό ρόλο και λόγο, σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου μας.

Είμαστε δύναμη σταθερότητας και εγγυητές της προοδευτικής πολιτικής ατζέντας για την πορεία του τόπου. Ζητάμε εκλογές για να μη βρεθεί μπροστά σε νέα αδιέξοδα τετελεσμένα ο Ελληνικός λαός, να εκφραστεί πάνω στην Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση και να αποφασίσει ποιον θα επιλέξει για να οδηγήσει την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Έχω προσωπικά την ευθύνη και την υποχρέωση να πετύχουμε. Να έχουμε καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την πατρίδα μας. Αυτή είναι η εντολή που έχω από τους 212.000 πολίτες που αποτέλεσαν τους συνιδρυτές του Κινήματος μας.

Και θα την τιμήσω.

Πώς αντέδρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν» απαντά το Ποτάμι στην αποκλειστική δήλωση της Φώφης Γεννηματά στο protothema.gr, με την οποία η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι δεν θα δείξει καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό του κόμματος.

«Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους, είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε. Με οδηγό μας, πάντα και μόνο, τις προοδευτικές μας αξίες και τις ξεκάθαρες θέσεις μας» καταλήγει η απάντηση του Ποταμιού στην κυρία Γεννηματά.

«Οι διαφορετικές προσεγγίσεις αντιμετωπίζονται με συλλογικές διαδικασίες και τακτικές συνεδριάσεις των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής. Τα όποια προβλήματα δεν λύνονται με δημόσιες αντιπαραθέσεις» αναφέρουν, την ίδια ώρα, πηγές της ΔΗΜΑΡ.   

ΣΧΟΛΙΑ (92)

Karletos

Το σημερινο "κυβερνητικο μορφωμα" δεν μπορει....και δεν πρεπει.....να αντικατασταθει απο ενα "πολιτικο συνοθηλευμα" με "ενοχο παρελθον"......και "αφηρημενο μελλον" ..... Η χωρα εχει αναγκη απο νεο πολιτικο προσωπικο που εχει μελετησει τα λαθη του παρελθοντος... χωρις δεσμευσεις.....χωρις προκαταληψεις.....και κυριως με αποψεις που συνθετουν....και οχι που διαιρουν !

Φίλε

Γιατί δε λες ξεκάθαρα: ο Κυριάκος θα μας σώσει. Γιατί σε το λες στα ίσια και το γυροφέρνεις. Φυσικά πιστεύεις πως ο ΓΑΠ φταίει για όλα, μόνο το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε αυτή τη χώρα, ο Καραμανλής δε δανείστηκε ποτέ κι άφησε πλεονάσματα γιαυτό σχεδίαζαν να το καθαρίσουν κτλ κτλ.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΛΑΟΣ ΣΕ ΕΔΩΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ.ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΤΕΛΧΗ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΑΤΣΑΛΙΝΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΒΓΑΛΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.ΟΥΤΕ ΚΙΧ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.

Να πληρώσεις τα χρωστούμενα, Φώφη, τώρα

Δώσε από τη ΣΥΝΤΑΞΗ τα χρωστούμενα ... να πληρώσουν και οι χορηγοί σου τα χρέη του ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ!! Όχι οι έντιμοι φορολογούμενοι !!

ΣΥΡΙΖΟΝΑΖΙΣΤΑΚΙ

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΓΚΕΜΠΑΙΛΣ ΣΑΣ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΣΥΚΟΦΝΤΕΙΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΒΡΩΜΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΈΤΕ.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.

ΓΙΩΡΓΗΣ

@ Το εχεις ξαναγραψει ''πιστο αντιγραφο'' καμποσες φορες και ασφαλως κατ εντολην. Ποτε παλι θα το ξανα-εμφανισετε το ιδιο σχολιο, γυρολογοι της Πολιτικης; Γιατι οι επιστημονες γνωριζουν οτι με φληναφηματα και ταχτικισμους δε δημιουργειται κλιμα για σταθερη αναπτυξη της Οικονομιας η οποια διεπεται απο κανονες σχεδον με νομοτελεια φυσικων νομων και οχι απο λαικισμους,Γι αυτο απετυχε ο ασχετος Τσιπρας και γι αυτο θα πετυχει ο επιστημονας Μητσοτακης!

Δημήτρης

Υπάρχετε ακόμη εκεί στο κλεφτοΠΑΣΟΚ! Πότε θα βρεθεί ένας σωστός να σας κλείσει μέσα!

Βαιτσης

ειναι ΝΤΡΟΠΗ να υπαρχουν ακομα ανθρωποι που θα ηθελαν να επιλεξουν το ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ

ΣΟΒΑΡΑ

ΡΕ ΝΑΖΙΔΙ?

Παρατηρητης1

Οι βδελλες, ψειρες, κοριοι,τσιμπουρια και οι ψυλλοι ειναι λιγο δυσκολο να φυγουν απο την πολιτικη ζωη αλλα πρεπει να φυγουν.

-

ποια επιθεση απτη ΝΔ; μας δουλευτε; εδω ο αντωνακης σας επλεκε το εγκωμιο πριν κανα δυο βδομαδες;

nik the greek

φωφη εαν δεν τους φυγεις ...τους θεοδ.ραγκ.δεςκλπ τοτε κανενας γνησιος πασοκ δεν θα μεινει

casuffit

Η απάντηση κάθε υπεύθυνου πολιτικού απέναντι στον κυνισμό, τον αμοραλισμό και την γελοιότητα όφειλε να είναι πάντα μία: ΟΧΙ. Φώφη, έκανες τεράστιο λάθος που υποτίμησες τους πολίτες παίρνοντας παράδειγμα από τα παιδαρέλια και την τσογλανοπαρέα. Κρίμα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4903492

Αυτά τα 45 χρόνια, στο σανίδι του Φεστιβάλ έχουν ανέβει και έχουν «ρίξει κόκκινο στη νύχτα» οι καλύτεροι εκπρόσωποι όλων των μορφών τέχνης της χώρας μας είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ που τόνισε ότι η αντίσταση δεν θα σβήσει χάρη στο ΚΚΕ 

6
pol

Με το γνωστό του ύφος, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός παίρνει ευθέως το μέρος των Ακριβοπούλου - Καψώχα και κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι καλλιεργεί την εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ

71