Παπαχριστόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν πρόκειται να μειωθούν συντάξεις και αφορολόγητο

Παπαχριστόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν πρόκειται να μειωθούν συντάξεις και αφορολόγητο

«Εγώ εκτίθεμαι 1,5 χρόνο πριν και σας λέω ότι δεν πρόκειται να γίνουν αυτά γιατί η οικονομία θα πηγαίνει καλά» είπε χαρακτηριστικά.

papxristopoulos-new-simera
Κατηγορηματικός ότι ούτε οι συντάξεις ούτε το αφορολόγητο θα μειωθούν εμφανίστηκε στο ΘΕΜΑ 104,6
 ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

«Είμαι ένας από αυτούς που λένε ότι πρέπει να βελτιωθούν ο ΕΝΦΙΑ, η 13η σύνταξη, ο ΦΠΑ, οι κατώτεροι μισθοί, οι συλλογικές συμβάσεις κ.α. Και επειδή υπάρχουν και δύο ψηφισμένα μέτρα με τα οποία παίζει πολύ η αντιπολίτευση όπως το ότι θα μειωθούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο εγώ εκτίθεμαι 1,5 χρόνο πριν και σας λέω ότι δεν πρόκειται να γίνουν αυτά γιατί η οικονομία θα πηγαίνει καλά» είπε χαρακτηριστικά.

Στις επίμονες ερωτήσεις του Γιάννη Πρετεντέρη για το πού εδράζει τη σιγουριά του αυτή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ απάντησε «να κάνουμε ένα ραντεβού σε 1,5 χρόνο; Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Θα έχουν βελτιωθεί οι μακροοικονομικοί δείκτες και δεν θα γίνει». Ωστόσο παραδέχθηκε ότι «ο υπουργός δεν μπορεί να το πει αυτό επειδή διαπραγματεύεται».

«Αν μπουν κανόνες στο θέμα του χρέους και αν στις 20 Αυγούστου έχουμε ένα βαθμό ελευθερίας κάθε ημέρα θα είναι υπέρ της κυβέρνησης αυτής» υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Κλείσιμο
Ο κ. Παπαχριστόπουλος, πάντως, παραδέχθηκε ότι «ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας υποφέρει».

«Εγώ λέω ότι οι δυσκολίες υπάρχουν γιατί ένα μεγάλο κομμάτι, το 1/3 της κοινωνίας, υποφερει. Δεν μπορεί ένας ελεύθερος επαγγελματίας να δουλεύει για το κρατος, ο ΕΝΦΙΑ είναι υψηλός κτλ Η μεσαία τάξη πραγματικά υποφέρει» είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχιε μια θετική μακροοικονομία «όταν οι τράπεζες περνάνε τα στρες τεστ όταν τα 10ετη ομόλογα είναι κάτω από το 4, όταν θα συζητηθεί το χρέος στις 21 Ιουνίου κ.α.».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης