Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Έβρου

Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Έβρου

Οδηγείται αύριο στον Εισαγγελέα, κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στη χώρα- Μπήκε στην Ελλάδα, οδηγώντας εκσκαπτικό μηχάνημα- Δηλώνει υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης

evrosmak13-mesa
Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές του Εβρου, όταν περίπου στις 4 το μεσημέρι ένας Τούρκος πέρασε παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι επρόκειτο για στρατιωτικό, ωστόσο λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι έφερε πάνω του πολιτική ταυτότητα.  Όπως δήλωσε ο ίδιος στις αστυνομικές αρχές είναι εργάτης στο δήμο Αδριανούπολης. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα, κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Οι έως τώρα πληροφορίες για την περίεργη αυτή υπόθεση αναφέρουν ότι ο συλληφθείς έκανε εργασίες στην τουρκική πλευρά με
εκσκα
πτικό 
μηχάνημα και πέρασε στο ελληνικό έδαφος όπου και συνελήφθη. Κατά τις ίδιες, πάντα, πληροφορίες το μηχάνημα ανήκει στο δήμο Αδριανούπολης. Σημειώνεται ότι η σύλληψη έγινε πολύ κοντά στην περιοχή όπου έπεσαν στα χέρια τουρκικής περιπόλου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

Κλείσιμο
Όπως επιβεβαιώνεται από στρατιωτικές πηγές ο Τούρκος δηλώνει εργάτης, ενώ την υπόθεση χειρίζονται οι αστυνομικές αρχές του Έβρου.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο συλληφθείς από τις ελληνικές αρχές είναι εργάτης, ο οποίος εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό του δήμου Αδριανουπόλεως. Στο ίδιο τηλεγράφημα περιλαμβάνονται δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς έχει οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας και ότι έχουν γίνει επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς.
 Πάντως, πληροφορίες από την ελληνική πλευρά αναφέρουν ότι  ο Τούρκος  κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του συνοριακού σταθμού των Καστανιών.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες , ο συλληφθείς είχε διανύσει σχετικά μεγάλη απόσταση στο ελληνικό έδαφος, πέρασε μάλιστα στο δρόμο, κοντά στο πρώτο συνοριακό φυλάκιο Καστανιών και αρχικά δεν υπάκουσε στα σήματα των Ελλήνων στρατιωτών να σταματήσει.  Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης που δημοσιεύουν  τη φωτογραφία του, ο συλληφθείς ονομάζεται Μουσά Αλερίκ και εργάζεται στο δήμο Αδριανούπολης.


tourkjosss



Φωτογραφία του εκσκαπτικού μηχανήματος με το οποίο πέρασε στο ελληνικό έδαφος ο Τούρκος συλληφθείς δημοσιεύει το thrakinea.gr

thraki_nea
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης