Παρουσίασε το βιβλίο του στη Θεσσαλονίκη ο Λυκούδης: «Πολιτικός έρωτας η αριστερά για μένα»

Παρουσίασε το βιβλίο του στη Θεσσαλονίκη ο Λυκούδης: «Πολιτικός έρωτας η αριστερά για μένα»

Στα κείμενα του βιβλίου του αποτυπώνεται ο πολιτικός του λόγος, στη διάρκεια των κρίσιμων για τη χώρα πολιτικών εξελίξεων, στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας

likoudis_1
«Πολιτικό έρωτα που τον συνοδεύει από μικρό παιδί», χαρακτήρισε την Αριστερά ο βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, παρουσιάζοντας απόψε στη Θεσσαλονίκη το βιβλίο του, με τίτλο: «Δρόμοι αριστεροί – Διαψεύσεις Προσδοκίες», στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου «Μαλλιάρης».

«Από πολύ μικρό παιδί δέθηκα με έναν πολιτικό έρωτα με την Αριστερά, με όλα τα χαρακτηριστικά του έρωτα. Γι αυτό και όπως σε όλους τους έρωτες ο δρόμος είναι γεμάτος διαψεύσεις, απογοητεύσεις, προσδοκίες», είπε ο κ. Λυκούδης και πρόσθεσε ότι για τον ίδιο έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία ο υπότιτλος του βιβλίου «διαψεύσεις και προσδοκίες», από τον τίτλο.

«Είναι σκληρά πολιτικά κείμενα μιας περιόδου που είχα την ανάγκη να καταθέσω έναν πολιτικό λόγο και να ερμηνεύσω ορισμένα γεγονότα», τόνισε, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική κυβέρνηση και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο δεύτερο συνέδριο του κόμματος, το καλοκαίρι του 2013.

Κάνοντας δημόσια αυτοκριτική, ο κ. Λυκούδης, είπε ότι η Αριστερά, που υπηρέτησε η γενιά του έχει αποτύχει σε πάρα πολλά πράγματα, «κυρίως στις διαγνώσεις των κοινωνιών», αλλά – όπως επισήμανε – παραμένει «ένα σπουδαίο ανθρώπινο ρεύμα που μέσα στην ιστορία δημιούργησε πολύ μεγάλα γεγονότα, που έκανε πρωτοπορία». «Διαψεύστηκα, αλλά πάλι προσδοκώ», είπε χαρακτηριστικά το ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς.

Στα κείμενα του βιβλίου του αποτυπώνεται ο πολιτικός του λόγος, στη διάρκεια των κρίσιμων για τη χώρα πολιτικών εξελίξεων, στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, με την υπογραφή των μνημονίων και τις εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ ο συγγραφέας αναφέρεται στη συγκρότηση μιας νέας προοδευτικής παράταξης και μιας μεγάλης κεντροαριστεράς, στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης και στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, που - όπως υπογράμμισε - αποτελούν μέχρι και σήμερα τους άξονες της πολιτικής του.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Αντώνης Μανιτάκης, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ και πρώην υπουργός, ο Χάρης Καστανίδης, πρώην υπουργός και η Νιόβη Παυλίδου, καθηγήτρια Πολυτεχνικής ΑΠΘ. Την εκδήλωση συντόνισε ο Βασίλης Χουλιάρας, πρόεδρος της Εταιρείας Οικονομολόγων Θεσσαλονίκης, ενώ ο συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις ατόμων που παρευρέθηκαν στην παρουσίαση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης