ΝΔ: Ζητούνται εξηγήσεις για τον τραγέλαφο με τις… χαμένες γαλλικές φρεγάτες

ΝΔ: Ζητούνται εξηγήσεις για τον τραγέλαφο με τις… χαμένες γαλλικές φρεγάτες

Αρμόδια στελέχη της ΝΔ καταλογίζουν στην κυβέρνηση «παροιμιώδη ερασιτεχνισμό» ακόμη και στα θέματα της άμυνας και στηλιτεύουν τις αλληλοδιαψεύσεις Κουβέλη και Τζανακόπουλου

anea-dimokrateia-grafeia
Να δώσει εξηγήσεις για τον τραγέλαφο με την ενοικίαση των γαλλικών φρεγατών καλεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση.

Καταλογίζοντας «παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και στα θέματα που άπτονται της άμυνας της χώρας», αρμόδια στελέχη της
Νέας Δημοκρατίας στηλιτεύουν τις αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων που εκθέτουν τη χώρα στο διεθνές στερέωμα.

Όπως επισημαίνουν το ζήτημα ανέκυψε όταν πριν από μερικά 24ωρα ο νέος αναπληρωτής υπουργού Άμυνας Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κυρίων Τσίπρα και Μακρόν, η Ελλάδα θα έπαιρνε με leasing, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ. Διαβεβαίωνε μάλιστα ότι οι φρεγάτες «θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο».
Κλείσιμο

Τις δηλώσεις του κ. Κουβέλη, όμως, ήρθε, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, να διαψεύσει η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί. Ενώ με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών τον αναπληρωτή υπουργό άδειασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει μια σειρά από project.

Ο τραγέλαφος, ωστόσο, συνεχίστηκε με τη διάψευση των δηλώσεων Τζανακόπουλου από τον κ. Κουβέλη, ο οποίος, μέσω διαρροών από το περιβάλλον του, επέμεινε ότι είναι θέμα χρόνου η ενοικίαση από τη χώρα μας γαλλικών φρεγατών, επιμονή που διαψεύδεται από το Παρίσι.

«Το μόνο βέβαιον είναι ότι η κυβέρνηση έχει χαθεί στη μετάφραση…», σχολιάζουν πηγές από την Πειραιώς και θέτουν το ερώτημα αν μπορεί κάποιος από την κυβέρνηση να ενημερώσει επιτέλους υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει -αν έχει συμφωνήσει κάτι- με τη Γαλλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης