Τσίπρας: Από την 1η Ιουλίου το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά

e763ff66a17651ea564326f41013216c

Η εφαρμογή θα γίνει πιλοτικά σε, Πάτμο, Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κάσο η Λέρο, Νίσυρο, Σύμη, Τήλο και Καστελόριζο, καθώς σε μια σειρά από μικρότερα νησιά

Την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά από την 1η Ιουλίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο περιφερειακό συνέδριο Νοτίου Αιγαίου.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «άμεσα, μέσα από σχετική νομοθετική πρωτοβουλία που είναι ήδη έτοιμη, πρόκειται να προχωρήσουμε στην υλοποίηση μιας δέσμευσης της κυβέρνησης, εμβληματικού και ιστορικού χαρακτήρα δέσμευση μας». Απαντώντας έτσι και σε αναφορά του Περιφερειάρχη που ζήτησε μειωμένο ΦΠΑ αντί του μεταφορικού ισοδύναμου, ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι «δεν πρέπει να συσχετίσουμε τη συζήτηση για το μεταφορικό ισοδύναμο με την φορολογική πολιτική», επισημαίνοντας ότι «είναι αίτημα δεκαετιών των νησιωτών μας».

Πρόσθεσε ότι δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης η φορολογική εξίσωση στο ΦΠΑ και πως την ιδέα την έδωσαν στους δανειστές κάποιοι εγχώριοι, θυμίζοντας ότι ήταν στο mail Χαρδούβελη.

Ανακοίνωσε ότι η πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού Ισοδυνάμου, πρόκειται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2018, σε πρώτη φάση πιλοτικά για μία σειρά από νησιά, ανάμεσα τους όλα του Ανατολικού Αιγαίου, η Κως, η Πάτμος, η Αστυπάλαια, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Κάσος, η Λέρος, η Νίσυρος, η Σύμη, η Τήλος και το Καστελόριζο. Αλλά και μια σειρά από μικρότερα νησιά, και οι μικρές Κυκλάδες, σε πρώτη φάση πιλοτικά.

Η χρηματοδότηση για το 2018 ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά από την 1η Ιανουαρίου 2019, με προϋπολογισμό, τουλάχιστον, 150 εκατομμύρια ευρώ, το μεταφορικό ισοδύναμο θα επεκταθεί στο σύνολο των νησιών, εκτός από την Κρήτη.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

ΒΑΝΑ

Ψεύτη πολιτικέ, Μόνος σου πρότεινες την αύξηση των του ΦΠΑ στα νησιά, δεν σε υποχρέωσαν οι δανειστές.

Νκ84

- Απο την (ακομα ανοικτη) δημοσια διαβουλευση: ... "Σκοπός των ρυθμίσεων του παρόντος είναι: α) η εξασφάλιση της ισότητας των πολιτών αναφορικά με την οικονομική επιβάρυνση του χρήστη για τη διακίνηση του ιδίου ή εμπορευμάτων, τη διάρκεια του ταξιδιού και την προσφερόμενη ποιότητα και β) η θεσμοθέτηση στην εθνική νομοθεσία και η υλοποίηση της έννοιας του Μεταφορικού Ισοδύναμου (Μ.Ι.), προκειμένου το κόστος που αντιστοιχεί ανά επιβάτη και ανά εμπόρευμα με μέσα θαλάσσιας μεταφοράς να είναι ισοδύναμο με το κόστος για την ίδια απόσταση με μέσα χερσαίας μεταφοράς." ... "Η προκαλούμενη δαπάνη ... για το έτος 2018 δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των πενήντα εκατομμυρίων (50.000.000) ευρώ." Αληθεια πως αναγγελεται πριν την ψηφιση απο την Βουλη; Γιατι μονο για τις θαλασσιες μεταφορες και οχι και για τις σιδηροδρομικες, με λεωφορειο, με τροχηλατο κλπ? Τα 50εκ απο που θα βρεθουν? παλι απο φορους?

μακιςςς

παράδειγμα κακής αρθρογραφίας. Μιλάτε για έναν όρο, το μεταφορικό ισοδύναμο και πουθενά δεν γράφετε δύο γραμμές να εξηγείτε τι είναι το μεταφορικό ισοδύναμο. Διάβασα όλο το άρθρο και δεν ξέρω για ποιο πράγμα μιλάτε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaef_mesa

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους πολίτες της χώρας του εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

85
tsipras_kammenos

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτήν τη στιγμή, αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα - Είπαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο

37
4176719

«Το ελάχιστο, που πρέπει άμεσα να πράξει ο κ. Τσακαλώτος είναι να ακυρώσει με νέα απόφασή του την μεταφορά όλων των προστατευόμενων ακινήτων στο Υπερταμείο, ως ελάχιστη πράξη μεταμέλειας και συγγνώμης» τονίζει ο υπεύθυνος του ΚΤΕ Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής

1