Ελληνοτουρκικές διαφορές: Νίπτει τας χείρας του το ΝΑΤΟ

Ελληνοτουρκικές διαφορές: Νίπτει τας χείρας του το ΝΑΤΟ

Οι ελληνοτουρκικές διαφορές δεν είναι θέμα της Συμμαχίας, διεμήνυσε ο Στόλτενμπεργκ - Την Τετάρτη στην Ευρωβουλή θα συζητηθεί το ψήφισμα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

soltenberg
Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα είναι μέχρι στιγμής η προσπάθεια διεθνοποίησης των τουρκικών προκλήσεων, καθώς η ΕΕ εξαντλείται σε φραστικές πιέσεις και το ΝΑΤΟ θέτει τον εαυτό του εκτός κάδρου. 

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας ξεκαθάρισε πως οι ελληνοτουρκικές διαφορές δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ. Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει παρέμβαση στις διαφρορές των δύο χωρών στο Αιγαίο και στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών απάντησε «όχι, δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ αυτό. Πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα.

«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι του NATΟ και συνεισφέρουν στην συλλογική του άμυνα» είπε ο κ.  Στόλτενμπεργκ  και χαιρέτισε «το γεγονός ότι οι πρωθυπουργοί και των δύο χωρών είχαν πρόσφατα μια τηλεφωνική επικοινωνία και συμφώνησαν να λύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου».

Σε κάθε περίπτωση, την Τετάρτη στην Ευρωβουλή θα συζητηθεί το ψήφισμα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Είναι προφανές, όμως, ότι ΕΕ και ΝΑΤΟ μόνο οριακά μπορούν να ασκήσουν πιέσεις στην Τουρκία. 

Δηλώσεις Βίτσα:

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκχωρήσει ούτε έναν πόντο κυριαρχίας στην Τουρκία τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σημειώνοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις «έχουν τα μάτια τους 24» ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε απόπειρα γκριζαρίσματος.

Κλείσιμο
Ο κ. Βίτσας εκτίμησε πάντως ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σύρραξης με την Τουρκία. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, ο ελληνικός στρατός έχει μεγάλη αποτρεπτική δύναμη. Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε λόγο για «πολεμοχαρείς κορώνες» τούρκων πολιτικών, που μένουν σε επίπεδο ρητορικής και δεν μετατρέπονται σε πράξεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης