Κίνημα Αλλαγής: Ανανέωση από Φώφη Γεννηματά – Αποστάσεις από Θεοδωράκη, Ανδρουλάκη, Θεοχαρόπουλο

4428465

Επιχείρηση αλλαγής σελίδας στον νέο φορέα – Γραμματέας ο 27χρονος Μανώλης Χριστοδουλάκης και εκπρόσωπος Τύπου ο Παύλος Χρηστίδης

Ευκαιρίες στη νέα γενιά αποφάσισε να δώσει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, προωθώντας στη θέση του γραμματέα τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, απόφοιτο του Πολυτεχνείου και πρώην γραμματέα της σπουδαστικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο Μετσόβειο.

Με εισήγησή της στο Πολιτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε χθες, η κυρία Γεννηματά επιβράβευσε και τον Παύλο Χρηστίδη, αναβαθμίζοντάς τον σε εκπρόσωπο Τύπου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Με την ίδια απόφαση Γενικός Διευθυντής του Κινήματος Αλλαγής ορίστηκε ο Νίκος Σαλαγιάννης και συγκροτήθηκαν τέσσερις κύκλοι τομέων με επικεφαλής μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ο μόνος που δεν ανέλαβε καθήκοντα είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξαιτίας της ιδιότητάς του ως προέδρου του Ποταμιού. Είχε προηγηθεί η τοποθέτησή του στο ανώτερο καθοδηγητικό όργανο, στο πλαίσιο της οποίας επέμεινε πως η θέση του εκπροσώπου Τύπου θα έπρεπε να δοθεί στο Ποτάμι και τον Δημήτρη Τσιόδρα.

Την ανάγκη να προωθηθεί ένα πιο έμπειρο στέλεχος στη θέση του γραμματέα τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πρότεινε τον Μιχάλη Κατρίνη, ενώ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε πως ιδανικός θα ήταν ο Μανώλης Όθωνας, που έχει ζήσει το εγχείρημα του νέου φορέα από την πρώτη του ημέρα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε ακόμη να ενοικιαστούν νέα γραφεία, ώστε να στεγαστούν τα στελέχη που θα δουλεύουν πλέον για τον νέο φορέα.

Η εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου θα επικυρωθεί την Κυριακή από την Κεντρική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Στο πολιτικό συμβούλιο συζητήθηκαν και τα θέματα της επικαιρότητας:

Για την τουρκική επιθετικότητα

Η Τουρκία γίνεται ολοένα και πιο επιθετική και προκλητική στην αμφισβήτηση του διεθνούς δικαίου.

Λειτουργεί με βάση συγκεκριμένη στρατηγική. Δεν αντιδρά απλώς νευρικά όπως εσφαλμένα διατείνεται ο Υπουργός Εξωτερικών. Και η αντιμετώπιση της από πλευράς μας απαιτεί πάνω απ’ όλα εθνική συνεννόηση. Και παράλληλα με την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεών μας, χρειαζόμαστε τη δική μας επεξεργασμένη ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική.

Η Ελληνική κυβέρνηση όμως δεν έχει ούτε στρατηγική αλλά πολύ περισσότερο ούτε καν την αναγκαία σοβαρότητα και ενιαία φωνή στην αντιμετώπιση της επικίνδυνης αυτής κατάστασης. Έτσι τα πράγματα χειροτερεύουν. Οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν φυλακισμένοι στις Τουρκικές φυλακές.

Ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή καθώς, μεταξύ άλλων, ανέχεται, καλύπτει τις άστοχες και επικίνδυνες ενέργειες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Για τη Συρία

Ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζει να αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. Παρά την ήττα του Ισλαμικού κράτους κλιμακώνεται στην περιοχή ένας πόλεμος δια αντιπροσώπων με απρόβλεπτες συνέπειες. Επιβάλλεται η έρευνα από τον ΟΗΕ για την χρήση χημικών και για τα εγκλήματα πολέμου που συντελούνται .

Για τον αυτόνομο και πρωταγωνιστικό ρόλο του Κινήματος Αλλαγής

Το Κίνημα Αλλαγής έχει επιλέξει να βαδίσει στον δικό του διακριτό και αυτόνομο δρόμο, ώστε με τις πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις, να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της πολιτική ζωή της χώρας.

Στηριζόμαστε στους προοδευτικούς πολίτες και απ’ αυτούς κρινόμαστε. Ζητούμε να μας δώσουν δύναμη αλλάζοντας ριζικά τους πολιτικούς συσχετισμούς στις ερχόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Ζητάμε να καταδικαστούν οι συντηρητικές πολιτικές, τόσο αυτή που εφαρμόζει ο Σύριζα, όσο και αυτή που επαγγέλλεται η Νέα Δημοκρατία.

Και οι δυο καταφεύγουν στην πόλωση και τον διχασμό.

Βάζουν σε κίνδυνο την Εθνική προσπάθεια, με μοναδικό στόχο τα κομματικά οφέλη και την νομή της εξουσίας.

Το Κίνημα Αλλαγής δίνει προοπτική, ελπίδα, ασφάλεια στους πολίτες και ιδιαίτερα αυτούς που δοκιμάζονται σήμερα .

Επιδιώκουμε ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ για την ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Μ’ ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης, που εξασφαλίζει την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση, δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, εγγυάται την Κοινωνική Δικαιοσύνη και Συνοχή.

Με μια αξιόπιστη Κυβέρνηση που θα μπορεί να πετύχει την ελάφρυνση του Δημοσίου χρέους και την μείωση των στόχων για τα δυσβάστακτα πρωτογενή πλεονάσματα.

Αυτό το προοδευτικό πρόγραμμα προβάλλουμε και αυτό θα εξειδικεύσουμε με την ενεργό συμμετοχή της Ελληνικής κοινωνίας και προτείνουμε ως βάση για κυβερνητικές συνεργασίες.

Απορρίπτοντας ταυτόχρονα κατηγορηματικά την συμμετοχή μας σε “μέτωπα”, που όψιμα οι Σύριζα και Ν.Δ. διαγκωνίζονται για να συγκροτήσουν.

Παράλληλα εξακολουθούμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για μείζονα θέματα που απαιτούν ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ.

Γιατί η Εθνική Συνεννόηση δεν πρέπει να συγχέεται με τις επιλογές για κυβερνητικές συνεργασίες.

Αλλά εκφράζει και υλοποιεί την απαίτηση του Ελληνικού λαού για ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις στα Εθνικά θέματα ή σε μείζονα θέματα ευρύτερης σημασίας που έχει ανάγκη η χώρα.

Η Συνταγματική Αναθεώρηση, η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, η ενίσχυση των θεσμών, η θωράκιση του Κράτους Δικαίου πρέπει τώρα με θεσμικές διαδικασίες να ικανοποιηθούν.

Μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

?

Χα χα ωραίο, οι γύφτοι έγιναν ρομά και το ΠΑΣΟΚ κίνημα αλλαγής. Χαιρετίσματα στον Ευάγγελο, μέγα εφευρέτη του ΕΝΦΙΑ, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

κινημα αλλαγης (ΑΦΜ)

1, 2, 3 ανεπαγγελτοι, η συνταξιουχα αρχηγος, ενας πρωην δημοσιογραφος του μπομπολα και ο μποζο...σε αυτους πρπει να προσθεσεις αλλους 9.995 κωλους που ψαχνουν για καρεκλα, κι έχεις το κινημα αλλαγης (ΑΦΜ)...μεχρι να πεθαινει και ο τελευταιος πασοκος που του διορισαν τα "κοπελια", θα τους τρωμε στην μαπα

Ο.Ε

@09:22. Φίλε, πόσο αληθινό το σχόλιό σου. "ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ τής Παρασκευής Πετρολέκα, συζ. Περικλ. Αντωνίου, Δικηγόρου. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1959. Το 1976 πέτυχα στις εισαγωγικές εξετάσεις και άρχισα τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή τού Πανεπιστημίου τής Αθήνας. Το 1977 έγινα ενεργό μέλος τής Τ.Ο. (ΠΑΣΟΚ) Ν. Σμύρνης και για δύο χρόνια υπήρξα μέλος τής Συντονιστικής Επιτροπής. Παράλληλα με τη συμμετοχή μου στο Κίνημα, τελείωσα τις σπουδές μου στη Γαλλική Ακαδημία και συγχρόνως έκανε Αγγλικά. Παρά το γεμάτο πρόγραμμά μου, λόγω μαθημάτων, δεν πέρασε Κυριακή που να μη βγήκα και από πόρτα σε πόρτα να πουλώ την "Εξόρμηση". (...) Η οικογένειά μου συμμετέχει ενεργά στο Κίνημα και συγκεκριμένα, ο πατέρας μου σαν παλιός Μακρονησιώτης και Αντιστασιακός, ο οποίος εδώ και 5 χρόνια είναι πάρεδρος τού Ελεγκτικού Συνεδρίου, η μητέρα μου Έλλη είναι μέλος τής Ε.Γ.Ε.Ν. Σμύρνης και ο αδελφός μου ο Κοσμάς από τα ιδρυτικά στελέχη τής Τ.Ο. Ν. Σμύρνης, είναι στην Κλαδική Εφοριακών και υποψήφιος τής ΠΑΣΚΕ Εφοριακών. Από το 1983 ασκώ δικηγορία. Πληροφορίες για μένα και την οικογένειά μου, μπορούν να ζητηθούν εκτός από την τέως Πρόεδρο τής Τ.Ε., τής Ε.Γ.Ε. Ν. Σμύρνης κ. Παπαγεωργίου και την τωρινή κ. Συμιακάκη και από τούς: 1) Κυπριανού Σπύρο - Μιμή, 2)Αδαμόπουλο Γ., 3)Αλεξανδρή Σ., 4)Ασημακόπουλο Γ., 5)Κατσιφάρα Γ., 6)Κασιμάτη Γ., 7)Κιρκή Ν., 8)Κομπόλη Θ., 9)Κουβέλη Φ., 10)Κουτσόγιωργα Α., 11)Λιβάνη Α., 12)Μακέδο Φ., 13)Μπασαγιάννη Χ., 14) Ματζουράνη Γ., 15)Μπεχλιβανίδη Χ., 16)Παπαδόπουλο Β., 17) Παναγοπούλου Δ., 18)Στάππα Η. Αίτημα: Πρόσληψη ύστερα από επιλογή σε μια από τις 6 θέσεις Νομ. Συμβούλων τής Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας Ελλάδος. Δήλωση: Ανεξάρτητα από την ικανοποίηση ή μη τού αιτήματός μου, σημειώστε ότι η παραμονή οικογενειακώς στις επάλξεις τού Κινήματος πρέπει να θεωρείται σαν δεδομένη. Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς Π. Πετρολέκα" Το διάβασα σε μεγάλη ελλ. εφημερίδα στη Γερμανία, 31.5.87, και το κρατώ, κάτι σαν φυλακτό, να το διαβάζω κάθε φορά που έρχομαι να ψηφίσω στην Ελλάδα. Το 1964 πέτυχα στην Πάντειο αλλά η ανέχεια απερίγραπτη. Ιούλιος 1966 πήρα το τραίνο των Gastarbeiter για τη Γερμανία με χιλιάδες όλους συμπατριώτες μου. Ο πατέρας μου δεν υπήρξε "αντιστασιακός" αλλά εθελοντής στον Ελληνικό Στρατό στη Σμύρνη. Μετά προσφυγιά, φαντάρος το 1940 στο Αλβανικό Μέτωπο, όμηρος των αιμοβόρων Βουλγάρων, 1941, γιατί αρνήθηκε να δηλώσει Βουλγαρόφωνος. Γύρισε σακάτης, δε χάρηκε τη ζωή. Βρήκα, όμως, το δρόμο μου χωρίς Κουτσόγιωργα, Κουβέλη...

ADEUS

Σιγα μην φθανει το μυαλο της μεχρι το σημειο να κανει αλλαγες που θα ωφελησουν το κομα και την κοινωνια. Αντε ρε Φωφη στην κουζινα σου

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21755361

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα» -  Σπίγκελ: Ο Τσίπρας έκανε τρομερά λάθη, ενώ ο Βαρουφάκης ήταν εκεί για να γίνει διάσημος  - Βίζερ: Το 2015 η κυβέρνηση δεν ήθελε να μείνει στην ευρωζώνη - Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές

15
4918375

«Όπως αποδείχτηκε, είτε δεν πίστευε είτε δεν καταλάβαινε το σχέδιό μας - Άνοιγε μέτωπα με όλους, συχνά αχρείαστα ή σε δευτερεύοντα θέματα» είπε για τον Γιάνη Βαρουφάκη - Απάντησε και στον Τσακαλώτο για την μόλυνση από την «Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» - «Η μόλυνση έρχεται και από την αδράνεια» είπε 

34
223

«Παρακολουθούμε έναν Αττίλα νούμερο 3 στην κυπριακή ΑΟΖ και στα κυπριακά χωρικά ύδατα - Παρακολουθούμε την, κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, προώθηση εποικισμού της Αμμοχώστου» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ από την Κύπρο

1