Παυλόπουλος: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ την ύπαρξή τους

Παυλόπουλος: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ την ύπαρξή τους

Το ενωτικό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επέτειο έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα του έθνους στην Αερόπολη της Ανατολικής Μάνης

Παυλόπουλος: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ την ύπαρξή τους
Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ την ύπαρξή τους» διεμήνυσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
στη δήλωσή του για την επέτειο έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα του έθνους στην Αερόπολη της Ανατολικής Μάνης. 

Στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας, ο
Προκόπης Παυλόπουλος
Κλείσιμο
προειδοποίησε ότι, ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες, οι Έλληνες πρέπει να θυμόμαστε ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα πετύχαμε ενωμένοι αλλά και να μην ξεχνάμε ποτέ το βαρύτατο τίμημα του διχασμού. 

«Αυτό το τίμημα», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «πολλές φορές στοίχησε ακόμα και κομμάτια του εθνικού μας κορμού. Τούτες τις ώρες οφείλουμε στους προγόνους μας και αυτό το χρέος, της ενότητας για την Πατρίδα».

Δείτε παρακάτω την πλήρη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Η Επανάσταση στη Μάνη την 17Η Μαρτίου1821, πρώτη πράξη της Εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αγία Λαύρα, μας υπενθυμίζει και μας διδάσκει τούτο: Εμείς, οι Έλληνες, είμαστε Λαός και Έθνος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας. Επιδιώκουμε την φιλία και την καλή γειτονία. Σεβόμαστε τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου. Και είμαστε αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε το χρέος υπεράσπισης των συνόρων, της εδαφικής μας ακεραιότητας, της εθνικής μας κυριαρχίας έναντι πάντων.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι αυτή η υπεράσπιση είναι τόσο μεγαλύτερο χρέος, όσο είναι υπεράσπιση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας, και της κυριαρχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα σύνορά μας τα καθορίζει το Διεθνές Δίκαιο, με τρόπο που δεν αφήνει κανένα κενό, καμιά αμφισβήτηση. Και δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ την ύπαρξη γκρίζων ζωνών. Αυτό είναι κάτι το οποίο διευκρινίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, γιατί είναι η βάση της φιλίας και της καλής γειτονίας. Και ακόμη τούτο: Τέτοιες ώρες, και με αφετηρία αυτή την Επέτειο, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα πετύχαμε ενωμένοι. Να θυμόμαστε επίσης, ορθότερα να μην ξεχνάμε ποτέ το βαρύτατο τίμημα του διχασμού. Τίμημα το οποίο πολλές φορές στοίχησε ακόμα και κομμάτια του εθνικού μας κορμού. Τούτες τις ώρες οφείλουμε στους προγόνους μας και αυτό το χρέος, της ενότητας για την Πατρίδα.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης