ΛΑΕ: Η κυβέρνηση ποινικοποιεί ακόμη και την έκφραση αλληλεγγύης!

ΛΑΕ: Η κυβέρνηση ποινικοποιεί ακόμη και την έκφραση αλληλεγγύης!

Για νέο αντιδημοκρατικό ολίσθημα της κυβέρνησης Τσίπρα κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα με αφορμή τις συλλήψεις μελών του ΔΣ της 'Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΛΑΕ: Η κυβέρνηση ποινικοποιεί ακόμη και την έκφραση αλληλεγγύης!
Για «νέο αντιδημοκρατικό ολίσθημα της κυβέρνησης Τσίπρα» κάνει λόγο ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας
επισημαίνοντας ότι πλέον ποινικοποιείται «ακόμη και η έκφραση αλληλεγγύης».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «μόλις 3 μέρες μετά από τα επεισόδια στην Αθήνα, την άγρια καταστολή που ασκήθηκε σε μέλη της Λαϊκής Ενότητας και άλλους αγωνιστές που συμμετέχουν στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις συλλήψεις των αγωνιστών , την παραπομπή τους στα δικαστήρια, νέο επεισόδιο, πρωτοφανές στην ιστορία του εργατικού κινήματος, έρχεται να προστεθεί στα έργα και ημέρες της κυβέρνησης
ΤΣΊΠΡΑ
Κλείσιμο
».

Ο λόγος για τη σύλληψη στη Θεσσαλονίκη από την αστυνομία, της Προέδρου και Αντιπροέδρου της Α ΕΛΜΕ, «επειδή στις 6 Μαρτίου, το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ, εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης σε εργαζόμενη - έγκυο 7 μηνών, που απολύθηκε από ιδιωτική εταιρία με έδρα την Αθήνα».

«Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει το πρωτοφανές και απαράδεκτο γεγονός: Η Κυβέρνηση , ο κ. Τσίπρας αλλά και οι κύριοι Κοντονής και Τόσκας, επιχειρούν όχι μόνον να καταστείλουν με άγριο τρόπο και χρησιμοποιώντας τα «ΜΑΤ που θα καταργούσαν » τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά να ποινικοποιήσουν ακόμα και την έκφραση αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους. Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την άμεση απαλλαγή όλων των κατηγοριών που βαρύνουν τους συνδικαλιστές της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συμπληρώνει: «Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, όπως ο ποιητής λέει, οι κυβερνώντες, υποταγμένοι πλήρως στα μνημόνια και τις πολιτικές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, ισοπεδώνοντας τις εργασιακές σχέσεις, φτωχοποιώντας κάθε μέρα όλο και περισσότερο την μεγάλη πλειοψηφία της Ελληνικής Κοινωνίας, συνεχίζουν τον αυταρχικό τους κατήφορο, καλλιεργώντας κλίμα φόβου και τρομοκράτησης, ενόψει μάλιστα και της τριήμερης φιέστας που θα πραγματοποιήσουν στην Θεσσαλονίκη στις 26-28 Μαρτίου»

«ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !! Οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης μας θα δώσει την απάντηση που πρέπει ,συμμετέχοντας μαζικά στις διαδηλώσεις και τις πορείες που θα διοργανωθούν από συνδικάτα και κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες το τριήμερο 26-28 Μαρτίου, στην κυβέρνηση που μόνον με τα ΜΑΤ μπορεί να κυβερνά!», καταλήγει η ΛΑΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης