Κουβέλης: Δεν είμαι υπουργός του Καμμένου

Κουβέλης: Δεν είμαι υπουργός του Καμμένου

«Έχω συνεργασία μαζί του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκχώρηση ούτε της πολιτικής ούτε της ιδεολογικής ταυτότητας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας

Κουβέλης: Δεν είμαι υπουργός του Καμμένου
Τη δική του διάσταση στο θέμα της «συνεργασίας» του με το πολιτικό προϊστάμενό του στο υπουργείο Άμυνας δίνει με δηλώσεις του σε εφημερίδα ο νέος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, υποστηρίζοντας ότι «δεν είμαι υπουργός του Καμμένου».

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Κουβέλης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου. Βεβαίως με τον κ.
Καμμένο συνεργάζομαι και η συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση, όπως και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, δεν σημαίνει εκχώρηση ούτε της πολιτικής ούτε της ιδεολογικής ταυτότητας».

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, είπε ότι «η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των δικαστικών αρχών της Τουρκίας. Πρόκειται για γεγονός που σε άλλες εποχές, χωρίς τις σχέσεις έντασης από τη μεριά της Τουρκίας προς την Ελλάδα, θα είχε αντιμετωπιστεί με τον εξαιρετικά απλό τρόπο της απευθείας συνεννόησης, που μάλιστα διεκδίκησε η χώρα μας από την πρώτη στιγμή. Τώρα η υπόθεση βρίσκεται στο ΥΠΕΞ. Το παλεύουμε, μέχρι τα δύο στρατιωτικά στελέχη μας να γυρίσουν γρήγορα στην πατρίδα». Υποστήριξε δε ότι οι γείτονες θέλουν να οξύνουν τα πράγματα, εκτιμά ωστόσο ότι δεν θα ξεπεράσουν τα όρια. 

Όσον αφορά το Σκοπιανπό, επανέλαβε ότι είναι υπέρ της θέσης μια ονομασία κοινής αποδοχής που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ως γεωγραφικό προσδιορισμό, με την απάλειψη από το Σύνταγμα των Σκοπίων, στη βάση μιας διεθνούς συνθήκης που μπορεί να υπογραφεί, των αλυτρωτικών διατάξεων που περιλαμβάνει.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης