Η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες μονιμοποίησης των συμβασιούχων

Η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες μονιμοποίησης των συμβασιούχων

Πλέον δεν απαιτείται να μεσολαβεί τρίμηνο μεταξύ δύο ανανεώσεων στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου - Αντιδρά η ΝΔ καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση «δημιουργεί προσδοκία μονιμοποίησης στους συμβασιούχους που προσέλαβε το 2016»

Συνοπτικές διαδικασίες για ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου προβλέπει κυβερνητική τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή σε νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έρχεται να καταργήσει τους δύο περιορισμούς του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου σύμφωνα με τους οποίους, για την ανανέωση μιας σύμβασης πρέπει να μεσολαβεί τρίμηνο διάστημα καθώς επίσης η διάρκεια των συμβάσεων δεν μπορεί να ξεπερνά τους 24 μήνες.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει την τροπολογία: «Για τις συμβάσεις εργασίας ΙΔΟΧ που συνάπτονται κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας πρόσληψης, η οποία διενεργείται ή εποπτεύεται από το ΑΣΕΠ το ανώτατο χρονικό διάστημα (συνολική διάρκεια διαδοχικών συμβάσεων έως 24 μήνες) εκκινεί από την ημερομηνία κατάρτισης της οικείας σύμβασης ανεξαρτήτως εάν προϋφίσταται σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 3 μηνών έννομη σχέση μεταξύ του ίδιου εργοδότη και του ίδιου εργαζόμενου με την ίδια ή παρεμφερή ειδικότητα και με αντικείμενο τα ίδια ή παρεμφερή καθήκοντα».

Η τροπολογία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης με τον κ. Γιώργο Γεωργαντά από την Νέα Δημοκρατία να καταγγέλλει πως η κυβέρνηση καλλιεργεί προσδοκίες μονιμοποίησης σε χιλιάδες συμβασιούχους.

«Αυτή η απαράδεκτη τροπολογία έρχεται να καταργήσει το τρίμηνο και τον περιορισμό του 24μηνου. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει προσδοκία μονιμοποίησης στους συμβασιούχους που προσέλαβε το 2016» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς.

Επίσης, ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε πως «με την τροπολογία αποδεσμεύετε τις διαδοχικές συμβάσεις. Αυτό κάνετε. Επίσης η τροπολογία ισχύει για όλη την δημόσια διοίκηση και όχι μόνο για τον χώρο της υγείας. Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι προεκλογική και πρέπει να απαντήσετε».

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο κ. Παύλος Πολάκης επισήμανε ότι οι ανανεώσεις συμβάσεων στα νοσοκομεία δεν μπορούν να περιμένουν το τρίμηνο διάστημα.  

Διαβάστε εδώ την τροπολογία

ΣΧΟΛΙΑ (65)

Tzigger

100.000 προσλήψεις να κάνετε ούτε 20% δε θα έχετε στις εκλογές !!!

Indy

Ήτανε δίκαιο και έγινε πράξη ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Γιατί τους κοροϊδεύετε τους ανθρώπους βρε αναίσθητοι;

@

Καινουρια πελατακια των atm ..μονο που ειναι αδεια..

Δεν φτάνει το χρήμα για περισσότερους επιστάτες?

Και άλλους φόρους στα υποζύγια ..... να μην παίρνουν ανάσα.

Εύγε...

Χωρίς το Λάκη να μαζεύει ψήφους, πρέπει να τις βρουν με άλλο τρόπο. Με πράξεις δικαίου.

Αναγνώριση

Εδώ ,όμως, τα καταφέρνουν περίφημα. Δεν είναι παντού ανίκανοι.

Los Bomboneros

Ωραίες καταστάσεις. Είναι θέση με ΣΥΜΒΑΣΗ, αλλά στο Ελλάδα έχουμε μάθει να την αντιμετωπίζουμε ως "προσωρινή θέση ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ". Φοβερό σκεπτικό....Εν τω μεταξύ, γι'αυτό ζητάνε οι Δήμοι κόσμο πχ στην καθαριότητα, παίρνουν 10.000 άτομα ξέρω γω, μονιμοποιούνται τα μισά, τα μεταφέρουν στα γραφεία, αδειάζουν οι θέσεις στην καθαριότητα, ξαναζητάνε καινούριους. Ας έχουν φαληρίσει, πού είναι το πρόβλημα, ο νοικοκύρης πληρώνει άλλωστε, ο μπαταχτσής ποτέ.

Georgegr

Έως εδώ και μη παρέκει να καταργηθούν οι συμβασιούχοι νζ γίνουν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ αφού διακοματικςα καθορισθούν θέσεις εργασίας Αν αργότερα για λόγους φόρτου δουλιας να υπάρχουν εποχική δυο τριών μηνών μέσω ΑΣΕΠ χωρίς δικαίωμα αναναιωση αυτά και τσλοχ ειναι τόσο απλά για να σταματήσουν νζ μας δουλεύουν οι πολιτικαντηδες

AA

Μνημόνια ως το 3000.

βας βας

Το πνεύμα Παπανδρέα-Καραανλή δε σώνεται με τίποτα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4923538

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στη λειτουργία της νέας πλατφόρμας του κόμματος η οποία όπως είπε θα συμβάλλει στη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης - Νέα σφοδρή επίθεση στη ΝΔ 

3
polakis4

Έντονη διαφωνία του Παύλου Πολάκη για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας - «Την σήκωσαν αυτοί που πολέμησαν στην Αλβανία, στην μάχη της Κρήτης και όχι αυτοί που έφυγαν τρέχοντας» είπε για τη σημαία

33
dimadama

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ζέφη Δημαδάμα κάλεσε τις Γυναίκες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος να καταδικάσουν την τουρκική εισβολή – Ζητά να ληφθούν κυρώσεις και να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών