Μπούμερανγκ για την κυβέρνηση η υπόθεση Novartis - Ραντεβού στις… εκλογές δίνει η αντιπολίτευση

Μπούμερανγκ για την κυβέρνηση η υπόθεση Novartis - Ραντεβού στις… εκλογές δίνει η αντιπολίτευση

O Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να μιλήσει για… πολιτικές ευθύνες, υποσχόμενος στοιχεία για την υπόθεση στο… μέλλον - Πλήρη διαλεύκανση και όχι πολιτικό σόου λάσπης στην επιτροπή ζητούν οι εμπλεκόμενοι

Τις νέες συνθήκες ολοκληρωτικού πολιτικού πολέμου, που εισάγει η υπόθεση Novartis
, επιβεβαίωσε η μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής,
η οποία έκανε δεκτή τα ξημερώματα της Πέμπτης και μετά από σφοδρή αντιπαράθεση με απειλές και βαριές εκφράσεις, την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Η εξέλιξη αυτή εγκαινιάζει ένα νέο, πρωτόγνωρης σύγκρουσης, πολιτικό κύκλο, που φαίνεται ότι θα κλείσει μόνο με τις επόμενες εθνικές εκλογές, όπου έδωσε ραντεβού η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, προκειμένου να λυθούν οριστικά οι λογαριασμοί.

Ουσιαστικά η ρήξη μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης δεν επιτρέπει καμία άλλη προσέγγιση, παρά μόνον τη μάχη μέχρις εσχάτων. Η δε πολιτική ζωή εισέρχεται στον αστερισμό της ποινικοποίησης, με απρόβλεπτες συνέπειες, αφού από την αντιπολίτευση αρχίζουν ήδη να ακούγονται φωνές για ειδικά δικαστήρια, τα οποία θα στραφούν εναντίον όσων πρωταγωνιστούν σήμερα στις πολιτικές διώξεις με αφορμή την υπόθεση Novartis.

Έτσι κι αλλιώς το πολιτικό κλίμα γίνεται βαρύ με δεδομένη πια την αδυναμία οποιασδήποτε συνεννόησης σε οποιοδήποτε θέμα.

Οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και η αντιπολίτευση επέμειναν στην άποψη περί σκευωρίας, ενώ δεν έλειψαν τα μηνύματα – ιδίως από τον Αντώνη Σαμαρά,  τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο – ότι οι αυτουργοί όλης αυτής της ιστορίας θα λογοδοτήσουν στο μέλλον, προφανώς μετά από τις εκλογές, εφόσον ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το νέο πεδίο της αντιπαράθεσης, όπως διαφάνηκε θα είναι πλέον η ίδια η προανακριτική επιτροπή, καθώς οι διωκόμενοι θέλουν να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και έργο, ώστε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση και διαμήνυσαν ότι θα αντιδράσουν εάν η κυβέρνηση απλώς τη χρησιμοποιήσει για ένα πολιτικό σόου και μετά επιστρέψει απλώς τη δικογραφία στη δικαιοσύνη, με μοναδικό σκοπό να μείνει η «λάσπη» στους πολιτικούς της αντιπάλους. Σχεδόν όλα τα κόμματα, πλην ίσως της κυβέρνησης, που δεν έκανε γνωστές τις προθέσεις της, ζήτησαν να προσέλθουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην επιτροπή να καταθέσουν όσα είπαν και στις εισαγγελικές αρχές.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας πάντως έδειξε, μετά από το διαρκές σφυροκόπημα που δέχθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία για τους χειρισμούς και τις επιδιώξεις της στην υπόθεση, να εστιάσει περισσότερο στις πολιτικές ευθύνες για όσα έγιναν στο χώρο του φαρμάκου την κρίσιμη περίοδο και λιγότερο να αναδείξει την όποια ποινική διάσταση, παρότι το αντικείμενο της προανακριτικής υποτίθεται ότι είναι ακριβώς η διερεύνηση ποινικών ευθυνών. Ο πρωθυπουργός φάνηκε να είναι προσεκτικός για την εύρεση αποδεικτικών στοιχείων για το χρηματισμό πολιτικών προσώπων, λέγοντας ότι είμαστε μόλις στην αρχή της έρευνας.

Νωρίτερα πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής φάνηκε να ρίχνει ήδη στην πυρά τους εμπλεκόμενους, καθώς αμφισβήτησε έμμεσα το τεκμήριο της αθωότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ελπίζω ορισμένοι εμπλεκόμενοι, αν όχι όλοι, να αποδείξουν την αθωότητά τους»!

 
Ομοβροντία κατά της κυβέρνησης
Πριν ανέβει στο βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση είχε δεχθεί ομοβροντία κάθε είδους επικρίσεων και σφοδρών επιθέσεων από φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι οποίοι κινήθηκαν στις ομιλίες τους σε υψηλούς τόνους.

Πριν τον πρωθυπουργό, αλλά και μετά από αυτόν, αρχηγοί της αντιπολίτευσης, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά, επιτέθηκαν επίσης στην κυβέρνηση στην οποία χρέωσαν σκευωρία και προσπάθεια εξόντωσης των πολιτικών της αντιπάλων μέσω της υπόθεσης Novartis.

Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι υπήρξε σκάνδαλο, με την έννοια των αθέμιτων πρακτικών της εταιρίας και την εμπλοκή γιατρών και υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά όλοι διαχώρισαν πλήρως τη θέση τους με τη διάσταση που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση, επεμβαίνοντας στη δικαιοσύνη και εμπλέκοντας πολιτικά πρόσωπα.

«Θα τελειώσετε με εκλογές με μία κάλπη και όχι δέκα» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διαπίστωσε ότι «δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι κανονική χώρα σήμερα, γιατί δεν έχει κανονική κυβέρνηση. Αντί να είμαστε ενωμένοι, με ευθύνη της κυβέρνησης αναλωνόμαστε σε κυνήγι μαγισσών. Θέσατε σε αμφισβήτηση ακόμα και το δικό σας αφήγημα περί καθαρής εξόδου στις αγορές».«Υιοθετήσατε πλήρως την παιδαριώδη και διχαστική ρητορική περί σκευωρίας και πολιτικής δίωξης» απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ ο πρωθυπουργός, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «οι θεσμοί θα λειτουργήσουν, οι νόμοι και οι διαδικασίες θα τηρηθούν και η δικαιοσύνη θα αποδοθεί», ενώ κατηγόρησε όσους προχώρησαν σε μηνύσεις στους εισαγγελείς διαφθοράς ότι προσπαθούν να εμποδίσουν τη δικαστική διερεύνηση. Και κάλεσε τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες να αναλάβουν έστω την πολιτική ευθύνη του σκανδάλου Novartis. Απάντησε δε ότι «απειλές, εκβιασμοί και ειδικά δικαστήρια δεν μας τρομάζουν».«Η χώρα θα πάρει τον δρόμο που πρέπει και εσείς θα... πάρετε δρόμο» είπε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως εξαίρεσε τα δικά του στελέχη από τη διερεύνηση της υπόθεσης και είπε «όχι» στην παραγραφή. «Το ερώτημα είναι αν το ζήτημα αφορά ένα σκάνδαλο ή μια σκευωρία; Ισχύουν και τα δύο» ξεκαθάρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έκανε λόγο για «επιλογή χρόνου και προσώπων που οδηγούν σε προσπάθεια αξιοποίησης της φαρμακευτικής δαπάνης σε συνωμοσία για τη σπίλωση πολιτικών προσώπων».Την απόφαση να μην εκφωνήσει την ομιλία του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του προεδρείου της Βουλής να του αλλάξει για τέταρτη, όπως τόνισε, φορά τη σειρά, έλαβε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού, εκδήλωσε την εντονότατη δυσαρέσκειά του, κάνοντας λόγο για «διαδικασία κλωτσοσκούφι». Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατέθεσε την ομιλία του στα πρακτικά, για να περάσει στο αρχείο και να αποτυπωθούν οι θέσεις του.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία που με ένα  σκάνδαλο γίνεται προσπάθεια να επισκιαστούν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα αλλά και να αναδειχθούν τα σκάνδαλα ως την μόνη αιτία των μνημονίων». Σημείωσε ακόμη ότι «κοινό πολιτικό γενετικό υλικό έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το πολιτικό σύστημα που δημιούργησε την κρίση και έφερε τα μνημόνια».

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «ακούσαμε τον Βενιζέλο να λέει ότι και σε άλλες χώρες υπάρχει σκάνδαλο Νοβαρτις αλλά δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπο. Βεβαίως δεν υπάρχουν γιατί τα άλλα κράτη δεν έχουν Βενιζέλο και νόμο Βενιζέλου. Ακούσαμε και άλλα απίστευτα και θεωρώ ότι όσοι άντεξαν να δουν την διαδικασία διαπίστωσαν την επαναφορά του παρελθόντος μέσα στην Βουλή. Την συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και όσα επέφερε».   «Να μην συμπεριληφθούν τα ονόματα των δύο πρώην πρωθυπουργών» στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης λέγοντας ότι «δεν είναι τιμή για τη χώρα να σχολιάζει όλος ο κόσμος ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί εμπλέκονται στο σκάνδαλο». Ο κ. Λεβέντης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε «αν πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι αυτό θα τον βοηθήσει στις εκλογές είναι λάθος» και του πρότεινε να το ξανασκεφθεί μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας και να βγάλει τα ονόματα των δύο πρώην πρωθυπουργών.


Βαρύ κατηγορώ από Ευάγγελο Βενιζέλο
«Θα λογοδοτήσετε, η δημοκρατία κινδυνεύει από εσάς» είχε πει νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς, σε μία ιδιαίτερα έντονη ομιλία του, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έστησε πολιτική σκευωρία. «Δεν ψάξατε για ενόχους αλλά τους επιλέξατε» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, λέγοντας ότι η λογοδοσία των αυτουργών της σκευωρίας «δεν είναι θέμα εκδίκησης, είναι θέμα δικαιοσύνης». Και απευθυνόμενος στους κυβερνώντες είπε ότι «είστε μια σύγχρονη ύβρις για τη δημοκρατία -Να ρωτήσετε τους δικαστές ποιους θεωρούν παρακράτος».Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για τη «μεγαλύτερη και προχειρότερη σκευωρία» και απέδωσε τις πολιτικές διώξεις στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεφύγει από τα αδιέξοδά της στα οικονομικά και εθνικά θέματα, περιέγραψε δε την υπόθεση της Novartis ως στημένη εδώ και πολύ καιρό από την κυβερνητική ηγεσία, με στόχο να εξοντωθούν οι σκληροί αντίπαλοί της και να προκληθούν προβλήματα σε ΝΔ και ΔΗΣΥ.

Έκανε λόγο για νομικά και θεσμικά ατοπήματα της κυβέρνησης και σημείωσε ότι «μόνη λύση είναι οι εκλογές». «Διακυβεύονται οι θεμελιώδεις θεσμοί του πολιτεύματος και του συντεταγμένου κράτους δικαίου» τόνισε.«Τη δική μου φωνή δεν θα μπορέσετε να τη φιμώσετε» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ως «ενορχηστρωτή της πλεκτάνης». Έκανε λόγο για στοχοποίησή του «γιατί η αντιπολιτευτική του φωνή κάνει ζημιά στον πρωθυπουργό», αλλά διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα. «Μου είναι δύσκολο να αποδεχθώ πως ο πρωθυπουργός με πρακτικές αρχισυμμορίτη έστησε πλεκτάνη σε βάρος του πολιτικού κόσμου γιατί δεν αντέχει την αποτυχία του», ήταν μία άλλη αποστροφή του λόγου του.«Εγώ έδωσα €19 εκατ. και ο ΣΥΡΙΖΑ €60 εκατ. στη Novartis» επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης,  επιχειρώντας να απαντήσει επί της ουσίας στις κατηγορίες περί ευνοϊκής μεταχείρισης της εταιρίας, που του αποδίδουν οι κυβερνώντες. «Εμείς κατεβάζαμε τις τιμές στα φάρμακα και εσείς τις ανεβάζετε και έχετε και το θράσος να μιλάτε» είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατήγγειλε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης μιλά 25 φορές τη μέρα με την εισαγγελέα Τουλουπάκη, που χειρίζεται την υπόθεση. Τον κάλεσε δε να δεχθεί άνοιγμα των τηλεφωνικών του κλήσεων. Στο τέλος της ομιλίας του συγκρούστηκε και με τον Παύλο Πολάκη για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας.Κατηγορηματικά αρνήθηκαν την οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση οι υπουργοί της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μάριος Σαλμάς.

Από το μεσημέρι είχαν μιλήσει επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος και ο πρώην υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης οι οποίοι αποδόμησαν το κατηγορητήριο της κυβέρνησης για τη Novartis. Η ομιλία του κ. Πικραμμένου έγινε σε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα και έκλεισε με θερμό χειροκρότημα από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ (245)

Sos

Ο ψεύτης καί ο κλέφτης τόν πρώτο χρόνο χαίρεται.Αυτό δέν ισχύει στό τσιπρομητσοτακηστάν.Χρεωκόπισαν τήν χώρα τήν ευτέλισαν,εφεραν μνημόνια δευτερογενούς καί ποιό σκληρής χρεωκοπίας..καί νά τους πάλι.

Aψnλόs παvαθηvαϊκάκιαs

@10:53: Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη! Μπορεί να σας το διαβεβαιώσει ο Σαμαράς, η θεούσα και ο Μπάμπης!

paratiritis

Είτε κάποιος συμπαθεί είτε όχι τον Τσίπρα θα πρέπει να του αναγνωρίσει μερικές σημαντικές ικανότητες στην πολιτική αρένα..... Έχοντας απέναντι του πολιτικούς δεινόσαυρους κατάφερε να διαλύσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέσα σε λίγα χρόνια.... Το ΠΑΣΟΚ το εξαφάνισε πολιτικά και πήρε καβάτζα όλη την εκλογική του βάση έχοντας μια κάβα της τάξης του 20-25% για τα επόμενα χρόνια.... Την ΝΔ την υποχρέωσε να αλλάξει αρχηγό και να πάρει κατευθύνσεις προς το δεξί άκρο προκειμένου να βρει πελατολόγιο αλλά και να σταματήσει διαρροές προς την ΧΑ.... Όσο για τους Σαμαρά, Βενιζέλο, δείχνουν μεν ότι δεν θα πέσουν αμαχητί, αλλά θα κάνουν και μεγάλο θόρυβο φεύγοντας.... Ο κουρνιαχτός αυτός θα είναι ότι θα έχουμε να θυμόμαστε από τους ηγέτες του μαζί τα φάγαμε εκτός και αν ήδη προ-ετοιμάζονται για να κάνουν παρέα στον παλιό τους φίλο τον Άκη...

χαχαχαχα

παρατηρητης ανατομικης περιοχης που χειρουργησε ο πολακης σου, ετσι ? Πρώτον. Το πασοκ διαλυθηκε οταν εφερε το 1ο μνημονιο στη χωρα, ενω εταζε λεφτα υπαρχουν ο ΓΑΠ. Δευτερον.Η ΝΔ δεν διαλυθηκε, τραβα δες τις τελευταιες δημοσκοπησεις. Τριτον.Την εκλογικη βαση του πασοκ την πηρε γιατι εταζε καταργηση ενφια, αυξηση βασικου μισθου και επαναφορας 13ης συνταξης. Τεταρτον.Η ΝΔ αλλαζει αρχηγο οταν χανει κυβερνηση μετα τις εκλογες. ΔΕΝ τον αλλαξε λογω τσιπρωφ. Πεμπτον.ΔΕΝ προκειται να φυγουν ουτε ο Σαμαρας ουτε ο Βενιζελος και ας ειναι ο διακαης ποθος του τσιπρωφ σου...ΑΛΛΟΣ θα φυγει με μεγαλο παταγο μολις δει τα εκλογικα ποσοστα. Εκτον.Ο κουρνιαχτος αυτος όπως και η ονοματοδοσια των σκοπιων και οι εξελιξεις με τους τουρκαλαδες ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΑΣ και θα επιστρεψετε γρηγοροτερα στο 3-4 %.... αριστεροστροφοι φασιστες....

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΝΔ

Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΩΛΟΣΤΕΦΑΝΗ! ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΝΔ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΧΑΣΕ ΜΟΛΙΣ 1,6% (ΑΠΟ 29,7% ΤΟ 2012 ΠΗΓΕ ΣΤΟ 28,1% ΤΟ 2015), ΕΙΝΑΙ 1000% ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΣΟΥΡΜΟ ΠΟΥ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 20%?? (ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 20% ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟ 4%). ΑΠΟ ΤΟ 7% ΤΗΣ ΧΑ, ΤΟ 4% ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΗΝ ΝΔ, ΤΟ 2% ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ 1% ΔΙΑΦΟΡΟΙ. ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ! ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΟ, ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΧΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ, ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ!!

Κώστας

To μόνο σωστό που έγραψες είναι το "ΟΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΩΛΟΣΤΕΦΑΝΗ". Μόνο που αυτό ισχύει αποκλειστικά μόνο για σένα που ονειρεύεσαι αυτοδύναμη ΝΔ για να συνεχίσετε το φαγοπότι και το πλιάτσικο στη Χώρα. Φάε το σανό σου απ τις στημένες δημοσκοπήσεις και περαστικά σου!! Για τους υπόλοιπους που σκέπτονται λέω ότι κρίμα που βγήκε ο Άκης απ το κορυδαλλό, γιατί θα είχε παρέα και καλά θα κάνουν να ετοιμαστούν "αυτοδύναμα" κελιά.

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΝΔ

Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΩΛΟΣΤΕΦΑΝΗ! ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΝΔ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΧΑΣΕ ΜΟΛΙΣ 1,6% (ΑΠΟ 29,7% ΤΟ 2012 ΠΗΓΕ ΣΤΟ 28,1% ΤΟ 2015), ΕΙΝΑΙ 1000% ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΣΟΥΡΜΟ ΠΟΥ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 20%?? (ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 20% ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟ 4%).

VfV

1000% ε? χμμμμμμ...Εδω ηταν μακρια απο την αυτοδυναμια ΠΡΙΝ(ασε τι δειχνανε οι μουφο-δημοσκοπησεις!) Το Novartis! Τωρα για να δουμε αν θα βγει...πρωτη?!

Καρανίκας

Επιδη επεσε πολη δουλια τελεφτεα κεπιδη υπαρχη μεγαλη προσφορα λογο ανεργιας, αφτο δεν σιμενει οτι θα δινουμε στον οπιοδιποτε που γραφει με το ζορι μια συρα με 4-5 λεξοις οτινανε, τα 0,60 για καθε συριζοσχολιο! Εαν θελετε να ειστε σοστα συριζοτρολια θα πρεπη να γραφετε τουλαχιστον 3 συρες με πολες λεξοις με επηχηρηματα και προπαντοσ με σοστα εληνικα για να μη νομιζει ο κοσμος πως ημαστε αγραματοι κι αμορφοτοι τσομπανηδες!!

Chris

@01:24: Eσύ πονηρίδη, μάθε ώρες επισκεπτηρίου γιατί θα χρειαστεί να πηγαίνεις Κορυδαλλό για να δίνεις τσιγάρα στον Σαμαρά και στον μπουμπούκο.

Koύλnnnnnnn... τα φάρμακα να εivαι της ΝΟVARTIS

Και να μην ξεχάσει να πει στον Άδωνι να προσέχει το σαπούνι!

Tάκης Παλαιολόγου

Ένα είναι βέβαιο, μετά απο τη χθεσινή γελοιοποίηση του κυβερνητικού τσούρμου στη Βουλή τα δημοσκοπικά ποσοστά της ΝΔ και της ΔΥΣ.ΣΥ θα ανέβουν κατά τουλάχιστον 3%. Τώρα πλέον ο Τσίπρας άλλα ψέματα δεν έχει να πει, έτσι κι αλλοιώς δεν τον πιστεύει κανείς...Με την κατρακύλα που έχει πάρει ο συριζα εκλογές σύντομα δεν πρόκειται να γίνουν. Ένα 15% που μένει ακόμα (πρόκειται για ορφανά απο το Πασοκ) περιμένει στις επόμενες εκλογές μήπως τους βολέψουν σε καμιά Εφορία, σε κανένα Υπουργείο, όπως παλιά.... Όποτε όμως και να γίνουν τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους, ο τόπος θα απαλλαγεί απο το τους (κατ όνομα) πολιτικούς του πεζοδρομίου, αυτούς που ξεπουλησαν χωρίς καμία ντροπή τη Δημόσια περιουσία, τις καλλίτερες Δημόσιες Επιχειρήσεις που στήριξαν την ανάπτυξη της πατρίδας μας μετά το πόλεμο, στη προστασία του ονόματος της Μακεδονίας θα κολλήσουν;; τους άκουσε κανείς να υπερασπίζονται τους αγώνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας ;;; Επικαλούνται τις αρχές της Αριστεράς και στην πραγματικότητα εφάρμοσαν την πιο σκληρή αντιλαϊκή πολιτική κατά αυτών που υποτίθεται ότι θα στήριζαν...Τώρα πια στη δημαγωγική τους τακτική προσθέσατε και την σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων. Αν υποθέσουμε ότι οι προστατευομενοι μάρτυρες, έχουν στοιχεία ότι οι δέκα πολιτικοί τα πήραν, τότε γιατί δεν μας λένε ποιοι πήραν και τα υπόλοιπα μέχρι τα 23 δις;; απλά γιατί αυτούς θέλανε να συκοφαντήσουν μήπως και σωθούν απο το κατήφορο.....

Φριφρίκος

Μη ξαναφάς γλάρο,δημιουργεί παρενέργειες. Τα 23 δις τα έφαγαν οι .....μαζί τα φάγανε ( Εταιρία, γιατροί, φαρμακεία, προμηθευτές κλπ. ) Δε σημαίνει ότι πήγαν στις τσέπες του κάθε Κλάδωνι αλλά ο κάθε Κλάδωνις έχει την πολιτική ( όπως λέμε ) ευθύνη.

@φριφρικο

ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΙΧΝΕ και τις δαπανες ο Αδωναρος....θα τον ειχατε τουφεκισει ηδη στην πλατεια συνταγματος !! ετσι αριστεροστροφοι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ??? ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΑΣ !! γκε-γκε κομμουνιστοσυμμοριτη ? ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ !!! τραβα παρε τα 0.60 τωρα και προμηθευσου με σανο...εχεις να ριξεις κατι πεινες οταν ξεκουμπιστειτε απο την κυβερνηση..ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.....απλυτε

Τάκης Παλαιολόγου

Την πολιτική ευθύνη για τη διεθνή ξεφτίλα της χώρας μας όταν έφτασε στο χείλος της κατάρρευσης το πρώτο εξάμηνο του 15 με ένα βλάκα Υπουργο Οικονομικών που μας χρέωσε με 100 δις (κατά Ρεγκλινγ 200 !!!), αυτή την πολιτική ευθύνη ποιος τη φέρει :;;; Την πολιτική ευθύνη για το ότι οι τραπεζίτες (τους οποίους κάποτε ο Τσίπρας έβριζε), πετάνε το κόσμο έξω απο τα σπίτια τους ποιος τη φέρει:;;H απάντηση είναι μια ...τη φέρει ο μεγαλύτερος δημαγωγός που γνωρισε η πολιτική ιστορία του τόπου.....Αυτό βέβαια δεν το αποδέχονται όσοι βολεύτηκαν με το ψέμα και την κοροϊδία ως κυβερνητική πρακτική, όσοι όμως ζουν την καθημερινή πραγματικότητα έχουν άλλη άποψη. Ας βρεθεί ένας οποιοσδήποτε απλός πολίτης να πει ότι με το συριζα βελτιώθηκε η ζωή του.....

Giorgio

Ρε εδώ ο κόσμος καίγεται και το νινί χτενίζεται .....με ερντογαν προ των πυλών να σου βουτήξει τα πετρέλαια αντι να υπαρχει εθνικη ενότητα στην τελευταία ευκαιρία να σηκώσεις κεφάλι ραγιά έλληνα μέσα από τον ορυκτό μας πλούτο αυτοί οι κοπρίτες σφάζονται για την Novartis.....ένας πρωθυπουργός που δεν έχει δουλεψει ποτέ στην ζωή του κοπρόσκυλο κανονικό και από την άλλη ο Κυριάκος με άχρηστη ρητορεία και κούφια λόγια .....ελπίδα καμία

Spiegel

Novartis : "το μεγαλύτερο σκανδαλο στην ιστορία του Ελληνικού κράτους"!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Για τους Αμερικανους ειναι σιγουρα, γιατι τους ξεπερασαν με ορους Αγορας, ανταγωνιστες τους Ευρωπαιοι, αλλα για τους Ελληνες και με το ευρωπαικο κεκτημενο στη Δικαιοσυνη,γιατι βιαζεσαι;Τιποτε δεν εχει ακομη αποδειχθει.Ισα-ισα μαλιστα,απο την εμπειρια προηγουμενων σκανδαλων,πρεπει να,ειμαστε πολυ επιφυλακτικοι, μηπως ειναι και αυτο, σκανδαλο απλως για να σηκωθει κουρνιαχτος και να σκεπασουν αλλες ατιμιες τους, οι Συριζανεληδες!

@ΓΙΩΡΓΗΣ

Μου κάνει εντύπωση φίλε Γιώργη ότι ακόμα και συ, δεν λες με τόση σιγουριά πως είναι σκευωρία. Μα είναι φως φανάρι φίλε μου, ότι η υπόθεση είναι μαγειρεμένη. Αυτοί οι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια που είναι στην εξουσία... δεν κάνουν τίποτα άλλο εκτός από το να μαγειρεύουν! Παράδειγμα η Θεανώ Φωτίου... με τα γεμιστά της!

κουλης -φωφικο

παρεταξαν δυο ιστορικα κομματα πισω απο πολιτικα προσωπα που ελεγχονται.Αν εστω και ενας βρεθει ενοχος τελειωνουν τα κομματα αυτα.

τσιπρωφ-καμμενωφ

ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΒΡΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ -που δεν θα βρουν γιατι θα τις ειχανε βρει ηδη 3 χρονια τωρα- σκεψου ποιος θα τελειωσει ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.....τραβα παρε τα 0.60 τωρα εμμισθο τρολ

geo

Μα νομιζω η ερευνα αρχισε στην Αμερικη το 2016! Και την επομενη χρονια ενημερωθηκαν οι αλλες εμπλεκομενες χωρες ,οπως η δικη μας! Οποτε πως να το ηξεραν 3 χρονια δεξιοτρολακι? Το FBI σας τυλιξε σε μια κολα χαρτι!

KΩΣΤΑΣ

Επιβεβαιωθηκε για μια φορα ακομη οτι Τα κομματα και ο λαος που εκπροσωπουν σε αυτην την χωρα των Νεοελληνων 190 χρονια ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΤΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΙς ΜΑΖΕς-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΙΣΗ-ΠΑΘΗ-ΔΙΧΑΣΜΟΙ-ΕΜΦΥΛΙΟΙ-ΚΛΕΦΤΗ-ΠΡΟΔΟΤΗ-ΣΥΜΜΟΡΙΤΗ-ΠΡΑΚΤΟΡΑ Κ.Λ.Π. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑς ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ.ΕΛΕOΣ ΡΕ ΕΛΕΟΣ!!!!!!!

Γιατί Μπαμπα?

Απορία : Γιατί τα πρασινομπλε τρολ τρέχουν ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΑ και απαντάνε σε ΟΛΑ τα σχόλια που δεν τους 'αρέσουν'! Απορία ν. 2 υπερωρίες σας πληρώνουν?

ΓΙΩΡΓΗΣ

Eμενα παλι ειναι αλλη η απορια μου: Πώς τα καταφερε ο Τσιπρας με την παρεα του, να ξερει απο τωρα, που ειναι εν ενεργεια Πρωθυπουργος,οτι θα παει Εξεταστικη και μαλιστα με δεδομενες κατηγοριες και απο τωρα κοθορισμενη διαδικασια; Φαινεται να οδηγειται απο αποτυχια σε αποτυχια και οχι μονο δεν του ''γεννουν πια και τα κοκκορια του'' αλλα του ψοφανε και οι κοτες του!

Επειδη

απαντανε με λογικα επιxειρηματα στα κοκκινα/ροζ συριζοτρολ που πληρωνονταιο απο τουs φορουs τουs για να τρολαρουν.

Γεράσιμος

Τόσο μπούμεραγκ που η Βουλή με ευρεία πλειοψηφία ενέκρινε την προανακριτική. Οι κραυγές τους ήταν τόσο ισχυρές όσο ισχυρό είναι και το άγχος τους. Προφανώς και οι άνθρωποι βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση και αισθάνονται πλέον το χέρι της δικαιοσύνης να τους αγγίζει από το απυρόβλητο που είχαν εξασφαλίσει μεταξύ τους και τα κουτσόπιναν σε βάρος του λαού. Θεωρούσαν πως μπορούσαν να κάνουν τα πάντα και λογαριασμό να μη δίνουν σε κανέναν. Και δεν ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί τι τους περιμένει.....

ΓΕΡΑΣΙΜΕΕΕΕΕ

ΜΗΝ ΦΑΣ....ΕΧΕΙ ΓΛΑΡΟ ΤΟ ΜΕΝΟΥ....η προανακριτικη που θα κανει Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΡΑ ΣΟΥ δεν προκειται να ελεγξει ΤΙΠΟΤΑ ! θα αποφανθει για το αν υπαρχει παραγραφη της δωροδοκιας και θα τη γυρισει πισω στη δικαιοσυνη....ΝΤΟΡΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ....αλλα εδω πιστεψες ΓΕΡΑΣΙΜΕ οτι θα σου καταργησουν τον ενφια και θα σου επιστρεψουν την 13η συνταξη...αυτο δεν θα πιστευες....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

George-Bush

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτηρίζει στο γράμμα του «γενναίο και δίκαιο συμβιβασμό» τη Συμφωνία των Πρεσπών και τονίζει τον ρόλο της χώρας του στην επίλυση του ζητήματος

6
kyritsis-geworge1

«Το προβλημα ότι η δυνατότητα που έχουμε να διοχετεύουμε ανθρώπους στο εσωτερικό της χώρας δεν είναι αντίστοιχη με τον ρυθμό αφίξεων από τα τουρκικά παράλια» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

15