Αψιμαχίες κυβέρνησης - Μητσοτάκη στη σκιά του συλλαλητηρίου

Αψιμαχίες κυβέρνησης - Μητσοτάκη στη σκιά του συλλαλητηρίου

«Εγκλωβισμένο» το Μαξίμου στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων 

Με το συλλαλητήριο της Κυριακής να αναδεικνύεται σε καταλυτικό ίσως παράγοντα για τις εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, ειδικά εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για πρωτοφανή συμμετοχή του κόσμου, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνεχίζουν να επιδίδονται σε μία σκληρή αντιπαράθεση για τους χειρισμούς στην υπόθεση και να αλληλοκατηγορούνται.

Το Μαξίμου μοιάζει εγκλωβισμένο στο όλο ζήτημα, με τις κοινωνικές αντιδράσεις να αποκτούν ως ένα βαθμό και γενικότερο αντικυβερνητικό χαρακτήρα, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση απομονώνεται πολιτικά, αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνούνται συναινέσεις.

Επιπλέον οι χθεσινές δηλώσεις των Σκοπιανών περί μακεδονικής ταυτότητας, ρίχνουν νέες σκιές στην όλη προσπάθεια εξεύρεσης μίας λύσης, αποθαρρύνοντας την κυβέρνηση και πυροδοτώντας τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας, ενόψει του συλλαλητηρίου. Ειδικά για τη συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα, η αντιπολίτευση και κυρίως η ΝΔ εγκαλούν την κυβέρνηση, ζητώντας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλεια των διαδηλωτών από προβοκάτσιες και άλλες περίεργες ενέργειες, που ίσως εκδηλωθούν. Η παρέμβαση αυτή έρχεται μετά από απειλές, που φέρεται να εκτοξεύτηκαν από τον Ρουβίκωνα.

Μάλιστα ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση και για τις απειλές του Ρουβίκωνα, ενώ εξαπέλυσε εναντίον της συνολική επίθεση για τους χειρισμούς στο Σκοπιανό.

Ο πρόεδρος της σημείωσε ότι ο τυχοδιωκτισμός των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει να απειλεί τα συμφέροντα της χώρας και κατηγόρησε για άθλια πολιτική συμπαιγνία τους δύο κυβερνητικούς εταίρους που εξακολουθούν να έχουν αντίθετες θέσεις. «Λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι κατάντια για τη χώρα να έχει αυτή την κρίσιμη ώρα μια τόσο ανεύθυνη Κυβέρνηση» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί οτιδήποτε».

Στις κατηγορίες αυτές απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου: «Εκτός από το να προσπαθεί να καπηλευθεί τις πατριωτικές ανησυχίες των πολιτών, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει το θάρρος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το ονοματολογικό;» ανέφερε σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού, το οποίο επιμένει στην αξιοποίηση παλαιών δηλώσεων στελεχών της ΝΔ για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Η σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου έχει ως εξής:

«Το 2008 ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωνε πως η τότε κυβέρνηση είχε προκρίνει τον όρο «Νέα Μακεδονία. Προχθές η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως η εθνική γραμμή το 2008 προ του Βουκουρεστίου, ήταν σύνθετη ονομασία που εμπεριείχε και τον όρο Μακεδονία και υπογράμμισε πως επιμένει και σήμερα στη σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία. Στις 9 Ιανουαρίου ο νυν Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε πως η εθνική γραμμή για το ζήτημα, η οποία, όπως τόνισε τότε, χαράχτηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή, αποτελεί τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή σύνθετη ονομασία. Ωστόσο, τις τελευταίες 20 μέρες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν παίρνει θέση. Τελικά εκτός από το να προσπαθεί να καπηλευθεί τις πατριωτικές ανησυχίες των πολιτών, θα έχει το θάρρος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το ονοματολογικό;».

Πάντως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη συγκυρία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, επιμένοντας επίσης στη θέση ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με το Σύνταγμα των Σκοπίων, το οποίο έχει επιλυθεί με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995.

«Σημασία έχει τι λέει το διεθνές δίκαιο, το Συμβούλιο Ασφαλείας και η δυνατότητα προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης από εμάς πια και, βεβαίως, το πώς μπορείς να επικαλεστείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στον ΟΗΕ, μία διεθνή υποχρέωση που αναλαμβάνουν τα Σκόπια, την οποία ενδέχεται να παραβιάσουν, γιατί, φυσικά, μπορεί να αλλάξουν οι συσχετισμοί» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Φρoυράαα, φρoυράααα, Κούληnnnη βoήθεια, φρoυράααα

Eσύρθη ο Koύλns και η ΝΔ στο συλλαλητήριο... γνωστά βέβαια είναι αυτά, αλλά είπα να σας το θυμίσω... εσύρθη και αυτός και ο αμετροεπής αντιπρόεδρός του.

Λουδοβίκος

Ο Μητσοτάκης υστερεί απέναντι στη Χρυσή Αυγή στην εκκλησία, τις ένοπλες δυνάμεις, την στήριξη της εθνικής παραγωγής έναντι ιδιωτικοποιήσεων, την πάταξη της διαφθοράς και το μεταναστευτικό, οπότε δημιουργεί ζήτημα για τον Καμμένο, πρώτα για τον Γιανουσάκη, μετά για την Σαουδική Αραβία και τώρα για τα Σκόπια ώστε να τον παρουσιάσει ως ανάξιο εταίρο σε κρίσιμα ζητήματα, ακόμα και εάν δεν ρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αρνητικές ψήφους μερικών βουλευτών από ΑΝΕΛ, ώστε όταν σκάσει κάποιο από τα παλιά ή καινούργιο σκάνδαλο να δικαιολογηθεί πρόταση μομφής εναντίον αυτού και όχι του Τσίπρα, προτρέποντας την Φώφη που από το κόμμα της θα έχει περάσει το όνομα να μπει στην κυβέρνηση με προτροπή Σοσιαλιστών Ευρώπης, λόγω της ικανοποίησής τους από το Μνημόνιο που ολοκληρώνεται, γιατί είτε αρνηθεί και πέσει η κυβέρνηση και πτωχεύσει η χώρα λόγω μη εφαρμογής των μέτρων είτε μπει και καταρρεύσει μαζί με την κυβέρνηση όταν εξαντληθούν οι αντοχές της χώρας, ο Κούλης θα έχει σίγουρες τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ που θα πατώσει, συσπειρώνοντας το ναι στο δημοψήφισμα όπως πρότεινε ο Σημίτης, αφού η τραγωδία με την οποία θα συνοδευτεί το τέλος της Κυβέρνησης θα στείλει κατευθείαν όλους τους αριστερούς στη Χρυσή Αυγή, συσπειρώνοντας το 61 % του όχι, ώστε λόγω του φόβου των Ελλήνων για τιμωρία από την Ευρώπη λόγω επερχόμενης ακραίας κυβέρνησης εν μέσω ανόδου της ακροδεξιάς σε Ιταλία, Ολλανδία και Γερμανία, της πόλωσης όχι μεταξύ δεξιάς και αριστεράς αλλά μεταξύ μετριοπαθών και λαϊκιστών που δικαιολογεί τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό του, της σιγουριάς ότι είναι σίγουρος νικητής ως κεντρώος λόγω της παρουσίας αριστερού Βαρουφάκη που προτρέπει πολλούς να κυνηγήσουν βολέματα σε μια σίγουρα γκρεμισμένη χώρα και της σύγκρισης της Χρυσής Αυγής με τον ΣΥΡΙΖΑ ως λαϊκιστές που θα κάνουν άλλα από αυτά που προσδοκούσαν οι ψηφοφόροι, θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ποσοστά εθνάρχη σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική, προκειμένου να μπορεί να κάνει όταν πάρει την εξουσία αυτά που προοριζόταν ανέκαθεν και δεν μπορούσε να το κρύψει: κατάργηση μετρητών, στρατού και συντάξεων, ξεπούλημα κάθε δημόσιας περιουσίας, διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους, νομιμοποίηση της φεουδαρχίας όπου κάθε πλούσιος θα μπορεί να αγοράσει τα πάντα χωρίς κανένα κρατικό έλεγχο, ασυδοσία σε κατασχέσεις πρώτης κατοικίας με πλειστηριασμούς, εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και κυριαρχία των τραπεζιτών όπως ο Στουρνάρας χωρίς καμία διάκριση των εξουσιών, ενώ με 180 βουλευτές μπορεί να αλλάξει πολίτευμα σε μοναρχία

nai

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΝ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΟΥΛΗΣ..... ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΣΟΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΜΑΣΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.....ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ

Κουληηηηηη

Συγνώμη, ο Κούλης τι δουλεια έχει και ανακατεύεται με το συλλαλητήριο; Αφού η ΝΔ ειναι ΥΠΕΡ συνθέτης ονομασίας... Όλα ξεκινανε απο το όνομα, τα αλλά που λενε ειναι φιλοσοφίες του ορθού!

ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

Κουλη πέστο !!!! ΟΧΙ στο δώσιμο του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με οποιονδήποτε τρόπο !!!! Μπορείς ;;;;; Όλα τα άλλα είναι μπούρδες !!!! Θα το βρεις μπροστά!!!!!!!!!

ο ηλιθιος κουλης

Νομιζει οτι εμεις που θα παμε στο συλλαλητηριο οτι ειμαστε και ψηφοφοροι του!!!! Η οτι παμε να ριξουμε τον Τσιπρα!!!!!Κυριε βλαμενε το μεγαρου Μαξιμου θα το βλεπεις με το μακαρονι για δυο ακομα τετραετιες. Να ξερεις οτι δεν ξεχναει ο λαος που ησουνα υπαιτιος στη καταστροφη της Ελλαδας με τα δυο σου μνημονια που μας εφεραν στο χειλος του γκρεμου και ευτυχως που ο λαος σε προλαβε και σε εστειλε σον αγυριστο και ειναι ετοιμος να σε ξαναστειλει.

Mάλιστα.

Λες εσύ τον Κούλη βλαμμένο και από κάτω συνεχίζεις με τα μνημόνια που μας φόρτωσε ο Κούλης. Ποιός είναι ο βλαμμένος τελικά;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skopiano-new_main02

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενώ Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ προχωρούν στην επόμενη φάση, χωρίς επίλυση, αλλά με τη δέσμευση να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες

212