Λαγκάρντ: Ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνση χρέους για να βγει η Ελλάδα απ' τα μνημόνια

Λαγκάρντ: Ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνση χρέους για να βγει η Ελλάδα απ' τα μνημόνια

«Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για τους κοινούς στόχους της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και να εξασφαλίσουμε την ελάφρυνση χρέους» τόνισε η διευθύντρια του ΔΝΤ

Λαγκάρντ: Ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνση χρέους για να βγει η Ελλάδα απ' τα μνημόνια
Διπλό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους δανειστές της Ελλάδας μετέφερε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ
Κριστίν Λαγκάρντ στον
Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο συναντήθηκε στο
Νταβός
Κλείσιμο
, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. 

Η παραίνεση της κυρίας Λαγκάρντ στον κ. Τσίπρα ήταν να ολοκληρώσει η κυβέρνησή του τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, ενώ παραλλήλως η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κάλεσε τους Ευρωπαίους να λάβουν μέτρα για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας. 

«Η
 ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και η  ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας είναι ουσιαστικής σημασίας για την διατήρηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης και την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το επίσημο πρόγραμμα χρηματοδότησης, αργότερα μέσα στο έτος» δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.
Χαμόγελα Τσίπρα-Λαγκάρντ


Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές.




Σε αυτή τη φάση, η Κριστίν Λαγκάρντ είναι από τους ελάχιστους συμμάχους της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, κάτι που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αποφεύγουν να χαρακτηρίσουν ως επείγον, αναμένοντας την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο του 2018, όταν και θα εξετάσουν εκ νέου τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. 

Ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης που βρίσκονται στο ελβετικό θέρετρο «ανέβασαν» στο Twitter φωτογραφίες του Έλληνα πρωθυπουργού με την κυρία Λαγκάρντ, πριν από τη συνάντησή τους και στις οποίες φαίνονται ιδιαίτερα ευδιάθετοι και χαμογελαστοί μπροστά στο φακό.

Μετά το τέλος της συνάντησης η Κριστίν Λαγκάρντ σε μήνυμά της στο Twitter ανέφερε ότι συνάντησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη για την πρόοδο της Ελλάδας στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις. 
Έξοδος από μνημόνια = Ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων + ελάφρυνση χρέους




«Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για τους κοινούς στόχους της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και να εξασφαλίσουμε την ελάφρυνση χρέους με τους Ευρωπαίους εταίρους, δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες για την βιώσιμη ανάπτυξη», τόνισε η διευθύντρια του ΔΝΤ.

«Ήταν χαρά μου που συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απόψε, στο Νταβός. Τον συνεχάρην για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, κάτι που αναφέρεται και στην πρόσφατη δήλωση του Eurogroup και διαβεβαίωσα τον πρωθυπουργό για την υποστήριξη του ΔΝΤ αναφορικά με το πρόγραμμα προσαρμογής» δήλωσε η γενική διευθύντρια τουΤαμείου.

«Υπογράμμισα επίσης ότι η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και η  ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας είναι ουσιαστικής σημασίας για την διατήρηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης και την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το επίσημο πρόγραμμα χρηματοδότησης, αργότερα μέσα στο έτος» επισήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Αλέξης Τσίπρας και Κριστίν Λαγκάρντ είχαν συναντηθεί τον περασμένο Οκτώβριο, στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. 

Και οι δύο πλευρές είχαν διαμηνύσει ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι απαραίτηση για την επιτυχή έξοδο από τα προγράμματα στήριξης και την επιστροφή της χώρας σε βιώσιμη ανάπτυξη.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης