ΝΔ: Ιδού τα πέντε νέα ψέματα του Τσίπρα

ΝΔ: Ιδού τα πέντε νέα ψέματα του Τσίπρα

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδομεί την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού περί «καθαρής» εξόδου από τα Μνημόνια, τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, τα περί προστασίας της πρώτης κατοικίας και μείωσης των φόρων, καθώς και την... «μη απαραίτητη» ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ

Με ολομέτωπη επίθεση επιχειρεί η ΝΔ να «αποδομήσει» τον Αλέξη Τσίπρα, αναδεικνύοντας «τα πέντε νέα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η «καθαρή» έξοδος από τα Μνημόνια, η διανομή του κοινωνικού μερίσματος, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η μείωση των φόρων, αλλά και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αποτελούν νέο πεδίο κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία παρατηρεί ότι ο πρωθυπουργός, «στο μόνο που παραμένει συνεπής, είναι τα ψέματά του».

Σχολιάζει λοιπόν η ΝΔ:
 
1ο: «Τον Αύγουστο θα έχουμε "καθαρή έξοδο" από τα Μνημόνια»

Καμία καθαρή έξοδος από το 3ο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει. Τον Αύγουστο του 2018 η χώρα μας δυστυχώς μπαίνει σε ένα 4ο αχρείαστο Μνημόνιο το οποίο υπέγραψε η Kυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υποχρεώνοντας την χώρα σε λιτότητα μέχρι το 2022, λόγω της τραγικής διαπραγμάτευσης που υποτίθεται έκανε επί 10 μήνες για να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση. Την καθαρή έξοδο διέψευσε, άλλωστε και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ντέκλαν Κοστέλο. «Καθαρή έξοδος δεν είναι η πιο πρόσφορη έκφραση» είπε με διπλωματική ευγένεια, ενώ στις Βρυξέλλες μιλούν πλέον ανοικτά για ένα νέο «υβριδικό» Μνημόνιο. Είναι ακριβώς αυτό που η Ν.Δ. δεσμεύεται, ως προς τις συνέπειές του, να αμβλύνει αλλάζοντας πλήρως τη σημερινή συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να φορολογεί ανελέητα τους πολίτες.
 
2o: «Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν θα γίνουν μέχρι του ποσού των 300.000 ευρώ»

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ψευδές. Σήμερα δεν υπάρχει καμία οριζόντια προστασία για την πρώτη κατοικία. Η Κυβέρνηση Τσίπρα κατάργησε το άρθρο 2 του ν. 4224/2013 της Κυβέρνησης Σαμαρά το οποίο προστάτευε πλήρως την πρώτη κατοικία μέχρι του ποσού 200.000 ευρώ. Σήμερα, προστατεύεται από πλειστηριασμό μόνο η πρώτη κατοικία υπερχρεωμένων νοικοκυριών που έχουν υπαχθεί στον «νόμο Κατσέλη». Με απλά λόγια όποιος δεν έχει υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη, το ακίνητο του μπορεί να πλειστηριαστεί ανεξαρτήτως αξίας. Σημειωτέον ότι από τις 170.000 αιτήσεις που έχουν γίνει για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη περίπου οι μισές απορρίπτονται.
 
3ο: «Η Κυβέρνηση έδωσε κοινωνικό μέρισμα από την υπεραπόδοση της οικονομίας και την πάταξη της φοροδιαφυγής»

Ο μύθος του μερίσματος από τη δήθεν υπεραπόδοση της οικονομίας κατέρρευσε πλέον και από τις Βρυξέλλες. Ο κ. Κοστέλο δήλωσε επί λέξει ότι «τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι καινούργια, αλλά προέρχονται από την υποχρηματοδότηση των κοινωνικών δαπανών το 2017». Με απλά λόγια η κυβέρνηση έκοψε προκαταβολικά κοινωνικές δαπάνες που ούτως ή άλλως ήταν υποχρεωμένη να δώσει, για να τις παραπλανήσει τους πολίτες και παρουσιάζοντάς τες ως Χριστουγεννιάτικο μποναμά. Την τραγική πορεία της οικονομίας επιβεβαίωσε παράλληλα και η ΕΛΣΤΑΤ που ανακοίνωσε ότι το Α.Ε.Π. αυξήθηκε το γ’ τρίμηνο του 2017 μόλις κατά 1,3%, επίδοση πολύ χειρότερη από τις αναθεωρημένες προβλέψεις οι οποίες και αυτές βασίζονταν στη συμβολή του τουρισμού. Με αυτά τα δεδομένα είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα πετύχουμε ακόμη και τον αναθεωρημένο προς τα κάτω στόχο ανάπτυξης 1,6%. Ο δε στόχος του 2,7% που προέβλεπε αρχικά ο προϋπολογισμός του 2017 έχει οριστικά χαθεί. Τα ίδια στοιχεία καταρρίπτουν βέβαια αυταπόδεικτα και το παραμύθι της Κυβέρνησης ότι έχει τάχα πατάξει την φοροδιαφυγή.
 
4ο: «Η Κυβέρνηση θα μειώσει τους φόρους»

Η νέα υπόσχεση του Πρωθυπουργού των φόρων δεν αντέχει καν σε κριτική. Ο κ. Τσίπρας που έχει γονατίσει όλους τους Έλληνες στους φόρους και τις εισφορές, ξαφνικά υπόσχεται ως λύση τη μείωση των φόρων. Ας συνεννοηθεί τουλάχιστον με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκη ο οποίος εντόπισε το πρόβλημα της Ελλάδας στη διαχρονική... υποφορολόγηση. 
 
5ο: «Η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση (QE) δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο στις αγορές»

Ποια άλλη απόδειξη κραυγαλέας ανακολουθίας χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι η ανερμάτιστη Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει απολύτως κανένα σχέδιο; Ο κ. Τσίπρας δήλωσε χθες ότι το QE δεν είναι τελικά απαραίτητο για την έξοδο στις αγορές, όταν είναι ο ίδιος που μέχρι πρότινος είχε κάνει σημαία του την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να επιτύχει τον ίδιο στόχο. Όσο και να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να διαφύγει των ευθυνών του, θα πρέπει επιτέλους να εξηγήσει γιατί δεν κατάφερε να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αποστερώντας από την ελληνική οικονομία τη ρευστότητα που τόσο χρειάζεται για την ανάκαμψή της.

ΣΧΟΛΙΑ (25)

GEORGEGR

ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΜΕ ΠΙΣΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕ ΣΤΗΝ ΝΔ ΑΛΛΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΝΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΚΡΙΜΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ 2014 ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΗ Η ΔΙΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Για πες μας γαλαζοαίματε σωτήρα,

από παρθενογένεση προέκυψες ή έπεσες από τον ουρανό ?

Τουλάχιστον δεν είναι κλέφτες

Γιατί σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, όποιος ψηφίσει ΝΔ θα ψηφίσει ΚΑΙ ψεύτες ΚΑΙ κλέφτες. Υπάρχουν βίντεο.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Η σημερινη οικονομια, που λες πως βγαινει απο τα μνημονια, ειναι και δεν ειναι ακομη στην κατασταση που την ειχε φερει το 2014 ο Σαμαρας!Γιατι ομως δε βγηκε απο το ''14 απο τα μνημονια που ειχαμε Σαμαρα και θα βγει τωρα μετα 4 χρονια ,που εχουμε Τσιπρα; Μα γιατι ο Τσιπρας τους προσφερε την πλατη του ελληνικου Λαου, να τη φορτωσουν οι δανειστες μας με ακομη 100 δις χρεος, και ακομη δεχτηκε να μας στραγγισουν για τα αμεσως επομενα 2-3 χρονια 25 δις τα οποια ολα θα τα γλιτωναμε, αν δεν ψηφιζαμε τοτε τον Τσιπρα, τον αανθρωπο της απωλειας και της υποτελειας! Ο Σαμαρας προτιμησε να πεσει ,παρα να υποχωρησει στους δανειστες και ας του ζητουσαν μονο 1 δις μοναχα, και ...ενταξει! Ο Τσιπρας ομως...καταπτωση!!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Οχι φιλε,ειναι και στο ελαχιστον και στο μεγιστον κλεφτες και λωποδυτες οι Συριζανεληδες,γιατι η κλοπη για τους αριστερους δεν ειναι ντροπη αλλα ικανοτητα και συμφωνη με την επισημη αριστερη ιδεολογια.Επι της ουσιας ο Αριστερος-Αριστερος, που δε διατηρει εστω σε καποια γωνια του ειναι του καποια ηθικοθρησκευτικα διδαγματα, γινεται χωρις ισως να το ξερει, ενα κανονικο αρπαχτικο ζωο της ζουγκλας.

Nick

Η κατακρεουργηση της Ελληνικης οικονομιας και των πολιτων εγινε και κατω απο τα δικα σας λαβαρα και του Πασοκ ξευτιλισμενοι λακεδες. Το τσιριζανελ ειναι μονο αρχιπροδοτες; Ολοι σας ειστε βρωμιαρηδες.

και κρύβει οτι είναι γιός του Πατακού!!!

ενώ εσύ με τη ζήμενς δεν κρύβεις τίποτα......

Ρε μεγάλε

Επειδή μας ταχετε κάνει τσουρέκια με τη Ζήμενς 3 χρόνια κυβέρνηση είστε και μόνο αυτό λέτε.Αν είστε μάγκες κάντε μία εξεταστική να σας δούμε.

Montazieros

Τελικά όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο αντιπρόεδρος , εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ πόσο ξεφτίλες είσαστε?

?

Μεγάλε όχι ότι δεν τα λες σωστά αλλά δεν έχουμε ξεχάσει και τις δικές σας μπούρδες. Για τις οποίες μπούρδες δεν σε έχω δει να κάνεις καμία αυτοκριτική και άρα υποθέτω ότι δεν τις αναγνωρίζεις ως λάθος και θα τις επαναλάβεις. Α, μιας και είπες και για τους φόρους, πάω έξω να αναπνεύσω λίγο αιθαλομίχλη, ξέρεις αυτή που έγινε με τον φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, του Αλογοσκούφη την λαμπρή ιδέα ντε, ίσως τον έχεις ακουστά; Hello? Αλλά τι στα λέω, με τέτοιο IQ που έχουν εδώ οι ψηφοφόροι γιατί το κουράζουμε.... εδώ έβγαλαν τον Αλέξη διπλούν, σε εσένα θα κολλήσουν;

Κουμπάρος

Και μετά από όλα δίνεις εύκολα "άφεση αμαρτιών"! Ποτέ ΝΔ αδερφέ τέλος η οικογενειοκρατία! Όσο για τον Σύριζα και το άλλοτε ΠΑΣΟΚ δεν έχει βγάλει μεγαλύτερους προδότες και καταχραστές αυτός ο τόπος!!! Τώρα θα με ρωτήσεις και δίκαια μάλιστα και τη θα ψηφίσεις; Πραγματικά δεν ξέρω αλλά για να σε βγάλω και από την αγωνία σου δεν θα ψήφιζα ούτε Χ.Α. που στις μέρες είναι δήθεν μόδα! Είπαμε να γίνουμε κράτος όχι νεοναζιστικό μπουρδέλο!!!!

gio

Διαγωνισμός ψεύδους και πολιτικής απατεωνιάς. Δεν ξέρουμε ποιός είναι ο χειρότερος Νδ ή Συριζα.

Σασεν

Τουλάχιστον ο Συριζα μέχρι στιγμής δεν είναι κλέφτες. Για αργότερα θα δείξει.

ΓΔ

Ναι, μόνο που ενσωμάτωσε όλους αυτούς που κατηγορεί ότι κατέκλεψαν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια, τους λαϊκοΠΑΣΟΚΟΥΣ, τους εργατοπατέρες, και τα ορφανά του Άκη. . .

μιλησε παλι

Το ραμολιμεντο!!

Γεράσιμος

Αχ κύριε Μητσοτάκη, σέρνεστε πάλι πίσω από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης προσπαθώντας να ψελλίσετε τα ψεματάκια σας για να αποδομήσετε αυτά που βλέπει ο ελληνικός λαός να πραγματοποιούνται. Και ποια είναι αυτά; Η οικονομία να μη καταστρέφεται, τα σπρεντς διαρκώς να πέφτουν, τα δημοσιονομικά να τακτοποιούνται, οι αδύναμοι να προστατεύονται και οι έχοντες επιτέλους να πληρώνουν. Α, και κάτι ακόμα, τα λαμόγια σιγά σιγά να οδηγούνται στην φυσική τους κατάληξη που είναι η έδρα του δικαστηρίου. Κύριε Μητσοτάκη, αντί να ασκήσετε μια εποικοδομητική αντιπολίτευση, που θα έπειθε τον κόσμο, αφήσατε τον αντιπρόεδρό σας να διαχειριστεί την αντιπολιτευτική σας πολιτική με fake news και ειδήσεις της κλειδαρότρυπας και τώρα προσπαθείτε να πείσετε ότι αυτά που λέτε είναι σοβαρά. Εμ δεν είναι, αφού η πραγματικότητα διαρκώς σας διαψεύδει. Δυστυχώς κύριε Μητσοτάκη είχατε την ευκαιρία να αποδείξετε ότι είστε μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση αλλά την απεμπολήσατε. Τώρα ο μοναδικός στόχος που σας απομένει είναι να διατηρηθείτε στον προεδρικό θώκο του κόμματός σας αλλά και αυτός θολός φαίνεται.

@

Φιλε αντε πεστα αυτα στους Πελατες σας...εδω δεν τρωμε τον ΣΑΝΟ σας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dikaiosinis_ipourgeio

Η βουλευτής της ΔΗΣΥ, Χαρά Κεφαλίδου, λέει προς τον υπουργό Δικαιοσύνης πως «χαρίσατε την ποινή σε καταδικασμένη για κλοπή, ώστε να μπορεί να γίνει ο διορισμός της στο Δήμο Ιωαννιτών ή σε καταδικασμένους για το ίδιο αδίκημα, ώστε να μπορούν να εκδώσουν επαγγελματική άδεια για ταξί»

1
toskas-new-mic

Τα μέλη του Ρουβίκωνα «κινούνται σαν μωρά στα 4 σε μια πρωτόγονη πολιτική σκέψη» είπε ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως και επέκρινε τη Δικαιοσύνη που δεν κάνει ό,τι πρέπει για να εξαλειφθεί το φαινόμενο ενώ -όπως είπε- η Αστυνομία έχει κάνει 67 συλλήψεις...

31
theodorakis

Aνέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας «δεν είναι αθώος του αίματος», καθώς «το 2013-2014 εξέπεμπε μήνυμα διχαστικό απέναντι στην κοινωνία, επιθετικά μηνύματα για ένα τμήμα της κοινωνίας λέγοντας «ή εμείς ή αυτοί», «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν»

4
olga_09

Όπως ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο αριθμός αυτός προκύπτει με βάση τη συμφωνία για αναλογία 1:1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση το 2018) σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του υπουργείου για τις αποχωρήσεις το 2018

11