Προκλητικός ο Ακιντζί: Η ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί την «πολιτική ισότητας» των τουρκοκυπρίων

Προκλητικός ο Ακιντζί: Η ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί την «πολιτική ισότητας» των τουρκοκυπρίων

Ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων δήλωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ήταν έτοιμη για τον καταμερισμό εξουσίας στο κοινό κράτος, καθώς επέμενε για «μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατό»

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να αλλάξει την νοοτροπία της και να αποδεχθεί την "πολιτική ισότητα" της τουρκοκυπριακής«, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί
.

Σε ομιλία του με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου», ο Μουσταφά Ακιντζί υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε «με θετικό τρόπο στα βήματα της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, τήρησε μια μη ρεαλιστική γραμμή, η οποία παραγνώριζε το πλαίσιο Γκουτέρες, κι αντί να ανταποκριθεί θετικά στο άνοιγμα της Τουρκίας στο πεδίο της ασφάλειας, επέμεινε για 'μηδέν εγγυήσεις μηδέν στρατό'».

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, η ελληνοκυπριακή πλευρά απέδειξε ότι δεν είναι έτοιμη για τον καταμερισμό εξουσίας στο κοινό κράτος, και στην Κύπρο δεν είναι δυνατόν να παραγνωριστεί ο παράγοντας της ασφάλειας.
 
Ο κ. Ακιντζί τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα, ο ΟΗΕ και η Ε.Ε. καλούνται να αναλάβουν ρόλο στο Κυπριακό. Η επανάληψη των ίδιων μεθόδων και λαθών, δίχως έναν τερματικό σταθμό, θα οδηγήσει τις δυο πλευρές σε παρόμοιο αποτέλεσμα με αυτό του Κραν Μοντανά, είπε. «Θα μπορούσε να συζητηθεί ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος ο γενικός γραμματέας ή ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ που θα διοριστεί με την έγκριση των δυο πλευρών, με τη μέθοδο των έμμεσων συναντήσεων (συνομιλιών), θα μπορούσε να εξερευνήσει το ενδεχόμενο της ανάδυσης ενός πλαισίου στρατηγικής συμφωνίας. Σε περίπτωση που αναδυθεί ένα τέτοιου είδους πλαίσιο συμφωνίας, θα μπορούσε να προγραμματιστεί μια συγκεκριμένη χρονική περίοδος για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Γανυμήδης

Πολιτική ισότητα σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα στο εκλέγειν και εκλέγεσθε, η πλειοψηφία ασκεί την εξουσία, η μειοψηφία ελέγχει, από κοινού φροντίζουν για το καλό της χώρας τους! Η Κυπριακή Δημοκρατία κάτω από το Ευρωπαικό δίκαιο πληροί όλες τις δημοκρατικές προϋποθέσεις στους Τουρκοκύπριους! Ο κ. Ακιντζί κατόπιν οδηγιών της Τουρκίας επιμένει στην παράλογη "πολιτική ισότητας της μειοψηφίας", αυτό βέβαια ισχύει και για τους Κούρδους της μητέρας πατρίδας την Τουρκίας!

Κούρδος, ζητάμε πολιτική ισότητα

Οι Τούρκοι να ελευθερώσουν τον Οτσαλάν να κάνουμε κυβέρνηση μέσα στην Τουρκία.

Βαγγελης

Δυστυχως οπου μπαινουν οι Τουρκοι Δυσκολα τους βγαζεις.Αυτο εχει γινει και με την Κυπρο.Δεν σκοπευουν να κανουν βημα πισω.Σχεδιο τους ειναι ο οριστικος διαχωρισμος της νησου και δημιουργια ξεχωριστου κρατους μονο που σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να δωσουν πετισσοτερα εδαφη πισω και σε αυτο πρεπει να επιμένουμε ως το τελος οσα χρονια και να περασουν αλλιωε αστους στην απομόνωση Τιποτε αλλο δεν μπορουν να κάνουν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tosounidis

«Ακόμη μια φορά ο Δημήτρης Καμμένος αποστατεί από τις δεσμεύσεις του. Ενώ δεσμεύτηκε δημόσια σε σειρά δηλώσεών του ότι θα κινήσει άμεσα τη διαδικασία παραίτησής του από τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής, αυτή τη στιγμή κρύβεται», υπογραμμίζει ο Θεόδωρος Τοσουνίδης