Δημήτρης Τζιώτης για την Κεντροαριστερά: Επιλογή μου να μην πληρώνομαι από τον λαό

Δημήτρης Τζιώτης για την Κεντροαριστερά: Επιλογή μου να μην πληρώνομαι από τον λαό

Δεν θα γίνω ποτέ βουλευτής ή υπουργός, λέει ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα

Άλλο το κόμμα, άλλο η κυβέρνηση και άλλο η Βουλή, υποστηρίζει ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Δημήτρης Τζιώτης σε συνέντευξή του στο protothema.gr, όπου τονίζει πως είναι επιλογή του να μην πληρώνεται από τον ελληνικό λαό και άρα να μην γίνει ποτέ υπουργός ή βουλευτής.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Στα αλήθεια έχετε πάρει την απόφαση να γίνεται πολιτικός; Ή απλά μετά την υποψηφιότητα και τη δημοσιότητα που αυτή συνεπάγεται θα επιστρέψετε στη δουλειά σας;
Ποτέ δεν θα γίνω βουλευτής. Ποτέ δεν θα γίνω υπουργός. Είναι επιλογή μου να  μην πληρώνομαι από τα λεφτά του Ελληνικού λαού. Άλλο το κόμμα, άλλο η κυβέρνηση και άλλη η Βουλή. Οι ρόλοι πρέπει να είναι διακριτοί. Δεν επιτρέπεται οι ίδιοι άνθρωποι να καταλαμβάνουν όλες τις θέσεις. Να δημιουργήσουμε ένα κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας. Θα προτείνω να επιλέξουν τα μέλη μας αυτόν που είναι ικανότερος ως υποψήφιος Πρωθυπουργός. Αυτόν που μπορεί να διαχειριστεί, βάσει γνώσεων και εμπειρίας, καλύτερα τη διακυβέρνηση της Ελλάδας. Και όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για τη νίκη. Είμαι σίγουρος ότι με αυτή τη στρατηγική μπορούμε και πάλι να κερδίσουμε.

Δίνω μια μάχη ιδεών. Για να τελειώνουμε με το παλιό. Κάποια στιγμή θα κερδίσουμε. Δεν ωφελεί να αλλάζουμε κάθε χρόνο κυβέρνηση, πρέπει να αλλάξουμε εποχή. Η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία, που ξεκίνησε μετά την πτώση της Χούντας, έχει χρεοκοπήσει. Επτά χρόνια τώρα κλείνουμε τα μάτια στην αλήθεια. Πληρώνουμε χρυσάφι, όλοι οι πολίτες, για την διαιώνισή της. Προσωπικά πιστεύω ότι πετάμε τα χρήματά μας σε ένα πηγάδι δίχως πάτο. Όραμά μου είναι η δημιουργία της Τέταρτης Ελληνικής Δημοκρατίας. Μιας αληθινής Δημοκρατίας, χωρίς μεσάζοντες. Να μην αλλάζουμε κάθε χρόνο πρωθυπουργό. Να δώσει ο λαός τη δυνατότητα, με την ψήφο του, σε έναν άνθρωπο να κυβερνήσει. Να κυβερνά ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Όπως στη Γαλλία και στην Αμερική. Για να πετύχουμε την μεγάλη αυτή αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά νέο προοδευτικό κίνημα. Το κίνημα που θα έχει ως στόχο να είναι το πρώτο κόμμα της νέας εποχής και όχι το τελευταίο της παλιάς. Αυτό το κίνημα θα κατακτήσει την πολιτική ηγεμονία του μέλλοντός μας.

Για να φτάσουμε μέχρι εκεί, η πρότασή μου είναι συγκεκριμένη και βασίζεται στα δεδομένα που έχουν ήδη διαμορφωθεί. Η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να κρατήσει τη θέση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να κρατήσει τη θέση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού. Ο Γιώργος Καμίνης αποφάσισε να διατηρήσει τη θέση του Δημάρχου Αθηναίων. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να παραμείνει Ευρωβουλευτής. Δεν έχω πρόβλημα με τις επιλογές τους. Προφανώς, δεν θέλουν μεγάλες αλλαγές. Όλοι είναι χρήσιμοι, στο ρόλο που τους έχει αναθέσει ήδη ο λαός. Ας κρατήσουν τις θέσεις τους. Κανένα πρόβλημα. Καλώ τους πολίτες που έχουν ως όραμα τη δημιουργία μιας νέας προοδευτικής παράταξης να αναθέσουν την ευθύνη της ανανέωσης της σε ένα νέο άνθρωπο. Να επιλέξουν αυτόν που θα φέρει τη μεγαλύτερη Αλλαγή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μιλάτε για επανάσταση. Μπορείτε να μας πείτε την κεντρική θεσμική αλλαγή που προτείνετε;
Η Ελλάδα χρειάζεται μια Μεγάλη Αλλαγή. Μια Επανάσταση. Σε όλους τους τομείς. Να τελειώνουμε, μια για πάντα, με αυτό το χρεοκοπημένο κράτος. Μεταρρυθμίσεις έγιναν και απέτυχαν. Μεταρρυθμίσεις κάνει και η δεξιά. Επτά χρόνια τώρα, δεν άλλαξε τίποτα. Πληρώνει το κόστος ο λαός. Χρειαζόμαστε μια Νέα Μεταπολίτευση. Μεταπολίτευση σημαίνει την αλλαγή πολιτεύματος. Τίποτα λιγότερο. Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν είναι Μεταπολίτευση. Είναι μία από τα ίδια. Θέλουμε ένα νέο Σύνταγμα. Να αποφασίσει για όλα ο λαός. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος. Μια Προεδρική Δημοκρατία. Ένα πολίτευμα με ασφάλεια και σταθερότητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η θέση σας για το αφορολόγητο και τους φορολογικούς συντελεστές;
Τα πράγματα είναι απλά. Το 90% των Ελλήνων πιστεύει ότι βαδίζουμε προς λάθος κατεύθυνση. Οι 9 στους 10 είναι πολλοί. Προφανώς έχουν δίκιο. Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα. Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι το κράτος. Η ευθύνη είναι πολιτική. Ήρθε η ώρα της Αλλαγής. Μόνο έτσι θα πάμε αληθινά μπροστά. Αλλαγή είναι η Αλήθεια. Δε χρειάζεται η Ελλάδα ούτε κηδεμόνες ούτε προστάτες. Αρκεί να αποφασίσουμε εμείς να τα αλλάξουμε όλα. Όλες οι εναλλακτικές για τη διατήρηση αυτού του μεγάλου, σπάταλου και διεφθαρμένου κράτους  δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Δεν πάει άλλο. Ήλθε η ώρα να αποφασίσει ο λαός. Ποια Ελλάδα θέλουμε; Τι θέλουμε να προσφέρει αυτό το κράτος; Πόσο μεγάλο θέλουμε να είναι αυτό το κράτος; Πόσο θέλουμε να πληρώνουμε για τις υπηρεσίες που επιλέγουμε να μας προσφέρει; Το κράτος να είναι υπηρέτης του λαού και όχι ο λαός υπηρέτης αυτού του κράτους. Αυτήν την απόφαση μπορούν να την πάρουν μόνο οι πολίτες.  Δεν θα την πάρουν ποτέ οι κομματικοί μηχανισμοί. Ήρθε η ώρα να δώσουμε και πάλι στο λαό την εξουσία.

Η πρότασή μου είναι η Συνταγματική κατοχύρωση ενός ενιαίου και σταθερού φορολογικού συντελεστή, της τάξης του 10%. Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες είναι έντιμοι. Το κράτος εκτρέφει τη διαφθορά. Όταν ο φόρος είναι δίκαιος και ανταποδοτικός όλοι θα τον πληρώνουν. Μόνο με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα θα έρθουν επενδύσεις. Τα έσοδα τελικά θα είναι περισσότερα. Προς όφελος όλων μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως θα πετύχετε την ανάπτυξη αν σας δοθεί η δύναμη να αποφασίσετε εσείς;

Το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στη στρατηγική και όχι στο λογιστήριο. Το λογιστήριο αποτυπώνει τα χρέη της λανθασμένης οικονομικής στρατηγικής. Πληρώνουμε χρυσάφι τα ρουσφέτια των πολιτικών. Οι Έλληνες έχασαν 600 δισεκατομμύρια Ευρώ από τις περιουσίες τους και τους κόπους μιας ζωής για να συντηρηθεί αυτό το τεράστιο, σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος. Ένα κράτος που δεν δουλεύει. Αυτό το κράτος παράγει μόνο χρέος. 
Δεν αξίζει να πληρώνουμε άλλο αυτό το κράτος. Εμποδίζει την ανάπτυξη της οικονομίας μας. Είμαι βέβαιος ότι από αυτό το κράτος μπορούμε  να φτιάξουμε ένα άλλο, μικρότερο και καλύτερο. Η γραφειοκρατία διώχνει όλες τις επενδύσεις.  Η δημιουργία ενός νέου μικρού κράτους και η συνταγματική κατοχύρωση σταθερών φορολογικών συντελεστών επαρκούν για να χτίσουμε την οικονομία με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη. Ήρθε η ώρα να  πούμε όλοι μαζί το «Ναι» στη Μεγάλη  Αλλαγή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εφόσον είστε ο πρόεδρος του νέου φορέα, τι θα ζητήσετε από τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη;
Να κρατήσουν την ευθύνη και των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων. Έχει μεγάλη ιστορία το ΠΑΣΟΚ. Η Φώφη Γεννηματά αποτελεί συνέχεια αυτής της ιστορίας. 
Εκτιμώ βαθύτατα την πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη και όλων των ανθρώπων που δημιούργησαν το Ποτάμι. Είναι προς το συμφέρον της νέας προοδευτικής παράταξης η παράλληλη λειτουργία και των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων μέχρι τις εκλογές. Καλά έκαναν και συμφώνησαν μεταξύ τους. Δεν χρειάζεται να τους ζητήσω τίποτα. Είναι προς όφελος όλων να κρατήσουμε τις διαφορετικές απόψεις μας. Τελικός κριτής των απόψεών μας θα είναι τα μέλη μας. Στη νέα προοδευτική παράταξη θα αποφασίζουν για όλα οι πολίτες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Με ποιον άλλον υποψήφιο αισθάνεστε κοντά πολιτικά;
Με τιμά που ο κύριος Γάτσιος, πρώην Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου είναι υποψήφιος Πρόεδρος της νέας Δημοκρατικής Παράταξης. Το βιογραφικό του είναι εξαιρετικό. Οι εμπειρίες του, διεθνούς επιπέδου. Δυστυχώς,η συνωμοσία των μετρίων που κατασκευάζει την πολιτική πραγματικότητα, κάνει τα πάντα για να υποτιμήσει την παρουσία των ανθρώπων που έχουν γνώσεις και ικανότητες που υπερβαίνουν την επικρατούσα μετριότητα. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα; Δικό σας ήταν το σύνθημα «τους τελειώνουμε»;
Δική μου στρατηγική ήταν η πρόταση «Πρώτη φορά Αριστερά». Να δοθεί η δυνατότητα στην Αριστερά να κυβερνήσει, για πρώτη φορά, μετά από 200 χρόνια. Από το 2014 κατέγραψα το πολιτικό περιεχόμενο αυτής της στρατηγικής στο βιβλίο με τον τίτλο «Επανάσταση». Αποτελεί συνέχεια του προγράμματος που κατέθεσα από το 2007, ως υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όταν έβαψα κόκκινο, συμβολικά, τον ήλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι περισσότεροι άργησαν να το καταλάβουν. Δέκα χρόνια μετά κοκκίνισαν τα χρώματα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ήταν, όμως, αργά. Τότε, μόνο ο Σύριζα αντιλήφθηκε την ανάγκη της ανανέωσης του πολιτικού συστήματος. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ, δυστυχώς, δεν είχε έναν άνθρωπο με την αυταπάρνηση του Αλαβάνου,να βάλει την παράταξη πάνω από τον εαυτό του. Και μόνο ο Αλέξης Τσίπρας πίστεψε ότι η Αριστερά μπορεί να κυβερνήσει. Αυτή είναι η αλήθεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τώρα ποιον προτιμάτε: τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Γνωρίζω τον Κυριάκο από το σχολείο. Ήταν Πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας το 1986 κι εγώ το 1988. Σε προσωπικό επίπεδο τον εκτιμώ. 
Με τον Αλέξη έχουμε κερδίσει εκλογές που θα γραφτούν στην ιστορία. Αν έπρεπε να συνεργαστώ πολιτικά, για ιδεολογικούς λόγους, θα προτιμούσα τον Αλέξη. Να κυβερνήσει για πρώτη φορά ενωμένη η Αριστερά. Τόσες και τόσες γενιές έχουν αγωνιστεί για αυτήν την ιδέα.  
Η μεγάλη πρόκληση, όμως, είναι να αποφασίσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε εποχή. Να σταματήσουμε την κουλτούρα της αυτοκαταστροφής. Να δώσουμε στο λαό τη δυνατότητα να τα αλλάξει όλα, να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να δημιουργήσουμε την Τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία. Τη Νέα Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Σπύρος

Αυτός μιλάει πολύ παράξενα, σαν ρομπότ. Βάλτε τον να τον ξανακούσουμε.

ΤΟΤΟΣ

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚΟΑΡΙΣΤΕΡΑ; ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΠΙΑΣΑΡΙΚΟ ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕΓΑΛΕ!

Ωραίο μαλλί, ξανθό

Εμπρός για την 4η Ελληνική Δημοκρατία, εμπρός για την Νέα Ελλάδα! Άμα τα λέει αυτά ο σύντροφος (?)... Αλλά αυτό που μου αρέσει είναι το μαλλί, δέκα βαφές έχω δοκιμάσει τέτοιο φυσικό ξανθό δεν έχω πετύχει

Φλαμπουράρογλου

μόνο πασόκ, δεν υπάρχει τίποτ' άλλο........

Όλα καλά

και ωραία αυτά που λέει ο Δημήτρης, υπάρχει όμως ένα τραγικό πρόβλημα που τα αναιρεί: όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά..... Άρα στην Αλλαγή θα πρέπει να απαλλαγεί και από την αριστερή αμπελοφιλοσοφία...

George

Γιατί δεν πολιτεύεσαι τότε με τον Σύριζα κε Τζιώτη ; Αφού "κέρδισατε με τον Αλέξη τόσες εκλογές (αλήθεια, δική σου ιδέα ήταν το δημοψηφισμα και το γυριστό οχι - ναι - οχι ; Ως επικοινωνιολόγος που διατείνεσαι ότι είσαι , τα βάζεις όλα στο τσουκάλι (και Δημοκρατία, και Άμεση Δημοκρατία - κούνα λίγο το κεφάλι σου να δείς αν υπάρχει τίποτα μέσα- και Αριστερά και γενιές ολόκληρες και μπλα μπλα μπλα) και ότι κάτσει στο θυμικό του σοφού ΛΑΟΥ υπέρ του οποίου μάχεσαι και εσύ ; Ενάντια σε ποιόν μάχεσαι αλήθεια ; ΠΦΑ και Τους τελειώνουμε και μπλα μπλα περί δημοκρατίας....Αριστερός αλά Κατρουγκάλ και σύ ; Οι μετριότητες και τα βιογραφικά , τώρα ανακαλύφθηκαν από εσένα ; Τώρα είναι που δεν μπορείς τους μέτριους ; Τώρα που "επειδή κερδίσατε τόσες εκλογές που θα τις αφήσουν εποχή " , τώρα σε πειράζουν οι μέτριοι που "φτιάχνουν" την πραγματικότητα; Ανέβηκες και εσύ "στο κύμα" όπως χαρακτηριστικά είπε ο πατέρας του έγκλειστου "κοινωνικού λήστη" και βρήκατε παραλία για να παίξετε κε Τζιώτη. Τώρα τα ίδια παραμύθια πουλάς και αλλού ; Ούτε κάν μέτριος δεν είσαι....ούτε καν....εκεί που έγλυφες , τώρα φτύνεις....ούτε καν μέτριος.....έρπων...

Δεξιός τέως ΠΑΣΟΚ

Ζήτω η Τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία της αριστεράς!! Ζήτω η Νέα Ελλάδα!! Εγώ κάτι ξέρω από ιστορία και όλα αυτά κάτι μου θυμίζουν.. Πάμε μπροστά ή 100 χρόνια πίσω;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21523459

Είμαστε πολύ υπερήφανοι κι ελπίζουμε να συνεχίσει σε αξιακό και ηθικό επίπεδο να κινείται έτσι, γιατί αποτελεί πλέον παράδειγμα για πολλούς νέους ανθρώπους στην Ελλάδα στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας

mitsotakis_macron1

Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν να υπάρξει το 2021 έκθεση με μοναδικά εκθέματα από το Λούβρο και άλλα ιδρύματα στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Βυζαντινό Μουσείο – Έκθεση χάλκινων ευρημάτων από την Ελλάδα για πρώτη φορά στο Λούβρο

raixel

«Η Γερμανία αισθάνεται ντροπή για τον τρόμο και τα δεινά που σκόρπισε στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ερνστ Ράιχελ - Στα ελληνικά μιλά ο πρέσβης στην αρχή και στο τέλος του μηνύματος

panagiotopoylos

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στο Δ' Σώμα Στρατού, στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της σημερινής περιοδείας του σε μονάδες της ζώνης ευθύνης του σχηματισμού

areios_pagos1

Πρόκειται για τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα, Χαράλαμπο Βουρλιώτη και Δημήτρη Δασούλα - Ικανοποίηση από τους περισσότερους υποψηφίους για τη θέση του προέδρου και του εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου γιατί υπήρξε σεβασμός στην αρχαιότητα και την επετηρίδα

gdpr_ellada

Η καθυστερημένη μεταφορά του κοινοτικού κεκτημένου της Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο εθνικό δίκαιο, επιβάρυνε τη χώρα μας με πρόστιμα συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ για κάθε μέρα που περνά από τις 7 Μαΐου 2018 και μετά, επιβάλλονται οικονομικές κυρώσεις ύψους 5.287,5 ευρώ