Προσπάθησε ο συντονιστής του Brookings: «Κύριε Τσίπρα, θέλετε μεταφραστή;»

Προσπάθησε ο συντονιστής του Brookings: «Κύριε Τσίπρα, θέλετε μεταφραστή;»

Είχε επιχειρήσει να... σώσει την κατάσταση προτείνοντας μετάφραση, αλλά ο πρωθυπουργός αρνήθηκε - και ως αποτέλεσμα είχαμε το «διαμάντι» με την καμήλα

Πιθανώς όχι και τόσο σίγουρος για την άνεση του Έλληνα πρωθυπουργού με την αγγλική γλώσσα μετά την ομιλία του στο Brookings Institution
, ο συντονιστής των ερωτήσεων που ακολούθησαν την παρουσίαση του κυρίου Τσίπρα, David Wessel, Διευθυντής του Κέντρου Νομισματικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής Χάτσινς του Ινστιτούτου (Hutchins Center on Fiscal and Monetary Policy), απευθύνθηκε προς τον Έλληνα πρωθυπουργό ρωτώντας τον αν αισθανόταν άνετα με τις ερωτήσεις στα αγγλικά, ή επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει το σύστημα αυτόματης μετάφρασης. 

«Θα προσπαθήσω στα αγγλικά και αν δυσκολευτώ, θα ανοίξω τη μετάφραση», απάντησε ο κύριος Τσίπρας χαμογελώντας. Στη συνέχεια ο συντονιστής, αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους με φανερή διάθεση χιούμορ, και ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός έσκυβε για να ανεβάσει τις κάλτσες του, πως θα ξεκινούσε η διαδικασία των ερωτήσεων στα αγγλικά και αν συναντούσαν δυσκολίες στην πορεία θα άλλαζαν στα ελληνικά. Μάλιστα ο κύριος Wessel είπε πως αν τα δικά του αγγλικά δεν ήταν αρκετά καλά για να τα καταλάβει ο κύριος Τσίπρας θα άλλαζε στα ελληνικά για να διαπιστώσει πόσο καλύτερα ήταν τα αγγλικά του Έλληνα πρωθυπουργού, προφανώς προσπαθώντας να κάνει τον κύριο Τσίπρα να αισθανθεί άνετα, φανερώνοντας, ωστόσο, πως τα αγγλικά του κυρίου Τσίπρα «έμπαζαν» λίγο. 

«Ο πρωθυπουργός μου λέει ότι θα ξεκινήσουμε στα αγγλικά, και θα εξαρτηθεί πόσο καλά μιλάω αγγλικά για να καταλαβαίνει... Θα δούμε αν μπορεί να να τα καταλάβει. Σε αυτή τη περίπτωση θα αλλάξουμε σε ελληνικά, και θα δεις πόσο καλύτερα είναι τα αγγλικά σου από τα δικά μου ελληνικά», είπε ο Wessel. 

Οι Αγγλοσάξονες χρησιμοποιούν μια έκφραση όταν θέλουν να μιλήσουν για τον υπέρτατο βαθμό δυσκολία κατανόησης “It sounds Greek to me” (Σαν ελληνικά μου ακούγονται αυτά)... Μετά την ατυχή έμπνευση του κυρίου Τσίπρα να μεταφράσει επι λέξει την ελληνική έκφραση «φάγαμε το γάϊδαρο, μας έμεινε η ουρά» σε «we have already eaten the camel and now there is the cue/queue» προς το τέλος της συνέντευξης, μάλλον η πρόταση του κυρίου Wessel για χρήση της αυτόματης μετάφρασης φαίνεται σοφή....

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα με την ερώτηση για την μετάφραση στα αγγλικά στο 01:27:09Η παροιμία με την καμήλα που κάνει από χθες το γύρω του διαδικτύου

ΣΧΟΛΙΑ (66)

Ο

τσιπρας πηγε στην αμερικη για να προσκυνησει τα αφεντικα του και τωρα ως καλο γελοτοποιος προσφερει τις υπηρεσιες του στο αμερικανικο κοινο.

Γιώργος

Το ταξίδι στις ΗΠΑ ήταν επιτυχημένο.Για να κρύψουν αυτό το γεγονός οι φανατικοί αντιΣυριζα ασχολούνται με τα αγγλικά του Τσίπρα.

Αγύριγο κεφάλι

ΟΧΙ στα όπλα, ΟΧΙ στα πολεμικά αεροπλάνα!_______________Ο Λαός μας θέλει ΝΑ ΖΗΣΕΙ!_________Και όχι να πάει να πεθάνει!..___________Ταρζανιές, να πάνε να κάνουν οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Μεγάλε

ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΕ!!!!!!!

Akis

ΑΞΕΣΤΟΣ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΑΝΟΗΤΟΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΛΠ...ποσο ντροπή να κάθεται στα έδρανα της Ελληνικής βουλής....

Αγύριγο κεφάλι

Μίλησε και ο ... Στούμπος!..

Εχ

Μίλησε ο μέγας στουρνος!!!!

WELL DONE ALEKSIS!!!

Κάτι καλό πάει να βγει από την πρωθυπουργία του! Μπορεί να μας κατέστρεψε σαν οικονομία και σαν έθνος αλλά χάρη στην επιμονή και την σκληρή μελέτη του, τουλάχιστον θα του μείνει το Lower στα αγγλικά!!!

Αγύριγο κεφάλι

Ίσα, ρε ΔΕΞΙΑ ΤΟΥΒΛΑ και ΦΑΣΙΣΤΕΣ του κερατά! ____________Που θέλετε να πουλήσετε και πνεύμα και ...Αγγλομάθεια, Ζωντόβολα!..____________ Ο Άνθρωπος (ο κύριος Πρωθυπουργός) παλεύει επί της ΟΥΣΙΑΣ. Και όχι γιά τα ...δήθεν και γιά τις ΦΙΓΟΥΡΕΣ και τα σκυψίματα που τόσα χρόνια μας έδειχναν οι ..."αγγλομαθείς" λιμοκοντόροι δικοί σας!..___________ Παλεύει γιά να ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΙ όσο μπορεί καλύτερα την Χώρα που ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ οι ΔΕΞΙΟΙ κοπρίτες τα αφεντικά ΣΑΣ!_________Αν μη τι άλλο προσαρμόζεται. Τούτο είναι τεράστιο προτέρημα. Το να εκμεταλλεύεται δηλαδή τις περιστάσεις προς ΟΦΕΛΟΣ της Ελλάδας (κακές σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκίας και άλλες) γιά να πετύχει Ο, ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ που μπορεί γιά την Πατρίδα του. Τα αφεντικά σας και το κόμμα της ΔΕΞΙΑΣ σας, πέρα από την καταστροφή που προκάλεσαν στην Πατρίδα, το μόνο που θα ...προσεφέροντο να κάνουν ακόμη, με την βοήθεια βέβαια των ΣΚ*Τόμυαλων σαν ΕΣΑΣ, θα ήταν να την ...ΘΑΨΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ προς όφελος αποκλειστικά του κόμματος σας και μόνο. Γιατί ΕΣΑΣ, ΔΕΝ σας ενδιαφέρει η Ελλάδα! Και παν ό,τι λέτε γιά αυτή ΨΕΜΑΤΑ λέτε! __________ Αλλά σας ενδιαφέρει η ΧΑΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ του κόμματος σας!____________ΠΡΟΔΟΤΕΣ! Έχετε και ...μούτρα ακόμη να μιλάτε!..

νηρέας

Νάντα μας πάρτε και τα ρέστα σας !!! . Τι μας λες , πότε γίνατε φίλοι με τους φονιά δες των λαών ? Δεν ξέρω κανέναν πρωθυπουργό χώρας , η της Ελλάδας να μην επισκέπτεται της ΗΠΑ . Στην εποχή μας αν δεν μιλάς μια ξένη γλώσσα τι είσαι ??.....τούβλο !!!.

Αγύριγο κεφάλι

Προς ΒΛΑΚΟ-Νηρέα______________Εσύ ΝΟΥΜΕΡΟ, που ΔΕΝ ξέρεις τα ... Ελληνικά, τι είσαι τότε; _________Εσύ, πόσο ΤΟΥΒΛΟ είσαι;

νηρέας

Δεν είμαι πρωθυπουργός ..... ένας απλός άνθρωπος είμαι ..διαβάζω αυτά που κάνετε λέτε και τρελαίνομαι εσείς οι μορφωμένοι . Επιχειρήματα έχεις ?? Διάβασε τα σχόλιά μου και τα δικά σου .... ( Φασίστας πάνω φασίστας κάτω & Βλάκας )

Αγύριγο κεφάλι

Προς ΦΑΣΙΣΤΟ-Νηρέα!___________Ένας "απλός" άνθρωπος είσαι, αλλά όπου μπορείς την ΧΩΝΕΙΣ σαν (και) ΖΑΓΑΡΙ, (και) ... ΚΟΥΦΟ που είσαι!..

Άντε χάσου....

Άντε χάσου....μετάφρασηστα Αγγλικά.....Get lost brainless child.....που μας πουλάς και πνεύμα κοπρίτη.

greeklish

klain main!

Lol

Αδερφέ έχεις πολύ πλάκα. Στη αρχή νόμιζα ότι τρολαρεις αλλά τελικά είσαι για κρέμασμα. Ποια αριστερά καραγκιοζακο; Η αριστερά του Τσίπρα έχει καμία διαφορά από την δεξιά του Καραμανλή η από τον σοσιαλισμό του Σημίτη και του Παπανδρέου; Λεφτά δεν έχει ο κόσμος να φάει και τάζει αναβάθμιση των F-16 από τους κακούς Αμερικανούς. Το βρώμικο δημόσιο τάιζαν οι προηγούμενοι το ίδιο και χειρότερα ταζουν ο Αλέξηςκαι οι υπόλοιποι αγράμματοι Καρανικες Πολακιδες και Τασιες. Φάε το σκατο σου τώρα απλυτε

Αγύριγο κεφάλι

@20/10/2017 14:24_____________...ΦΑΣΙΣΤΟ- Lol-oς!

Δις ισ α καραβαν γουιθ ε λοτ οφ καμελς

Δε ντογκσ αρ γαβ γαβ μπατ δε καραβαν γκοουσ ιν φροντ. Το ότι πέρασε στο μάθημα των Αγγλικών που κάνουν στο ΕΜΠ με αυτά τα Αγγλικά που μιλάει, είναι μεγάλο μυστήριο. Άλλα πάλι, μπορεί να το είχε περάσει στη Βουλγαρία πριν τη μεταγραφή και να το αναγνώρισε. Και μην αρχίστε να ρωτάτε πως πέρασε τα άλλα μαθήματα που είναι δύσκολα και θέλουν διάβασμαχαχαχα . Τώρα λέμε για τα Αγγλικά.

γιουνιβερσιτισ αρ νοτ αγγραματοι ιν γκρισ

δι ελληνικος γιουνιβερσιτυς ιφ δει ντο νοτ χαβ φιλησ δε επιστημονα δει γουιλ γκοου του χελ. Φιλης γουιθ ντοκτορειτ ντιγκρι σεντ γουι χαβ δι μπεστ γιουνιβερσιτυσ , λοοκ ατ τσιπρα

Αγύριγο κεφάλι

Δίνε ΑΒΑΣΤΑΧΤΟ ΠΟΝΟ Αλέξη στους ΔΕΞΙΟΥΣ και στους ΦΑΣΙΣΤΕΣ!______________Δεν τους βλέπεις; ___________ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ συνέχεια πλέον είναι!..________Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ λαός δεν ακούει τους ΔΕΞΙΟ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ και σε στηρίζει, γιατί είσαι το ΜΕΛΛΟΝ!_________Είσαι ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ και αυτό τους ΕΝΟΧΛΕΙ!..____________Διότι ΔΕΝ μοιάζεις με τα ... μούτρα τους!..

@ Αγύριγο

'Αγύριγο' ως λέξη δεν έχει εφευρεθεί ακόμα. Μάλλον 'αγύριστο' εννοείς. Μη μας τα λες έτσι και χάσουμε και τον Μπαμπινιώτη εξαιτίας σου! Μάθε λοιπόν πρώτα το αλφάβητο και βασικές έννοιες γραμματικής-συντακτικού-έκφρασης και μετά έλα να μας πουλήσεις μούρη με την αποψάρα σου. Επίσης, μπορείς κάλλιστα να επιστρέψεις στα δέντρα από όπου κατέβηκες.

Αγύριγο κεφάλι

Δίνε ΑΒΑΣΤΑΧΤΟ ΠΟΝΟ Αλέξη στους ΔΕΞΙΟΥΣ και στους ΦΑΣΙΣΤΕΣ!______________Δεν τους βλέπεις; ___________ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ συνέχεια πλέον είναι!..________Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ λαός δεν ακούει τους ΔΕΞΙΟ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ και σε στηρίζει, γιατί είσαι το ΜΕΛΛΟΝ!_________Είσαι ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ και αυτό τους ΕΝΟΧΛΕΙ!..____________Διότι ΔΕΝ μοιάζεις με τα ... μούτρα τους!..

ΑΝΝΙΒΑΣ

Φιλε εκτος απο τα ληγμενα φαρμακα προσεξε και τα τροφιμα γιατι κι αυτα επηρεαζουν τον εγκεφαλο.Αντε και καλα κρασια.Απορια σ αμολυσανε η τους ξεφυγες?

AntiTroll

Καλά τι απορία είναι αυτή; Προφανώς και τον αμολησανε με τον νόμο Παρασκευόπουλου, θέλει και ρωτημα; Γι αυτό τώρα αποκαλεί τους πάντες φασίστες, πώς να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, πριν ξαναγυρίσει στη σπηλιά του;

F

Επειδη η τεμπελιά, η ασχετοσύνη και η αμετροεποια ειναι βασικά χαρακτηριστικά του πρωθυπουργού μας και τα αγγλικά του ειναι κατω του βασικού επιπέδου η εξήγηση ειναι απλή : δεν ειναι οτι δεν ήξερε σωστά την ελληνικη παροιμία αλλα αφενός έψαχνε το γάιδαρο στα αγγλικά και δεν του καθότανε και αφετέρου η λέξη camel του ηταν οικεία απο την αγαπημένη μάρκα τσιγάρων των ιδεολογικά συνοδοιπόρων του. Ετσι ο γάιδαρος έγινε καμήλα.

@F

Φίλε με κάλυψες απόλυτα! Μόνο που για να καταλάβουν οι ομοϊδεάτες του Πρωθυπουργού το χιούμορ σου πρέπει να ανέβουν πολλές σκάλες IQ και δεν τους κόβω να το καταφέρνουν σε αυτή τη ζωή!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης