Στην Κέρκυρα ο Προκόπης Παυλόπουλος, για τις εκδηλώσεις μνήμης στον Ιωάννη Καποδίστρια

Στην Κέρκυρα ο Προκόπης Παυλόπουλος, για τις εκδηλώσεις μνήμης στον Ιωάννη Καποδίστρια

Θα εγκαινιάσει το Μουσείο Καποδίστρια, και θα παραστεί στην εκδήλωση για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί στην Ιόνιο Ακαδημία 

Στην Κέρκυρα ο Προκόπης Παυλόπουλος, για τις εκδηλώσεις μνήμης στον Ιωάννη Καποδίστρια
Στην Κέρκυρα αναμένεται να βρεθεί στις 15 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που θα διεξαχθούν για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια, στη γενέτειρα αλλά και τόπο ενταφιασμού του, την Κέρκυρα.
 
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη της πολιτικής και ιστορικής σημασίας του έργου και της δράσης του Ι. Καποδίστρια, αλλά και η οφειλόμενη τιμή της Κέρκυρας στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας.
 
«Ξεκινήσαμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία τα επόμενα χρόνια θα κορυφωθεί, με στόχο οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Ι. Καποδίστρια να γίνουν ετήσιος θεσμός. Είναι ένα οφειλόμενο χρέος να τιμήσουμε τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας στον τόπο καταγωγής του την Κέρκυρα και ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, που ανταποκρίθηκε με θέρμη και άμεσα στο αίτημά μας να τεθούν οι εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του και να μας τιμήσει με την παρουσία του», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.
 
Κλείσιμο
Σύμφωνα με το αναγγελθέν πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στις 11.00 το πρωί στο τρισάγιο και κατόπιν στο προσκύνημα στον τάφο του Ι. Καποδίστρια, στην Ιερά Μονή της Πλατυτέρας. Κατόπιν θα εγκαινιάσει το Μουσείο Καποδίστρια, ενώ το απόγευμα θα δώσει το παρών στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Ιόνιο Ακαδημία, όπου θα μιλήσει ο καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναστάσιος-Ιωάννης Μεταξάς, με θέμα: «Ο Ιωάννης Καποδίστριας και η άλλη Ευρώπη». Θα ακολουθήσει εκδήλωση «από το θεατρικό αναλόγιο της Ναταλίας Καποδίστρια» με τίτλο «συνομιλία του Κυβερνήτου με τον Γεώργιο Μαυρομιχάλη».
 
Η απογευματινή εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, ενώ μετά το πέρας αυτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει από το νησί των Φαιάκων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης