Τζανακόπουλος: Τέλος Σεπτεμβρίου η εκταμίευση της υποδόσης - ΥΠΟΙΚ: Τέλος Οκτωβρίου!

Τζανακόπουλος: Τέλος Σεπτεμβρίου η εκταμίευση της υποδόσης - ΥΠΟΙΚ: Τέλος Οκτωβρίου!

Παρά τα όσα λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το ΥΠΟΙΚ επισημαίνει: «Με βάση τη συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η υποδόση δεν προβλεπόταν να εκταμιευθεί πριν από το τέλος Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους»

Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την εκταμίευση της υποδόσης ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ε, σημειώνοντας πως εκείνο που ζητήθηκε από το χθεσινό EuroWorking Group ήταν να υποβληθούν ορισμένα επιπλέον στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα του ελληνικού δημοσίου προς τους ιδιώτες. Μάλιστα ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι προς τα τέλη του μήνα θα ολοκληρωθεί η εκταμίευση.

Για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης είπε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. «Όταν θα ξέρουμε την ημερομηνία έναρξης της τρίτης αξιολόγησης θα ξέρουμε και το πότε θα κλείσει. Θέλουμε και εμείς και οι θεσμοί να κλείσει το συντομότερο δυνατό» είπε ο κ. Τζανακόπουλος επαναλαμβάνοντας το στόχο για την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο 2018.

Ερωτηθείς για το πακέτο «Γιούνκερ» ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε πως το υπουργείο Οικονομίας το έχει χειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με αποτέλεσμα η χώρα μας να βρίσκεται στην πρώτη θέση από τις μεσαίες χώρες της ευρωζώνης στην απορρόφησή του.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα εμπεριέχει ανταγωνιστική διαδικασία, «δεν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο ποσό γα κάθε χώρα» και πρόσθεσε πως υποβάλλονται προτάσεις και μετά αποφασίζεται ποιο επιχειρηματικό σχέδιο θα επιλεχθεί και θα χρηματοδοτηθεί.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας αναφορικά με την ανάπτυξη που καταγράφεται ήδη από το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Ερωτηθείς για την στήριξη της επιχειρηματικότητας ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ορισμένες από τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση όπως αναπτυξιακός νόμος, το ΕΣΠΑ καθώς και τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων, αλλά και τις σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων.

«Οι επισκέψεις του πρωθυπουργού σε επιχειρήσεις με υψηλούς μισθούς , που προάγουν την καινοτομία, δεν έχουν επικοινωνιακό χαρακτήρα , είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε για το νέο παραγωγικό μοντέλο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε «δεν προσπαθώ να ωραιοποιήσω την κατάσταση (...) για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, υπάρχουν δομικά προβλήματα , αλλά έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις».

Ερωτηθείς για τις επιχειρήσεις που πιέζονται εν μέσω κρίσης και φορολογίας, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «ο πρωθυπουργός δεν επισκέφτηκε μόνο τον Παπαστράτο και την Apivita , επισκέφτηκε και το Impact Hub, που αφορά σε νεοφυείς επιχειρήσεις , οι οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες, επίσης συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, με την ΕΣΕΕ ακριβώς για να ακούσει τα προβλήματά τους».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό , στον οποίο μπορούν να ενταχθούν χιλιάδες επιχειρήσεις με κόκκινα δάνεια, οι οποίοι χρωστούν από 20.000 ευρώ και πάνω. Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπενθύμισε πως ο αντίστοιχος νόμος Δένδια ήταν πολύ πιο σκληρός καθώς είχε περισσότερα κατώτατα όρια οπότε δυσκολεύονταν να ενταχθούν οι επιχειρήσεις.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει πιθανότητα για νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών όπως εκτιμά το ΔΝΤ, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών έχει γίνει από τον ESM και δείχνει ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, έχουν κεφαλαιακή επάρκεια», ωστόσο ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, το οποίο ωστόσο έχει λήξει από την πρώτη αξιολόγηση. Ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε πως έχει εξασφαλιστεί η πρώτη κατοικία.

Ερωτηθείς για το άρθρο του πρωθυπουργού, και το κείμενο των «53» ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως δεν είδε κανένα κείμενο αλλά σε κάθε περίπτωση είναι καλοδεχούμενο , πρόσθεσε πως πάντα στην Αριστερά υπήρχαν συζητήσεις και κρίσεις για πολιτικούς χώρους «το άρθρο του πρωθυπουργού εγγράφεται σε αυτή την παράδοση να κρίνουμε τις πολιτικές » είπε ο κ. Τζανακόπουλος κι πρόσθεσε « το ΠΑΣΟΚ του 81 εγγραφόταν σε μια παράδοση που θα μπορούσε να τοποθετηθεί στο αριστερό άκρο του φάσματος, ξεκίνησε με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα , και σήμερα το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη εκφράζουν διαφορετικές πολιτικές» είπε μεταξύ άλλων.

Για τις επικείμενες γερμανικές εκλογές ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε πως η κυβέρνηση δεν τοποθετείται υπέρ ή κατά κάποιου κόμματος, ωστόσο είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αδελφό κόμμα το Die Linke.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών

Παράλληλα και το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει ανακριβή τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το το EWG συζήτησε και απέρριψε την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:  

«Τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ, κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα οποία το EWG συζήτησε και απέρριψε την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης είναι ανυπόστατα. 
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης θα πρέπει να έχουν εκκαθαριστεί ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 1,2 δις έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2017. Η υποβολή των σχετικών στοιχείων και η αξιολόγησή τους από τους θεσμούς θα γίνει κατά τον Οκτώβριο 2017.

Επομένως, η παραπάνω υποδόση δεν προβλεπόταν ευθύς εξαρχής, με βάση τη συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, να εκταμιευθεί πριν από το τέλος Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους».
 

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Κατς καλά λέμε....

Να μείνετε πρώτα δυο χρόνια στο Αιγάλεω και μετά να μιλάτε! Γατάκια....

xaxaxaxax

To ξερουμε το έργο ,φλεβάρη 18 και βάλε..

madam X

Αχ βρε Τσακαλωτο ηρωα, τι δουλεια εχεις εσυ με αυτα τα απολυφαδια? Ποτε θα φυγεις να παρεις το αιμα σου πισω? Γιατι αφηνεις τον Τσιπρα να σε ειρωνευεται?

123

Τι εννοεί ο συνάδελφος του Καρανικα;

@

Μήπως ξέρει κ ο ίδιος??

Ξεφτιλισμένοι Κουμουνιστές

Πάλι ψέματα σιχάματα

Ilias

Γράψτε την ημερομηνία που είπε ο ψεύτης !!!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!! Τζανακοπουλε θα τα πούμε τέλος του μήνα !!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

naupaktos_ar

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο ΠτΔ κατά τις επετειακές εκδηλώσεις για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου - Έκανε λόγο για αυθαιρεσίες της Άγκυρας στη Μέση Ανατολή που δεν θα γίνουν ανεκτές από την ΕΕ

73
cem

Ο «γκουρού» της «Γαλάζιας Πατρίδας» Τζεμ Γκιουρντενίζ μιλά στο protothema.gr για τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και για το πώς μπορεί να αποφευχθεί ένα «θερμό επεισόδιο» - Στο «στόχαστρο» της Άγκυρας 153 ελληνικά νησιά, νησίδες και βράχοι στο Αιγαίο

66