Ένα βήμα πριν την έξοδο από το ΠΑΣΟΚ ο Άκης

Ένα βήμα πριν την έξοδο από το ΠΑΣΟΚ ο Άκης

Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ θα εξετάσει τα δημοσιεύματα για τη βίλα στην Ακρόπολη 

Ένα βήμα πριν την έξοδο από το ΠΑΣΟΚ ο Άκης

Υπό τον ενδελεχή έλεγχο των κομματικών οργάνων του  ΠΑΣΟΚ θα περάσει η υπόθεση  με το πολυτελές σπίτι του Άκη  Τσοχατζόπουλου στην Ακρόπολη και εφόσον προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, τότε το ιστορικό στέλεχος, θα τεθεί εκτός  κόμματος.

Με εντολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου θα συνεδριάσει  εντός των ημερών η επιτροπή διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ, η οποία αποτελείται  από τον γραμματέα του κόμματος Σωκράτη Ξυνίδη, τον πρόεδρο της επιτροπής τήρησης του καταστατικού Γιώργο Ανωμερίτη και τη συνήγορο του μέλους του κόμματος Μαρία Αρσένη, προκειμένου να ερευνήσουν όλα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα για την κατοικία των πρώην υπουργού.

Η επιτροπή θα εξετάσει όλες τις κινήσεις για την απόκτηση του σπιτιού, καθώς και πόθεν έσχες, αλλά και τα στοιχεία, που επικαλείται ο κ. Τσοχατζόπουλος για να δικαιολογήσει την κατοχή του συγκεκριμένου διατηρητέου, σε ένα από τους ακριβότερους δρόμους της Αθήνας. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν κληθεί και ο ίδιος ο κ. Τσοχατζόπουλος, θεωρείται όμως βέβαιο ότι θα είναι το πρώτο βήμα για να τεθεί εκτός κόμματος, στην περίπτωση που κάτι δεν δικαιολογείται. Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν ότι για να αρχίσει μία τέτοια διαδικασία η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχει «τελειώσει» τον πρώην υπουργό και απλώς προσπαθεί να το κάνει με εύσχημο τρόπο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος προσπάθησε με τηλεφωνικές επικοινωνίες σε κομματικά και κυβερνητικά στελέχη από την Κυριακή να αποσαφηνίσει όλα τα θέματα, όμως προφανώς δεν έπεισε.

Η ηγεσία του κυβερνώντος  κόμματος επιδιώκει προφανώς να ξεκαθαρίσει  τους λογαριασμούς της και με την  σημιτική περίοδο. Σε αυτή την προσπάθεια αποδίδεται το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος πεταλωτής διένειμε το μεσημέρι της Δευτέρας την επιστολή, με την οποία είχε παραιτηθεί πριν δεκατρία χρόνια από υπουργός Μεταφορών  ο Χάρης Καστανίδης. Σε εκείνη την επιστολή διατυπώνονταν καταγγελίες για συμφέροντα και για πιέσεις, στις οποίες δεν υπέκυψε ο τότε υπουργός και γι’ αυτό παραιτήθηκε. Η επιστολή αυτή θεωρείται ότι εκθέτει την τότε κυβέρνηση του κ. Σημίτη, ο οποίος είχε επιλέξει το Τάσο Μαντέλη ως αντικαταστάτη του κ. Καστανίδη.

Απάντηση Άκη 

Πάντως ο κ. Τσοχατζόπουλος σε απάντησή του, για τα δημοσιεύματα, που αναφέρονταν στη βίλα του το Σαββατοκύριακο (μεταξύ των οποίων το Πρώτο Θέμα) κάνει λόγο για «νέα ύπουλη προσπάθεια στοχοποίησής μου μέσα στο πρόσφατα διαμορφωθέν νοσηρό κλίμα απαξίωσης συλλήβδην όλων των πολιτικών». Υποστηρίζει δε ότι «την κατοικία μας την αποκτήσαμε με πλήρως διαφανή τρόπο και σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες» και ότι «όλα τα στοιχεία και τα παραστατικά σχετικά με την περιουσιακή μας κατάσταση, αλλά και αυτή τη μεταβίβαση, είναι κατατεθειμένα με διαφάνεια στις αρμόδιες αρχές».

Δηλώνει ακόμη ότι  θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των δύο εφημερίδων.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης