Απάντηση Τσοχατζόπουλου στο δημοσίευμα του "ΘΕΜΑτος"

Απάντηση Τσοχατζόπουλου στο δημοσίευμα του "ΘΕΜΑτος"

Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, απαντώντας στο δημοσίευμα του "ΘΕΜΑτος" κάνει λόγο "για στοχοποίηση και για άδικη επίθεση"..

Απάντηση Τσοχατζόπουλου στο δημοσίευμα του "ΘΕΜΑτος"
Κλείσιμο
Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, απαντώντας στο δημοσίευμα του "ΘΕΜΑτος" κάνει λόγο "για στοχοποίηση και για άδικη επίθεση" εκφράζοντας μάλιστα την ετοιμότητά του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς όπως υποστηρίζει δεν του ανήκει όλο το τριώροφο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά μόνο δεύτερος όροφος της πολυτελέστατης κατοικίας που βρίσκεται στον ακριβότερο δρόμο όλης της Ελλάδας

Διαβάστε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του "ΘΕΜΑτος" που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του πρώην υπουργού:

Ορισμένοι πολιτικοί εδώ και χρόνια έχουν διαλύσει με τη στάση τους τις αυταπάτες ότι μπήκαν στην πολιτική με μοναδικό κίνητρο την προσφορά στα κοινά. Χαρακτηριστική περίπτωση της εν λόγω κατηγορίας είναι ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, ο άνθρωπος που το 1996 διεκδίκησε ακόμα και την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, λοιπόν, που σε όλη του τη ζωή ήταν βουλευτής και τώρα συνταξιούχος, δηλαδή ζούσε με τη βουλευτική αποζημίωσή του, περνά τα τελευταία χρόνια μέσα στην πολυτέλεια και στη χλιδή, οι οποίες φυσικά δεν δικαιολογούνται από την τωρινή σύνταξή του. Η αρχή έγινε με τον περίφημο δεύτερο γάμο του στο γκλαμουράτο «4 Seasons» του Παρισιού. Η συνέχεια ήταν εξίσου προκλητική, με διακοπές σε πανάκριβες βίλες με υπηρέτριες, ιδιωτική ασφάλεια και όλες τις ανέσεις που μόνο οι πολύ πλούσιοι μπορούν να προσφέρουν στον εαυτό τους και την οικογένειά τους.

Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι η νέα κατοικία του κάτω από την Ακρόπολη, την οποία ο ίδιος φέρεται να… ενοικιάζει από «αγνώστου ιδιοκτήτου» εταιρεία.

Αν και ο ίδιος επιμένει να μην κατονομάζει τον ιδιοκτήτη της εταιρείας στην οποία ανήκει το σπίτι-παλάτι, εμπορικής αξίας άνω των 6,5 εκατ. ευρώ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω αλλαγής στον τρόπο φορολόγησης των offshore εταιρειών η αποκάλυψη του πραγματικού ιδιοκτήτη έχει ήδη δρομολογηθεί…

Ακόμη και ως ενοικιαστής όμως ο κ. Τσοχατζόπουλος καλείται να εξηγήσει πώς αντέχουν τα οικονομικά του να πληρώνει ένα σπίτι που, σύμφωνα με τους μεσίτες, δεν είναι δυνατόν να ενοικιάζεται με λιγότερα από 5.000 ευρώ τον μήνα, ποσόν δηλαδή μεγαλύτερο από τη βουλευτική του σύνταξη!

Ολα αυτά τα ερωτήματα, όμως, φαίνεται πως δεν απασχολούν τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δείχνει να απολαμβάνει με τη σύζυγο και τον μικρό του γιο τη ζωή εκτός πολιτικής, πλαισιωμένος από Φιλιππινέζες οικιακές βοηθούς που φροντίζουν 24 ώρες το 24ωρο ώστε να μην τους λείψει τίποτα. Μόνο τυχαία δεν είναι, πάντως, η επιλογή του κ. Τσοχατζόπουλου να μείνει απέναντι από την Ακρόπολη, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Στον συγκεκριμένο δρόμο θα συναντήσει κανείς διατηρητέα νεοκλασικά, στα οποία κατοικούν εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών, βιομήχανοι, πολιτικοί, εφοπλιστές, αλλά και δημοσιογράφοι. Οπως υποστηρίζουν εκτιμητές ακινήτων, το σύνηθες μέγεθος αυτών των οικημάτων φτάνει τα 200 τ.μ., ενώ οι τιμές για όσα από αυτά έχουν υποστεί... λίφτινγκ ξεκινούν από 7.500 ευρώ το τ.μ. και φτάνουν ακόμη και τα 9.000 ευρώ, αν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό.

Οσον αφορά στο ενοίκιο ενός τέτοιου διαμερίσματος, οι τιμές ξεκινούν από τα 4.000 ευρώ και μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 5.500 ευρώ. Οπως λένε άνθρωποι της αγοράς,η Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η Ηρώδου Αττικού, όπου βρίσκονται το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, είναι δρόμοι απλησίαστοι οικονομικά για τους κοινούς θνητούς.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος νοικιάζει την οικία του από... εταιρεία, όπως επιβεβαιώνει ο ίδιος στο «ΘΕΜΑ». «Εδώ και πέντε χρόνια υπάρχει μια εταιρεία που είναι καταγεγραμμένη και στην οποία πληρώνω τo ενοίκιο. Ολα αυτά είναι γνωστά και καταγεγραμμένα από τη Βουλή».

Προτού μετακομίσει στο νεοκλασικό νοίκιαζε διαμέρισμα στο σομόν κτίριο που βρίσκεται επί της Βασιλίσσης Σοφίας, προκειμένου να βρίσκεται κοντά τόσο στη Βουλή όσο και στο πολιτικό του γραφείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης