Τσίπρας σε Γιούνκερ: Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε

Τσίπρας σε Γιούνκερ: Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε

Βελτίωση των οικονομικών βλέπει ο πρόεδρος της Κομισιόν 

Τσίπρας σε Γιούνκερ: Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε
«Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο ευχαρίστησε για την απόφαση της Ε.Ε. να βγάλει την Ελλάδα από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος.

«Η επίσκεψή σας γίνεται σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ για την ανακοίνωσή σας χθες, ότι κινήθηκε η διαδικασία τερματισμού υπερβολικού ελλείμματος, ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Και οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι η διαδικασία αυτή κινήθηκε το 2009, όταν το ελληνικό έλλειμμα έφτασε το 15,1% του ΑΕΠ. Τώρα, βρίσκεται στο 1,2%, ενώ οι προβλέψεις για το 2018 είναι πολύ αισιόδοξες. Και αυτό οφείλεται στις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει ο ελληνικός λαός, στις θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι μοναδική η συγκυρία για την Ελλάδα. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάκαμψη πλέον. Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε. Αυτό είναι το μήνυμα».
 
Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε τα εξής:
 
«Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε στα τέλη του 2015, το έλλειμμα κινούνταν σε επίπεδο του 5,1%, είχε ακολουθήσει πτωτική πορεία. Πλέον, ναι, η χώρα σας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής παύση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος. Το είχαμε υποσχεθεί, άλλωστε, και έφτασε η στιγμή να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας. Οφείλω έναν φόρο τιμής στον ελληνικό λαό, ιδίως στα φτωχότερα μέρη της κοινωνίας που έχουν υποφέρει πολύ περισσότερο από τους λοιπούς. Ο μέσος πολίτης έχει καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες. Οφείλω αυτό να το αναγνωρίσω στον ελληνικό πληθυσμό». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης