Σύγκρουση Άδωνι-Καμμένου σε υψηλούς τόνους στη Βουλή για το Noor-1

Σύγκρουση Άδωνι-Καμμένου σε υψηλούς τόνους στη Βουλή για το Noor-1

Γεωργιάδης: Είστε σπείρα - Παπαθεοδώρου: Παραδικαστική παράγκα - Καμμένος: Θέμα εθνικής ασφάλειας - Κοντονής: Βαποράκια συμφερόντων - Βροχή τα αναπάντητα ερωτήματα

Σύγκρουση Άδωνι-Καμμένου σε υψηλούς τόνους στη Βουλή για το Noor-1
Πρώτο ημίχρονο χθες στη Βουλή στην αντιπαράθεση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης για την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση του ισοβίτη Γιαννουσάκη
. Άδωνις Γεωργιάδης και Πάνος Καμμένος αντάλλαξαν κατηγορίες με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να ζητά επιτακτικά απαντήσεις για τη αν υπήρξε εκβιασμός προκειμένου να ενοχοποιηθεί ο εφοπλιστής Μαρινάκης για να πληγεί η οικογένεια Μητσοτάκη και κατά τους συνειρμούς των κυβερνητικών στελεχών να μείνει ο κ. Τσίπρας στην εξουσία.


Κλείσιμο
Άδωνις: «21 ολόκληρα λεπτά σε 12 τηλεφωνικές συνομιλίες τι ακριβώς είπατε»;
«Κύριε υπουργέ, από τις τηλεφωνικές κλήσεις της Cosmote, που δημοσιεύθηκαν νομίμως, προκύπτει ότι ο κ. Καμμένος συνομίλησε 21 λεπτά με τον Γιαννουσάκη. Αφού για να του πείτε αυτά που είπε ο κ. Κοντονής χρειάζεστε 16 δευτερόλεπτα, 21 ολόκληρα λεπτά σε 12 τηλεφωνικές συνομιλίες τι ακριβώς είπατε;» ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης. Και συνέχισε: «Να μας πείτε αν πριν ή μετά τις συνομιλίες με τον κ. Γιαννουσάκη συνομιλήσατε με τον αξιωματικό του Λιμενικού κ. Χριστοφορίδη. Με ποια ιδιότητα συνομιλούσατε με τον κ. Γιαννουσάκη; Τι ακριβώς είπατε με τον κ. Γιαννουσάκη; Γνωρίζετε τον αξιωματικό του Λιμενικού κ. Χριστοφορίδη;».


Καμμένος: «Είναι μια υπόθεση που αφορά την εθνική ασφάλεια»
Απαντώντας, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε: «Η υπόθεση Noor-1 δεν είναι απλή υπόθεση ναρκωτικών. Είναι μια υπόθεση που αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Η υπόθεση αυτή βγήκε στον αέρα μετά τις εφόδους της οικονομικής αστυνομίας στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη». «Εδώ έχουμε ξεκάθαρα μια υποστήριξη ενός υπόπτου που ο κ. Γιαννουσάκης, που ζήτησε από εμένα να καταθέσει. Εκτός από εμένα, οι καταγγελίες αυτές έχουν γίνει στην εκπομπή του κ. Θωμαΐδη, "Δίκη". Εκεί έχει αναφερθεί η εμπλοκή, η πιθανή εμπλοκή του κ. Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor-1» υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

«Με διαβεβαίωσε δικαστής ότι ο πολιτικός όχι μόνο έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει με φυλακισμένο πολίτη, αλλά έχει και υποχρέωση. Ο πολιτικός όχι μόνο έχει υποχρέωση σε όλους τους πολίτες, αλλά κυρίως σε εκείνους που έχουν στερηθεί την ελευθερία τους» είπε επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κάνοντας λόγο για τη «μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στην Ευρώπη». «Πρέπει να δούμε αν κινδυνεύει ένας ισοβίτης που καταγγέλλει το μεγαλύτερο ψάρι. Κι αυτό έπραξα» συνέχισε, υπεραμυνόμενος της επικοινωνίας του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.


Γεωργιάδης: «Δεν απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματά μου»
«Δεν απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματά μου. Τι λέγατε με τον κ. Γιαννουσάκη επί 21 λεπτά; Όταν θα ανοίξει ο εισαγγελέας τις τηλεφωνικές σας γραμμές, εάν έχετε πάρει τηλέφωνο τον κ. Χριστοφορίδη, τον ειδικό ανακριτικό υπάλληλο που φαίνεται να εκβιάζει τον κ. Γιαννουσάκη και να του λέει να ενοχοποιήσει τον κ. Μαρινάκη, λέγοντάς του ότι τώρα είναι η ευκαιρία να κάνει έναν εχθρό» επέμεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. «Τον ξέρετε τον κ. Χριστοφορίδη; Έχετε μιλήσει με τον κ. Χριστοφορίδη; "Με νοιάζει να ενοχοποιηθεί ο Μαρινάκης και μέσω αυτού ο Μητσοτάκης για να μείνει ο Τσίπρας δέκα χρόνια στην εξουσία": Αυτά έλεγε ο κ. Χριστοφορίδης στον κ. Γιαννουσάκη. Τον γνωρίζετε εσείς τον κ. Χριστοφορίδη; Μήπως εσείς λέγατε στον κ, Χριστοφορίδη να μεταφέρει αυτά που έλεγε στον κ. Γιαννουσάκη;» επέμεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας, όταν έβλεπε τον κ. Μαρινάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, έβλεπε έναν έμπορο ναρκωτικών; Εμπόρους ναρκωτικών βλέπει ο κ. Τσίπρας στο Μαξίμου;». «Εάν είναι τρεις που εμπλέκονται σε μια ομάδα, τότε είναι σπείρα. Τι λέγατε 22 λεπτά με τον κ. Γιαννουσάκη στο κινητό;» ξαναρώτησε ο κ. Γεωργιάδης, επιμένοντας επίσης εάν το γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας. «Πώς ο καταδικασμένος για εμπόριο ναρκωτικών, σας έστελνε μήνυμα στο κινητό: "Δεν έχει έρθει ακόμη ο εισαγγελέας;". Με ποιανού εντολή πήγε ο εισαγγελέας 12 η ώρα τα μεσάνυχτα στη φυλακή; Θα καταθέσετε στη Βουλή το άνοιγμα των τηλεφωνικών σας λογαριασμών;» είπε ο κ. Γεωργιάδης.


Καμμένος: «Συνομιλίες δικές μου έχετε;»
«Συνομιλίες δικές μου έχετε;» ρώτησε από την πλευρά του ο κ. Καμμένος τον κ. Γεωργιάδη, για να προσθέσει: «Συνομιλίες των βουλευτών της ΝΔ με τον Αιμίλιο Κοτσώνη έχει καταγράψει ο υπερκοριός. Εγώ μιλάω με το δικό μου κινητό και όχι από πακιστανικά τηλέφωνα. Το καθήκον μου είναι να προστατέψω τον μάρτυρα».


Παπαθεοδώρου: Παράγκα, παραπολιτικό και παραδικαστικό κύκλωμα - Κοντονής: Υπερβάλλων ζήλος από τον κ. Καμμένο, έκανε το καθήκον του
«Δεν υιοθετώ ό,τι λέει ένας ισοβίτης. Αυτά θα τα κρίνει η Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση ελέγχεται για την ύπαρξη παραπολιτικού και παραδικαστικού κυκλώματος, που χειραγωγεί με μεθοδεύσεις τη Δικαιοσύνη» ξεκαθάρισε, στο πλαίσιο της δικής του ερώτησης, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

Ζήτησε ακόμη να μάθει αν ξέρει τι είπε στο τηλέφωνο με τον ισοβίτη ο κ. Καμμένος και έκανε λόγο για «παράγκα».

Στην επίθεση της αντιπολίτευσης ο υπουργός Δικαιοσύνης είδε... ισπανική υποχώρηση. Στο πλαίσιο αυτό, υπερασπίστηκε τις κινήσεις της κυβέρνησης, λέγοντας ότι ήταν αντίδραση στην καταγγελία του ισοβίτη πως κινδύνευε η ζωή του και ότι ήθελε να δώσει έναν μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών.

«Ο κ. Καμμένος έκανε το καθήκον του» προσέθεσε, «αν θέλετε μπορείτε να τον κατηγορήσετε για υπερβάλλοντα ζήλο».

«Η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει και γιατί άλλαξε τροπάριο ο ισοβίτης» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης. «η Δικαιοσύνη θα καταλήξει σε συμπεράσματα και τότε θα δούμε ποιοι γίνονται όχι βαποράκια ναρκωτικών, αλλά βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων στον χώρο του Κοινοβουλίου».

«Οι αλυσίδες που δένουν τους ΑΝΕΛ με τους ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πολύ βαριές» απάντησε ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου. «Η αντιπολίτευση επικαλείται διαλόγους που έχουν αποκτηθεί παράνομα» αντέτεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης και χαρακτήρισε ανέντιμη την όλη διαδικασία και απαράδεκτα τα σχετικά αποδεικτικά μέσα. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι η Δικαιοσύνη θα τα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Λαγός: Η μεταγωγή Γιαννουσάκη στην Χαλκίδα έγινε για να καταθέσει κατά του Μαρινάκη
Στη δική του ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Γιάννης Λαγός της ΧΑ είπε:«Ποιοι προμήθευσαν με κινητό τον Μάκη Γιαννουσάκη; Ποιοι του έδωσαν πρόσβαση να μιλάει στο κινητό με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας;».

«Ο Γιαννουσάκης με μηνυτήρια αναφορά του εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας καταγγέλλει ότι ο κ. Καμμένος τον εκβίαζε να καταθέσει εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη» είπε ακόμη, για να αναφερθεί στη συνέχεια σε όσα είπε ο Γιαννουσάκης, θέτοντας σειρά ερωτημάτων:

«Γιατί ο εισαγγελέας πήγε 23:30 η ώρα τη νύχτα; Γιατί δεν πήγε το πρωί; 23:30 η ώρα, λοιπόν, πήγε στη φυλακή η κυρία Τζίβα και αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της. Ανοίξανε τα στόματα και είπατε "ναι, μπήκε 23:30 η ώρα μέσα και έμεινε μέχρι τις 03:00"».

Ο κ. Κοντονής απάντησε: Η Δεξιά ασχολείται με το ποιος θα κάνει τον καλύτερο συνήγορο του Γιαννουσάκη. Σας είπα ότι αυτή την καταγγελία την εξετάζει η Δικαιοσύνη», ενώ συνέχισε,αναφερόμενος στην ΧΑ: «Κάνουν τους συνηγόρους ενός ανθρώπου που προβάλλει αντιφατικούς ισχυρισμούς και αμφισβητούν ακόμη και τη διενέργεια έρευνας».


Το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας
«Η σημερινή παρουσία του κ. Καμμένου στη Βουλή των Ελλήνων τον εξέθεσε ακόμη περισσότερο. Δεν απάντησε σε κανένα από τα ουσιαστικά ερωτήματα και επιχείρησε, με αοριστολογίες, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Η σημερινή άρνηση του κ. Καμμένου να απαντήσει στην ουσία των θεμάτων εκθέτει πλέον και τον κ. Τσίπρα, ο οποίος οφείλει να απαντήσει αν, και μετά από αυτό, στηρίζει τον κ. Καμμένο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ όπου αναφέρεται ότι μετά τη συζήτηση ο κ. Καμμένος είναι ακόμη πιο εκτεθειμένος.


Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
«Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή ήταν αποκαλυπτική. Για τη ΝΔ, δεν αποτελεί ζητούμενο η πλήρης διαλεύκανση μιας υπόθεσης διακίνησης και εμπορίας 2 τόνων ηρωίνης, αλλά η υπεράσπιση των επιχειρηματιών που στηρίζουν με κάθε τρόπο» σημείωσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συζήτηση στη Βουλή.


Στη Βουλή η μήνυση Μαρινάκη και οι καταγγελίες Γιαννουσάκη
Στη Βουλή διαβιβάζεται εντός των προσεχών ημερών από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (δια μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης) ο φάκελος με τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη και ενός ακόμη τρίτου προσώπου, ως προς το σκέλος εκείνο όπου εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Αμέσως μετά θα διαβιβαστεί στην Βουλή η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την περασμένη εβδομάδα ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου με τον επίμαχο έγκλειστο ισοβίτη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να κληθεί για κατάθεση ενώπιον των εισαγγελικών αρχών του Πειραιά ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης (έχει μεταχθεί στις φυλακές Χαλκίδας μετά το θόρυβο), προκειμένου να ελεχθούν τα όσα έχει δημόσια με συνεντεύξεις του αλλά και στην αναφορά του στη Δικαιοσύνη καταγγείλει, περί πιέσεων, που υποστηρίζει, ότι του ασκήθηκαν για να εμπλέξει στην υπόθεση της χρηματοδότησης του ναρκοφορτίου τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να ζητηθεί από τις εισαγγελικές αρχές να γίνει πραγματογνωμοσύνη ως προς την γνησιότητά τους για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Ευθύμιου Γιαννουσάκη με εισαγγελικό και πολιτικό πρόσωπο.

Επίσης ερευνάται η δικαστική αρμοδιότητα ελέγχου του Παναγιώτη Χριστοφορίδη, δηλαδή αν είναι αρμόδια τα ποινικά δικαστήρια ή τα στρατιωτικά δικαστήρια, καθώς υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα.

Τέλος, έχει ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα του Πειραιά Ειρήνη Τζήβα, η οποία και έλαβε τις καταθέσεις του Ευθύμιου Γιαννουσάκη μέσα στη φυλακή και η οποία φέρεται να συνομιλούσε παράλληλα και με πολιτικό πρόσωπο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης