Διαπραγμάτευση με δανειστές: Μετρά υποχωρήσεις, παρακολουθεί αντιδράσεις η κυβέρνηση

Διαπραγμάτευση με δανειστές: Μετρά υποχωρήσεις, παρακολουθεί αντιδράσεις η κυβέρνηση

Βουλευτές και στελέχη εκφράζουν φόβους ότι το τίμημα του κλεισίματος της συμφωνίας θα είναι βαρύ - Αγωνία για να κλείσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ τις προσπάθειες της διαπραγματευτικής ομάδας με τους δανειστές για να κλείσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Η αγωνία Μαξίμου και Κουμουνδούρου είναι διπλή: αφενός το πρόβλημα είναι ο χρόνος.

Πολυτέλεια να μην υπάρξει συμφωνία στο eurogroup της 22ας Μάη δεν υπάρχει και γι αυτό έχει δοθεί εντολή να κλείσουν όλα τα θέματα. Αφετέρου, το άλλο πρόβλημα είναι πόσες και ποιες νέες υποχωρήσεις θα γίνουν.

Ήδη οι πιέσεις των δανειστών είναι μεγάλες και δημιουργούν ρήγματα στις όποιες αντιστάσεις της κυβέρνησης.

Το θέμα είναι εάν θα περιοριστούν σε κάποιο βαθμό, ώστε να μην διαρραγούν οι σχέσεις του κυβερνώντος κόμματος με ισχυρές κοινωνικές ομάδες, που βλέπουν ότι έρχονται επώδυνες ρυθμίσεις, πέρα από τα όποια νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Βουλευτές και στελέχη εκφράζουν φόβους ότι το τίμημα του κλεισίματος της συμφωνίας θα είναι βαρύ και προβληματίζονται κυρίως για το πολιτικό κόστος που θα προκαλέσει στην κυβέρνηση, παρά για το ενδεχόμενο απωλειών στις ψηφοφορίες στη Βουλή, για τις οποίες παραμένει η βεβαιότητα ότι θα ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. 

Οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι εντός των στόχων προκειμένου να υπάρχει κατάληξη σε συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαϊου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το Σάββατο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για το Brexit.

«Η γενική εικόνα που επικρατεί είναι ότι βρισκόμαστε εντός πλαισίου, εντός στόχων, προκειμένου να έχουμε κατάληξη στις 22 Μαΐου», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Σημειωτέον ότι τα κείμενα των συμφωνιών με τους δανειστές προγραμματίζεται να έλθουν στη Βουλή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και να ψηφιστούν αμέσως και πάντως πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού για την Κίνα στις 13 του μήνα.

Πριν την κατάθεση των κειμένων στη Βουλή θα υπάρξουν ενημερώσεις των βουλευτών από τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να απαντηθούν οι ανησυχίες τους.
 ΣΧΟΛΙΑ (4)

Μίκης

Μας δουλεύουν οι προδότες. Μιλάνε για τις δικές μας συντάξεις αυτοί που δεν δέχονται ούτε ένα ευρώ μείωση στις δικές τους. Πρέπει να τους φτύνουμε όπου τους βλέπουμε στο δρόμο. Σε μας πουλάνε ιδέες και δημοκρατία του αέρα ενώ για τον εαυτό τους κρατάνε όλο το χρήμα που κλέβουν απο εμάς μέσω φόρων. Δηλαδή αριστερά στην διακυβέρνηση Τσίπρα σημαίνει εξαθλίωση πολιτών μέχρι του σημείου της πείνας, φούντωμα του κομματικού κράτους, αύξηση της ανεργίας και αποτροπή επενδύσεων μέσω της έντονης επιβάρυνσης του διοικητικού πλαισίου της χώρας με αποκορύφωση τα capital controls της συμμορίας Βαρουφάκη -Τσίπρα. Η εποχή Τσίπρα πρέπει να διδάσκεται σε όλα τα πανεπιστήμια management σαν το παράδειγμα προς αποφυγή.

sos

ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ...... ΑΛΗΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ....

Αγαπητες(οι) εργαζόμενες (οι)

Του Πρώτου Θέματος να Έχετε έναν Ευλογημένο Ειρηνικό Μήνα με τον Ιησου Χριστο .

Εις τα εξ ων συνετέθη

Δεν ξέρουν πλέον τι τους γίνεται. Έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Μαζί και η κοινωνία...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης