Γερμανική Ραδιοφωνία: Οι ισχυρές χώρες να υποστηρίξουν την Ελλάδα

Γερμανική Ραδιοφωνία: Οι ισχυρές χώρες να υποστηρίξουν την Ελλάδα

«Στην Ελλάδα εκατομμύρια πολιτών είναι διατεθειμένοι ξανά και ξανά να υπoβληθούν σε θυσίες, οικογένειες σφίγγουν ακόμα περισσότερο το ζωνάρι εν μέσω αυξανόμενων φορολογικών βαρών», επισημαίνεται - «Πρέπει να εκπoνηθεί ένα νέο masterplan για την Ελλάδα»

«Mπορεί κανείς να πραγματικά να συμβουλεύσει την ελληνική κυβέρνηση να μειώσει ξανά για μια ακόμα φορά τις συντάξεις; Μάλλον όχι. Πρέπει να μειώσει και άλλο το αφορολόγητο και να πλήξει τους πολλούς ιδιαίτερα φτωχούς; Επίσης όχι» σημειώνεται σε σχόλιο τού δημόσιου γερμανικού ραδιοφωνικού δικτύου Deutschlandfunk (DLF).
   
Μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:
   
«Στην Ελλάδα εκατομμύρια πολιτών είναι διατεθειμένοι ξανά και ξανά να υπoβληθούν σε θυσίες, οικογένειες σφίγγουν ακόμα περισσότερο το ζωνάρι εν μέσω αυξανόμενων φορολογικών βαρών και μειούμενων μισθών. Πολλοί συνταξιούχοι πρέπει να περιορίσουν τις ανάγκες τους ακόμα και για βασικά αγαθά, ενώ έχουν μειωθεί πολύ οι συντάξεις τους και νέοι άνθρωποι πρέπει να κάνουν δύο και τρεις ευακαιριακές δουλειές ή κάνουν δεύτερες σπουδές, διότι η αγορά εργασίας επί του παρόντος δεν προσφέρει για τους μισούς εξ αυτών δουλειά.
   
Ποιο μακροπρόθεσμο σχέδιο έχει το eurogroup, το οποίο χρειάζεται επίσης περισσότερο από ποτέ την Ελλάδα ως στρατηγικά σημαντικό εταίρο στο νότο της Ευρώπης; Υπάρχει ο φόβος ότι δεν υφίσταται κανένα πραγματικό σχέδιο, διότι δεν μπορεί να υπάρξει σχέδιο παρά μόνο ένα προσεκτικό ψηλάφισμα.

Ακόμα και στο ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οι εμπειρογνώμονες δεν είναι σύμφωνοι για το ποιος δρόμος είναι ο σωστός: να διαγραφούν τα χρέη, να παραταθεί η αποπληρωμή τους ή να γίνουν περαιτέρω περικοπές και να ενισχυθεί η οικονομία;
 
 
Πρέπει να εκπoνηθεί ένα νέο masterplan για την Ελλάδα. Ένα είδος οδηγιών κατά των δομικών αδυναμιών. Με νέο χρήμα μπορούν να πληρώνονται οι παλιές οφειλές και να κλείνουν τρύπες στα συνταξιοδοτικά ταμεία. Για να υπάρξει όμως περισσότερη αισιοδοξία και ουσιαστική βοήθεια, ώστε να ανακάμψει η Ελλάδα, απαιτούνται περισσότερα από τους συνεχείς διαπραγματευτικούς μαραθώνιους με τις συνεχείς απειλές.
   
Οι ισχυρότερες χώρες της Ευρώπης πρέπει να υποστηρίξουν ειλικρινά την αδύναμη Ελλάδα και ιδίως γρήγορα. Γιατί να μην γίνει μια συνάντηση κορυφής για επενδύσεις και θέσεις εργασίας για την Ελλάδα; Στη βοήθεια βοηθά και η ψυχολογία. Και στη διαπαιδαγώγηση, επίσης η ενθάρρυνση με συγκεκριμένες προτάσεις. Χωρίς φάρμακα και επώδυνες θεραπείες δεν γίνεται, αλλά γίνεται ταχύτερα από ότι μέχρι τώρα και ιδίως χωρίς συνεχείς κατηγορίες και μπλοκαρίσματα».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΙΣΧΥΡΗ ΧΩΡΑ

ΛΥΠΑΜΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ . ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_mitsotakis_arthro

Ο πρωθυπουργός απέφυγε από το βήμα της Βουλής - αν και προκλήθηκε από τη Φώφη Γεννηματά- να επαναλάβει  ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 αφήνοντας χώρο σε ψιθύρους και σενάρια μεταξύ των βουλευτών- Σε εκλογικό κλίμα η συζήτηση - Σφοδρή αντιπαράθεση για οικονομία και Ρουβίκωνες 

21
kamen

«Πάλι θα με πουν βαρίδι, αλλά πρέπει να δώσουμε μια απάντηση στους πολίτες» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 για την ερώτηση που κατέθεσε στον Νίκο Τόσκα για την δράση του Ρουβίκωνα

5
Draga

Tο σχέδιο ανάπτυξης για το μέλλον που παρουσιάζεται σήμερα, «έχει βασιστεί στην προσπάθεια που έγινε τα τρία προηγούμενα χρόνια του ΚΕΠΕ, με υπουργό τον κ. Σταθάκη, του Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, που στο μεταξύ δημιουργήθηκε από τον κ. Σταθάκη και προχώρησε από τον κ. Παπαδημητρίου για να γίνει μια τελική προσπάθεια από επιτροπή υπό τον κ. Χαρίτση που συνέταξε το τελικό κείμενο»