Κυριάκος: Live διάλογος με τους πολίτες μέσω Facebook

Κυριάκος: Live διάλογος με τους πολίτες μέσω Facebook

Ο πρόεδρος της ΝΔ απαντούσε επί 90 λεπτά στις ερωτήσεις που δέχτηκε για Οικονομία, Παιδεία, Δημόσια Διοίκηση - Έδωσε και προβλέψεις για το Τσάμπιονς Λίγκ αλλά σχολιάσε και το Survivor

Κυριάκος:  Live διάλογος με τους πολίτες μέσω Facebook
Διαδικτυακό διάλογο με τους χρήστες του Facebook έκανε επί 90 λεπτά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στον πρωτότυπο αυτό διάλογο που ξεκίνησε στις 5:30 του απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7:00 ο πρόεδρος της ΝΔ δέχτηκε πάνω από 1.500 ερωτήσεις για θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Οικονομία, Δημόσια Διοίκηση, Υγεία και Παιδεία ήταν το θέμα των περισσοτέρων ερωτήσεων, όμως δεν ήταν λίγοι και αυτοί που παρέκαμψαν το... πρωτόκολλο και ρώτησαν τον κ. Μητσοτάκη και για το ποδόσφαιρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε με χιούμορ και ειλικρίνεια και σε αυτές δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο σε αυτή τη διαδικτυακή συνομιλία με τους πολίτες.

Σε ερώτηση για το πόσα μέλη θα απαρτίζουν το υπουργικό του συμβούλιο απάντησε ότι «πριν από τις εκλογές θα παρουσιάσω το σχέδιό μου για την κυβέρνησή μου. Σίγουρα θα είναι μικρότερη από τη σημερινή».

 
Κλείσιμο
Για την ΕΡΤ και αν θα πρέπει να κλείσει απάντησε: «Χρειαζόμαστε μια δημόσια τηλεόραση που να προάγει την πολυφωνία και την αντικειμενική ενημέρωση αλλά που θα σέβεται ταυτόχρονα τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Έχω δεσμευτεί να μειώσω το τέλος της ΕΡΤ στο μισό».

 Σε ερωτήσεις για την επιλογή διευθυντικών στελεχών στο δημόσιο και για την αξιοποίηση των πτυχίων απάντησε ότι ως υπουργός είχε θεσπίσει «μια αντικειμενική και αξιοκρατική διαδικασία που περιλαμβάνει και δομημένη συνέντευξη τις οποίες διεξάγουν τριμελείς επιτροπές στις οποίες συμμετέχει και ένα στέλεχος από τον ιδιωτικό τομέα». Συμπλήρωσε ότι «αξιοκρατία παντού, αυτό είναι το πρόταγμά μας. Το κάνουμε πράξη στην ΝΔ, αύριο θα το κάνουμε πράξη στο κράτος».

Για τον χρόνο σπουδών και αν αρκεί το ν+2 απάντησε ότι «κατά την άποψή μου αρκεί. Γνωρίζω πολλά παιδιά που δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, και παίρνουν πτυχίο στα 4 χρόνια, και πολλούς άλλους που δεν δουλεύουν και δεν τελειώνουν ούτε στα 10. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι, όμως όλα είναι θέμα νοοτροπίας»

Για το κέντρο της Αθήνας απάντησε ότι «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Αστυνομία με την πολιτική κάλυψη έχει την υπηρεσιακή ικανότητα να αντιμετωπίσει την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας».

Σε ερώτηση για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση απάντησε ότι «χρειαζόμαστε μια συνολική επανεξέταση του προγράμματος σπουδών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση». Δήλωσε ότι θα καταργήσει τον φόρο στο κρασί γιατί είναι αντιπαραγωγικός.

Σε ερώτηση «Για ποιο λόγο στοχοποιείτε απλούς εργαζομένους που δίνουν μάχη για την επιβίωση όπως π.χ τους συμβασιούχους των ΟΤΑ , γιατί στερείται την ελπίδα σ' αυτούς και τις οικογένειές τους;», απάντησε: « Δε στοχοποιώ κανέναν αλλά δεν μπορώ και να δεχτώ συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατρέπονται σε συμβάσεις αορίστου χρόνου κατά παρέκκλιση του Συντάγματος».

Σε ερώτηση για το «πώς θα αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά και πως μπορεί να ανακάμψει το τραπεζικό σύστημα; Ποτέ βλέπετε να γίνεται η άρση των capital controls;», απάντησε: «Αν δεν επανέλθει η εμπιστοσύνη στην οικονομία η οποία έχει χαθεί με τους πειραματισμούς της σημερινής κυβέρνησης δεν πρόκειται να ανακάμψει το τραπεζικό σύστημα. Από την άλλη πιστεύω ότι μια σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση μπορεί σύντομα να επαναφέρει την απαραίτητη εμπιστοσύνη για να αρχίσουν να επιστρέφουν καταθέσεις στις τράπεζες. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για να αρθούν τα capital controls».




Σε ερώτηση αν θα αναβαθμίσει τη θέση και το ρόλο των αρχαίων ελληνικών -και της ανθρωπιστικής παιδείας εν γένει- στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η απάντηση είναι πως «χρειαζόμαστε μια συνολική επανεξέταση του προγράμματος σπουδών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».
Επίσης απαντώντας σε ερώτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και ποια είναι η θέση της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «είμαστε υπερ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και θα ειναι στις προτάσεις μας για τη συνταγματική αναθεώρηση».

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να απαντήσει και σε άλλες ερωτήσεις που δεν άπτονται και τόσο της πολιτικής.
Όταν τον ρώτησαν ποιος θα είναι ο νικητης του αποψινού αγώνα για το Τσάμπιονς Λίγκ μεταξύ Νάπολι και Ρεάλ απάντησε πως θα κερδίσει η ΡΕάλ αλλά δύσκολα, ενώ σε ερώτηση για το ποια ομάδα τελικ΄αθα κατακτήσει το έπαθλο σχολίασε πως «είναι με τα αουτσάϊντερ και γι'αυτό ποντάρει στην Παρί Σεν Ζερμαίν».

Tέλος όταν τον ρώτησαν «αν ήταν δίκαιη η ψήφος του Ορέστη Τσανγκ προς την Ελισάβετ; Μην ξεχνάμε, την ψήφισε για τρίτη συνεχόμενη φορά», ο κ. Μητσοτάκης απάντησε  «Καταδικάζω απερίφραστα! Δυστυχώς και στο Survivor δεν υπάρχει αξιοκρατία...». 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης