Τσίπρας: Θα θέλαμε η Βουλή να ξεκινήσει τις διαδικασίες της συνταγματικής αναθεώρησης το φθινόπωρο

Τσίπρας: Θα θέλαμε η Βουλή να ξεκινήσει τις διαδικασίες της συνταγματικής αναθεώρησης το φθινόπωρο

Ζήτησε από την επιτροπή να κωδικοποιήσει τις προτάσεις των πολιτών μέχρι το καλοκαίρι -Έκανε λόγο για τη «νέα μεταπολίτευση, πώς θα είναι δηλαδή η Ελλάδα από το 2020 και μετά»

Τσίπρας: Θα θέλαμε η Βουλή να ξεκινήσει τις διαδικασίες της συνταγματικής αναθεώρησης το φθινόπωρο
Πρόταση προς την επιτροπή συνταγματικής αναθεώρησης να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος καλοκαιριού την κωδικοποίηση των προτάσεων που θα καταθέσουν οι πολίτες ώστε η Βουλή να ξεκινήσει τις θεσμικές διαδικασίες για το θέμα κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «καλούμαστε να συζητήσουμε τη νέα μεταπολίτευση, πώς θα είναι δηλαδή η Ελλάδα
από το 2020 και μετά».

«Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα δεν θα έχει επιστρέψει μόνο στην κανονικότητα αλλά θα είναι θεσμικά κατοχυρωμένα η Δημοκρατία, η διαφάνεια και τα δικαιώματα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας θέτοντας ως στόχο μια «ευρεία αναθεώρηση» και «όχι μικρού χαρακτήρα τεχνικές αλλαγές».
Κλείσιμο

Μιλώντας για τη διαδικασία συμμετοχής των πολιτών έκανε λόγο για «ένα ενδιαφέρον στοίχημα για την ποιότητα της δημοκρατίας» προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να μας φοβίζει ο διάλογος».

«Η  δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους πολίτες» ανέφερε στο ίδιο πνεύμα τονίζοντας την ανάγκη «να ξαναδούμε την ανάγκη να αποκτήσει ένα νέο περιεχόμενο ο όρος της λαϊκής κυριαρχίας που έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω του ότι η χώρα εξαιτίας του δανεισμού της βρίσκεται σε καθεστώς αναγκαστικής οικονομικής επιτροπείας».

Υπερασπιζόμενος τέλος τη διαδικασία συμμετοχής των πολιτών στο διάλογο ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν θέλω να ισχυριστώ ότι λαός έχει πάντα δίκιο ή ότι η βούληση του μπορεί να εκτοπίσει τις θεσμικές διαδικασίες. Εξίσου επικίνδυνες είναι και οι αντίθετες απόψεις που λένε ότι ο λαός μπορεί να αποφασίζει κάθε τέσσερα χρόνια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης