LIVE

Κορωνοϊός

ΝΔ: Ο πρωτοχρονιάτικος μποναμάς Τσίπρα έχει μόνον νέους φόρους και επιπλέον περικοπές

ΝΔ: Ο πρωτοχρονιάτικος μποναμάς Τσίπρα έχει μόνον νέους φόρους και επιπλέον περικοπές

«Με την υπογραφή του Τσακαλώτου και την πλήρη δέσμευση του κ. Τσίπρα η κυβέρνηση προαναγγέλλει την ενεργοποίηση του δημοσιονομικού “κόφτη” στις συντάξεις και τη λήψη πρόσθετων μέτρων, τουλάχιστον 700.000.000 ευρώ, για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση», υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Από την 1η Ιανουαρίου κάθε Έλληνας, από την ώρα που ξυπνάει το πρωί για να πάει στη δουλειά του μέχρι το βράδυ που επιστρέφει σπίτι του να ξεκουραστεί, ζει έναν εφιάλτη», υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση
σε ενημερωτικό σημείωμα με το οποίο παραθέτει μία προς μία τις φορολογικές επιβαρύνσεις, όπως και τις περικοπές εισοδημάτων, που τέθηκαν σε εφαρμογή με το ξεκίνημα της καινούργιας χρονιάς.

Ο «μποναμάς Τσίπρα» είναι φόροι και περικοπές, υποστηρίζει ο επικοινωνιακός μηχανισμός της ΝΔ, επισημαίνοντας τα εξής:

*Ο καφές του είναι πιο πικρός, γιατί τον πληρώνει περίπου 10 λεπτά ακριβότερα(50% αύξηση φόρου).

*Η μετακίνηση με το αυτοκίνητο του κοστίζει περισσότερα χρήματα, καθώς ακριβαίνουν από 4 έως 12 λεπτά το λίτρο η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης (4% έως 24%  αύξηση φόρου).

*Κάθε φορά που ανάβει το καλοριφέρ, το σκέφτεται διπλά, καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι υψηλότερη κατά περίπου 9 λεπτά το λίτρο (22% αύξηση φόρου).

Σημειώνοντας, ότι οι φόροι δεν τελειώνουν εκεί, οι γαλάζιοι επιτελείς αναφέρουν ακόμη ότι «το μακρύ χέρι της κυβέρνησης Τσίπρα απλώνεται και στο σπίτι κάθε Έλληνα», αφού οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:

*Βάζουν φόρο στην τηλεόραση, δηλαδή στο ποδόσφαιρο ή στην ταινία που βλέπουμε, ενώ ακόμη

*Αυξήσεις της φορολογίας θα δουν όλοι οι Έλληνες και στη σταθερή τηλεφωνία.
«Εκτός όμως από δυσβάσταχτους νέους φόρους, το 2017 φέρνει και μια σειρά από νέες περικοπές», συνεχίζει το ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ, σύμφωνα με το οποίο «ο πρωτοχρονιάτικος μποναμάς Τσίπρα περιλαμβάνει:

*Κατάργηση του ΕΚΑΣ,
*Εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές στο 26,95%,
*Κατάργηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης,
*Μείωση μισθών στα ειδικά μισθολόγια από τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ. μέχρι τους ένστολους,
*Κατάργηση φοροαπαλλαγών και μείωση οικογενειακών επιδομάτων και επιδομάτων πρόνοιας.
«Όλα αυτά τα μέτρα φοροεπιδρομής και περικοπής εισοδημάτων ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση στον Κρατικό Προϋπολογισμό 2017. Δεν έφταναν, όμως, μόνο αυτά στους κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο», υποστηρίζουν και προσθέτουν: «Με την υπογραφή του κ. Τσακαλώτου και την πλήρη δέσμευση του κ. Τσίπρα, μέσα από τη γνωστή επιστολή μετάνοιας, υποτέλειας και παραδοχής, η κυβέρνηση προαναγγέλλει την ενεργοποίηση του δημοσιονομικού “κόφτη” στις συντάξεις και τη λήψη πρόσθετων μέτρων, τουλάχιστον 700.000.000 ευρώ, για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση».

«Μια ταπεινωτική επιστολή, που», όπως υποστηρίζουν, «εξευτελίζει τους πολίτες και τη χώρα. Οι κ. Τσακαλώτος και Τσίπρας την συνέταξαν για να καθησυχάσουν τους δανειστές. Και κατάφεραν να ανησυχήσουν ακόμη περισσότερο όλους τους Έλληνες, που από το πρωί μέχρι το βράδυ, αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα. Όλους τους πολίτες που από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου, βιώνουν μια αβάσταχτη καθημερινότητα».

Σύμφωνα με τη ΝΔ κατά «τη διετία 2015 – 2016,οι συνταξιούχοι υπέστησαν μεγάλες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, οι μισθωτοί λόγω της αύξησης παρακράτησης φόρου, οι επιχειρήσεις καθώς αυξήθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές και η προκαταβολή φόρου».
Επίσης, «χαμένοι βγήκαν και όλοι οι Έλληνες πολίτες, μέσω των αυξήσεων των εμμέσων φόρων, κυρίως του Φ.Π.Α. Με το ξεκίνημα του 2017, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει την υπογραφή της σε ακόμη πιο σκληρά και επώδυνα μέτρα, συνεχίζοντας τον φαύλο κύκλο της λιτότητας».

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η καθημερινότητά τους δεν πρόκειται ποτέ να βελτιωθεί με τον κ. Τσίπρα. Όσο παραμένει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα πράγματα θα χειροτερεύουν», αναφέρουν και καταλήγουν:
Γι' αυτό ζητούν άμεσα και επιτακτικά την πολιτική αλλαγή. Για να απαλλαγούν από αυτήν την καταστροφική Κυβέρνηση. Για να μπορέσουν να βελτιώσουν τη ζωή τους».

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη ΝΔ, οι οικονομικές επιπτώσεις από τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή με την αλλαγή του χρόνου είναι, αφενός, οι ακόλουθες αυξήσεις φόρων και οι νέοι φόροι που επιβάλλονται:
● 716.000.000 ευρώ από το φόρο εισοδήματος
● 668.500.000 ευρώ από εισφορά αλληλεγγύης
● 439.600.000 ευρώ από καύσιμα
● 218.400.000 ευρώ από Φ.Π.Α. 24%
● 142.000.000 ευρώ από τσιγάρα & ηλεκτρονικά τσιγάρα
● 91.000.000 ευρώ από φόρο επιχειρήσεων
● 62.000.000 ευρώ από καφέ
● 54.200.000 ευρώ από σταθερή τηλεφωνία
● 25.800.000 ευρώ από μπίρα
● 19.300.000 ευρώ από επενδυτικά σχήματα
● 14.600.000 ευρώ από συνδρομητική τηλεόραση
● 12.500.000 ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας.
 
Και αφετέρου οι εξής περικοπές συντάξεων και επιδομάτων:
● ΕΚΑΣ 431.000.000 ευρώ
● Πλαφόν 132.400.000 ευρώ
● Κύριες συντάξεις 86.000.000 ευρώ
● Συντάξεις θανάτου 33.100.000 ευρώ
● Επικουρικές συντάξεις 27.000.000 ευρώ
● Εφαρμογή «κόφτη» σε συντάξεις τραπεζικών 26.400.000 ευρώ
● Οικογενειακά επιδόματα 10.600.000 ευρώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (4)

john

Ποια απο τις κυβερνήσεις δεν ενίσχυσε τα φτωχά στρώματα;Πως έχουν γίνει π.χ. περικοπές στις συντάξεις απο 10%-60%;Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ το παίζουν μάγκες σας βοηθάμε γράφοντας στα παλιά μας τα παπούτσια τους δανειστές για να σας λέμε σε δεύτερο χρόνο μας πίεσαν να τα πάρουμε πίσω και αν θέλετε να δώσετε παρτε τους και τα σώβρακα.Απο 1500 ευρώ το ακατάσχετο των συνταξιούχων πήγε στα 1000 ευρώ και οι 100 ρυθμίσεις χάνονται αν δεν τις πληρώσεις έγκυρα.

ΑΝΝΑ

Οι πολιτες αντιληφθηκαν οτι πριν με την ΝΔ και σημερα με τον ΣΥΡΙΖΑ καθημερινοτητα τους δεν βελτιωθηκε ποτε.γι αυτο ζητουν τον αφανισμο τους απο προσωπου γης!!!

john

Απ ότι παρατήρησα ο καφές Λουμίδη η συσκευασία απο 2,35 ευρώ πήγε 3,05 ευρώ .!!!!!!!!!!

Η υπεύθυνη ΝΔ

Κάνει δομική αντιπολίτευση!!!!Αφού κατεδάφισε τα πάντα !!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης