Έπεσαν οι υπογραφές για το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες

Έπεσαν οι υπογραφές για το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες

Η επιλογή των εταίρων υλοποίησης για το πρόγραμμα θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου

Έπεσαν οι υπογραφές για το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες
Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του προγράμματος επιδότησης ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες
στην Ελλάδας έγινε το μεσημερί της Δευτέρας με την υπογραφή κοινής διακήρυξης από την αντιπρόεδρο της ΕΕ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, τον βοηθό ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Τζορτζ Οκόθ-Όμπο και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα
.

«Το πρόγραμμα που δρομολογούμε σήμερα θα εξασφαλίσει υποστήριξη, μέσω του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε πολλές οικογένειες, παρέχοντας τους επαρκή στέγαση. Παρόλο που η σημερινή διακήρυξη αφορά την παροχή προσωρινής βοήθειας, η Επιτροπή συνεχίζει να χρησιμοποιεί το πλήρες φάσμα των εργαλείων που διαθέτει για να βρει μακροπρόθεσμη λύση στην προσφυγική κρίση στην Ευρώπη» δήλωσε η κυρία Γκεοργκίεβα μετά την υπογραφή της διακήρυξης.
Κλείσιμο



«Η άμεση υλοποίηση του σχεδίου των «hotspots» και η επίσπευση του ρυθμού εφαρμογής της μετεγκατάστασης είναι τώρα οι προτεραιότητες, ωστόσο η επιτυχία του συνολικού εγχειρήματος μπορεί να εξασφαλισθεί μόνο εάν συνοδευτεί από ένα σχεδιασμό επείγουσας παροχής συνθηκών υποδοχής, βοήθειας και καταγραφής στις χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από τον αριθμό των αφίξεων» σημείωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Η συνολική χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από τον προϋπολογισμό της ΕΕ το 2015 και το 2016 ανέρχεται σε 10 δισ. ευρώ. Τα χρήματα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα το 2016 θα προέλθουν από τα περισσότερα από 4 δισ. ευρώ που έχουν διατεθεί από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την αντιμετώπιση αφενός της προσφυγικής κρίσης στα κράτη μέλη της ΕΕ και αφετέρου των γενεσιουργών αιτίων στις χώρες προέλευσης και διέλευσης.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη η επιλογή των εταίρων υλοποίησης για το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε το κείμενο της διακήρυξης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης