Να επαναφέρει τις «Αμυγδαλέζες» σκέφτεται τώρα η κυβέρνηση!

Να επαναφέρει τις «Αμυγδαλέζες» σκέφτεται τώρα η κυβέρνηση!

Τα κέντρα κράτησης μεταναστών σε Αμυγδαλέζα και Κόρινθο, οι «επόμενες λύσεις» μετά το Ελληνικό και το Τάε Κβον Ντο - Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση

Να επαναφέρει τις «Αμυγδαλέζες» σκέφτεται τώρα η κυβέρνηση!
Την επαναφορά και επαναλειτουργία των κέντρων κράτησης μεταναστών σε Αμυγδαλέζα και Κόρινθο εξετάζει τώρα η κυβέρνηση, καθώς η κατάσταση με όσους δεν χαρακτηρίζονται πρόσφυγες και «ξεμένουν» στη χώρα, έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η προσωρινή - βάθους μόλις... μίας εβδομάδας - λύση του Τάε Κβον Ντο αποδείχθηκε ακατάλληλη, καθώς από την στιγμή που μεταφέρθηκαν εκεί οι μετανάστες, κυρίως νεαροί αλλοδαποί και όχι πλέον οικογένειες, όπως είναι πρόσφυγες, ενεπλάκησαν σε απανωτά επεισόδια, ακόμα και με τραυματισμούς. Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως πρέπει να γίνουν συλλήψεις και η χώρα να προβεί σε απελάσεις, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος. Επί πλέον, το αργότερο έως τις 17 Δεκεμβρίου, δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη, το γήπεδο πρέπει να εκκενωθεί, ώστε να επισκευαστούν οι όποιες ζημιές και να επιστραφεί στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ώστε να ετοιμαστεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κικ Μπόξινγκ.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο γήπεδο του Χόκεϊ, στο Ελληνικό, το οποίο πάντως έχει ήδη εκκενωθεί, μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν Μαροκινοί μετανάστες. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το Χόκεϊ παραμένει ως πιθανή λύση για την μετεγκατάσταση μεταναστών για την κυβέρνηση, που συναντά όμως την σφοδρή αντίρρηση των δημάρχων των όμορων δήμων και των τοπικών κοινωνιών, αλλά και την ακαταλληλότητα του χώρου, ως εμπόδια. Σε κάθε περίπτωση, εκεί εκτός από τις ήδη στημένες δύο μεγάλες σκηνές, υπάρχουν ακόμα οκτώ στις αποθήκες. 
Κλείσιμο

Επομένως, στην κυβέρνηση απομένουν δύο επιλογές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου: Να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα ή το αντίστοιχο κέντρο στην Κόρινθο.

Αυτό προσκρούει στις αντιδράσεις πλευρών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στις εκτεταμένες βλάβες που έχουν υποστεί οι εκεί εγκαταστάσεις. Σημειώνεται ότι, ούτως ή άλλως, όλα τα κόστη για τους χώρους και τις άλλες ανάγκες καλύπτονται ακόμη από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Πάντως, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις αλληλέγγυων έχουν ήδη εξαγγείλει πορεία διαμαρτυρίας στις 18/12, ζητώντας ακριβώς να μην ανοίξουν και πάλι τα κέντρα σε Κόρινθο και Αμυγδαλέζα.

Στο Τάε Κβον Ντο υπολογίζεται ότι στεγάζονται πλέον περίπου 1.300 μετανάστες. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, μετά την αναγκαστική μεταφορά μεταναστών από την Ειδομένη, φιλοξενούνταν σε Τάε Κβον Ντο και Χόκεϊ περίπου 4.000 άτομα και αυτό σημαίνει ότι δύο στους τρεις έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, προφανώς αναζητώντας νέα δίοδο προς Βόρεια Ευρώπη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης