Φίλης για Τσίπρα: Ο πρωθυπουργός είναι εύπορος και προνομιούχος

Φίλης για Τσίπρα: Ο πρωθυπουργός είναι εύπορος και προνομιούχος

Πώς ο υπουργός Παιδείας επιχείρησε να δικαιολογήσει το γιατί ο πρωθυπουργός στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο - «Δεν είναι φτωχός», δουλεύει και η Περιστέρα Μπαζιάνα, πρόσθεσε - «Δουλειά του υπουργού δεν είναι να μπαίνει σε οικογενειακούς προϋπολογισμούς» κατάληξε σε ερώτηση για τις «πενταροδεκάρες» - Ακούστε το ηχητικό

Φίλης για Τσίπρα: Ο πρωθυπουργός είναι εύπορος και προνομιούχος
Στα οικονομικά του πρωθυπουργού αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μετά τις «πενταροδεκάρες» για το ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, υποστηρίζοντας πως μπορεί και στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο γιατί «είναι εύπορος».

Συγκεκριμένα ο κ.Φίλης είπε: «Φτωχός είναι; Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Τι ερώτηση είναι αυτή που μου κάνετε; Με μία έννοια είναι στους προνομιούχους οικονομικά. Έχει εισόδημα 70-80.000 ευρώ τον χρόνο. Δουλεύει και η γυναίκα του. Ένας που έχει 60.000 και 70.000 εισόδημα τον χρόνο, δεν είναι φτωχός. Δίνει 7.000, 10.000-17.000 ευρώ τον χρόνο στα ιδιωτικά. Δεν απαντάω στο πρόβλημα που έχει μια εύπορη οικογένεια. Δουλειά του υπουργού δεν είναι να μπαίνει σε οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Δουλειά του είναι να διασφαλίσει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά».

Ακούστε το ηχητικό
Κλείσιμο



 Ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στο ρ/σ Real FM, δήλωσε ότι την μεγάλη πλειοψηφία ενδιαφέρει η δημόσια ευθύνη, καθώς και ότι είναι υπόθεση της κάθε οικογένειας που θέλει να στέλνει το παιδί της στο ιδιωτικό σχολείο, να πληρώνει και το κόστος. Μάλιστα, συνέστησε στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών να μοιραστούν το κόστος με τους γονείς. «Να μην συμπεριφέρονται σαν να έχουν μαγαζί σούπερ μάρκετ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν προνομιούχοι και μη προνομιούχοι, όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι. Εγκαλέστε με για τα κενά. Η ουσία είναι το δημόσιο σχολείο», τόνισε ο Νίκος Φίλης και σημείωσε: «Το δημόσιο σχολείο θέλουμε να ενισχύσουμε και όχι την ιδιωτική εκπαίδευση». 

Για τον ΦΠΑ και για το γεγονός ότι οι δανειστές δεν δέχονται κλιμακωτούς συντελεστές, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε: «Είναι μια πληροφορία που και εγώ έχω δημοσιογραφικά, αυτές είναι συζητήσεις που γίνονται στο οικονομικό επιτελείο. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση» και πρόσθεσε: «Αν τα ισοδύναμα αφορούν σε όλους τους πολίτες, προτιμώ το 23%. Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να πληρώνουν 23% στο κρέας για να στείλουν κάποιοι τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο». 

Τέλος, απαντώντας στα σχόλια του Στέφανου Μάνου για την Παιδεία και στην έκφραση που χρησιμοποίησε: «Θα τουφέκιζα τον Νίκο Φίλη», ο υπουργός Παιδείας απάντησε: «Φαντάζομαι ότι ήταν σχήμα λόγου, δεν θέλω να συνεχίσω έναν διάλογο με τουφέκια και εκτελέσεις». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης