Σαμαράς στο ΕΛΚ: Ο λαϊκισμός είναι αρρώστια που συνδέεται με ακραία κόμματα

Σαμαράς στο ΕΛΚ: Ο λαϊκισμός είναι αρρώστια που συνδέεται με ακραία κόμματα

«Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο άνθρωπος που θέλεις να έχεις μαζί σου όταν βρίσκεσαι σε κρίση» είπε ο γγ του ΕΛΚ Λόπεθ Ιστούριθ - Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η «Αχίλλειος πτέρνα» του λαϊκισμού είναι ότι υπόσχεται στους πάντες τα πάντα και όταν αποκαλύπτεται η εξαπάτηση προκαλείται λαϊκή αγανάκτηση και κατακραυγή

Σαμαράς στο ΕΛΚ: Ο λαϊκισμός είναι αρρώστια που συνδέεται με ακραία κόμματα
Ο λαϊκισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι αρρώστια που συνδέεται με ακραία κόμματα απ’ όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος, υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε ειδικό πάνελ για το Λαϊκισμό στην Ευρώπη, που οργανώθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Μαδρίτη. 

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι ο λαϊκισμός ξεπερνά τον εξτρεμισμό, συνδέεται με τη δημαγωγία, χωρίς να είναι μόνο δημαγωγία. Καταγγέλλει, όπως είπε, όλους τους αντιπάλους του ως «εχθρούς του λαού» και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες.

«Αυτό είναι που μπορεί να αποδειχθεί και η “Αχίλλειος πτέρνα” του», εξήγησε ο πρώην πρωθυπουργός, «όταν οι προσδοκίες που δημιούργησε διαψεύδονται, τα ψέματα που είπε αποκαλύπτονται και η εξαπάτηση του λαού προκαλέσει τη λαϊκή απογοήτευση και την κατακραυγή».

Ο πρώην πρωθυπουργός συνέδεσε το φαινόμενο του λαϊκισμού με τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση.

«Στους εφτά μήνες που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε πολλά επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης και προκάλεσε πολύ χειρότερα προβλήματα από εκείνα που κατήγγελλε όταν ήταν στην αντιπολίτευση», είπε υποστηρίζοντας ότι «όλα αυτά μόλις τώρα τα συνειδητοποιεί ο ελληνικός λαός». Επεσήμανε ακόμη ότι «το προηγούμενο του λαϊκισμού στην Ελλάδα δίνει πολύ χρήσιμο μάθημα» και μπορεί να οδηγήσει στην αποτροπή αντίστοιχων φαινομένων σε άλλες δημοκρατικές χώρες.
Κλείσιμο

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της δικής διακυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι δεν πρόλαβε να τα συνειδητοποιήσει πλήρως ο Ελληνικός λαός, αφού διακόπηκε πρόωρα, στα 2,5 χρόνια, ο βίος της κυβέρνησής του αντί για την τετραετία που έχουν στη διάθεσή τους και κάνουν τον σχεδιασμό τους όλες οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. 

Νωρίτερα τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, είχε προσφωνήσει με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ, ευρωβουλευτής Λόπεθ Ιστούριθ, λέγοντας: «Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο άνθρωπος που θέλεις να έχεις μαζί σου όταν βρίσκεσαι σε κρίση. Για το θάρρος, την ηρεμία, τη διορατικότητα, το ρεαλισμό και την πρακτικότητά του». 
Στην ίδια εκδήλωση, εκτός του κ. Σαμαρά, πήραν μέρος ως εισηγητές, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισπανικού Κυβερνητικού Κόμματος, Πάμπλο Κασσάδο και ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και πρώην αντιπρόεδρος της Ιταλικής Κυβέρνησης Ατζελίνο Αλφάνο. 

Όπως μεταδίδεται από τη Μαδρίτη, το ενδιαφέρον του κοινού ήταν έντονα και τα μέλη του πάνελ απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις.

Την ομιλία του κ. Σαμαρά παρακολούθησαν πολλά ηγετικά στελέχη του ΕΛΚ, ενώ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υποψήφιος για την προεδρία Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και το σύνολο των παρευρισκομένων στη Μαδρίτη εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ευρωβουλευτών, βουλευτών και στελεχών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης