Η Τζάκρη «θυμήθηκε» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και εξήγγειλε... φουγάρα

Η Τζάκρη «θυμήθηκε» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και εξήγγειλε... φουγάρα

«Στόχος είναι να ανάψουν όσο περισσότερα φουγάρα γίνεται» επανέλαβε η υφυπουργός Βιομηχανίας - Σταθάκης: Βασικός στόχος η εκμετάλλευση των κοινοτικών πόρων και η απορρόφηση του ΕΣΠΑ

Η Τζάκρη «θυμήθηκε» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και εξήγγειλε... φουγάρα
Μεγάλο στοίχημα χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομίας την αναβάθμιση της βιομηχανίας, ενώ έθεσε ως βασική προτεραιότητα  την εκμετάλλευση των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Με τη γνωστή του άνεση ο κ. Σταθάκης παράλαβε εκ νέου το τιμόνι του πιο βασικού υπουργείου, καθώς έχει στα χέρια του μία καυτή ατζέντα, όπως το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και τις χρηματοδοτήσεις έργων. 

Από τη πλευρά της, κυρία  Θεοδώρα Τζάκρη, ένα πρόσωπο έκπληξη στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης  - με εμπειρία στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου - υποσχέθηκε να φτιάξει περισσότερα... φουγάρα, εννοώντας προφανώς ότι η ανάπτυξη της βιομηχανίας είναι στόχος , καθώς αναλαμβάνει υφυπουργός στο Οικονομίας για θέματα βιομηχανίας. 

«Πρέπει να γίνουν πολλά και πρέπει να γίνουν γρήγορα και στον τομέα αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης, κατά την τελετή παράδοσης και πρόσθεσε ότι υπήρξε σαφής  εντολή των πολιτών «να αρχίσουν τα έργα». Όπως υπογράμμισε, στη συνέχεια, η καινούργια κυβέρνηση πήρε απόφαση να αναβαθμιστεί το υπουργείο σε δυο θέματα αιχμής. Το ένα  είναι η μεγάλη μάχη στην αναβάθμιση της βιομηχανικής παραγωγή της χώρας, το οποίο, όπως είπε, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση τη στιγμή μάλιστα που ο στόχος που έχει θέσει η Ευρώπη είναι η βιομηχανική παραγωγή να ανακάμψει στο 20% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ έως το 2020. Εκτίμησε, δε, ότι έτσι θα βοηθηθεί η έξοδος της χώρας από την κρίση. 

Ο δεύτερος πυλώνας είναι οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις όπως τα 20 δισ. ευρώ του νέου ΕΣΠΑ και  η εξασφάλιση των πόρων. Ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι πρέπει να ξεφύγουμε  από τις παθογένειες, αναφερόμενος στην υλοποίηση «και οι κοινοτικοί πόροι να καταλήγουν στον σκοπό για τον οποίο σχεδιάζονται».  

«Μέχρι τέλος του χρόνου καλούμαστε να ολοκληρώσουμε το παλιό ΕΣΠΑ και μετά να ξεκινήσουμε το καινούργιο», τόνισε ο κ. Σταθάκης. Αναφορικά με το μεταναστευτικό είπε ότι θα συνεχιστούν οι δράσεις του κ Χριστοδουλακη. 
Κλείσιμο

Η νέα υφυπουργός Βιομηχανίας αναφερόμενη στο χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει σημείωσε πως είναι από τα πιο δύσκολα, σημαντικά και κομβικά για την Ελλάδα της κρίσης αφού στοχεύει στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Η κ. Τζάκρη έκανε αναφορά και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος σε μια σύσκεψη στα μέσα της δεκαετίας του '50 είχε δηλώσει απευθυνόμενος στον αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τα φουγάρα μιας βιομηχανίας, «μου τρως τον προϋπολογισμό αλλά δεν θα μου φας και τα φουγάρα», για να καταλήξει: «Στόχος είναι να ανάψουν όσο περισσότερα φουγάρα γίνεται».

«Θα πρέπει η οικονομία να στηρίζεται σε πολλούς κλάδους όπως και στη βιομηχανία. Η Ελλάδα έχει πολύ μορφωμένο εργατικό δυναμικό», τόνισε η κυρία Τζάκρη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης