Το iskra επικαλείται τους NY Times και συμπεραίνει: Καθοριστική η μη είσοδος της Λαϊκής Ενότητας στη Βουλή

Το iskra επικαλείται τους NY Times και συμπεραίνει: Καθοριστική η μη είσοδος της Λαϊκής Ενότητας στη Βουλή

«Μπορεί να πέτυχαν το στόχο τους αλλά η νίκη τους είναι πύρρεια, προσωρινή και ευκαιριακή. Πίσω την έχει η αχλάδα την ουρά»

Το iskra επικαλείται τους NY Times και συμπεραίνει: Καθοριστική η μη είσοδος της Λαϊκής Ενότητας στη Βουλή
Άρθρο των New York Times επικαλείται η γνωστή ιστοσελίδα iskra, που πρόσκειται παραδοσιακά στην πρώην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ και νυν Λαϊκή Ενότητα, ως πολιτικό κόμμα, του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η ιστοσελίδα, που άσκησε σκληρή κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα όλο το προηγούμενο διάστημα, επανέρχεται σήμερα με άρθρο υπέρ της Λαϊκής Ενότητας, επικαλούμενη δημοσίευμα των New York Times, το οποίο αφορά στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το iskra, «η New York Times (NYT) απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων που προκύπτουν μετά τις ελληνικές εκλογές είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική».

Κλείσιμο
«Ιδού ένα από τα καίρια ερωτήματα που θέτει η εφημερίδα του σκληρού αμερικάνικου κατεστημένου και η "ενδιαφέρουσα" για τον ελληνικό λαό απάντησή της» λέει το iskra και παραθέτει το εξής απόσπασμα της αμερικανικής εφημερίδας:

-
Ερώτηση: Τι το διαφορετικό θα έχουν φέρει οι εκλογές, αφού θα επιστρέψει ο ίδιος κυβερνητικός συνασπισμός;

-
Απάντηση: Το καθοριστικό στοιχείο είναι πως η Λαϊκή Ενότητα έμεινε εκτός Βουλής, επομένως η κυβέρνηση θα έλθει αντιμέτωπη με λιγότερες δυνάμεις κατά της λιτότητας στο Κοινοβούλιο.

«Με δυο λόγια» όπως συμπεραίνει το iskra, «η NYT μας εκμυστηρεύεται ποιος ήταν ο θεμελιώδης στόχος των εγχώριων και ξένων κυρίαρχων πολιτικών και οικονομικών κέντρων σε αυτές τις εκλογές: η εκκαθάριση του ΣΥΡΙΖΑ και της Βουλής από τα αριστερά βαρίδια που επιμένουν στο ΟΧΙ. Μπορεί να πέτυχαν το στόχο τους αλλά η νίκη τους είναι πύρρεια, προσωρινή και ευκαιριακή. Πίσω την έχει η αχλάδα την ουρά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης