Τσίπρας από τα Ανώγεια: Κάναμε έναν συμβιβασμό, δεν είμαστε συμβιβασμένοι

Τσίπρας από τα Ανώγεια: Κάναμε έναν συμβιβασμό, δεν είμαστε συμβιβασμένοι

Μιλώντας από την πλατεία του χωριού είπε πως «σταθήκαμε όρθιοι όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το πιστόλι στον κρόταφο» - «Έβλεπαν ότι το πάθος ενός λαού για να σταματήσει η υποτέλεια δεν μπορούσε να συγκρατηθεί και έφτιαξαν την αριστερή παρένθεση»

Τσίπρας από τα Ανώγεια: Κάναμε έναν συμβιβασμό, δεν είμαστε συμβιβασμένοι
Περήφανος που τους τελευταίους μήνες έδωσε μια σκληρή μάχη, υποστηρίζοντας το δίκιο του ελληνικού λαού, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης από τα Ανώγεια, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κρήτη.

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Αρμί, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη και την ομιλία του στα Χανιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η κυβέρνησή του δεν λύγισε, σημειώνοντας πως έκανε απλά έναν συμβιβασμό.

«Πιστέψαμε στο δίκιο μας και όταν βρεθήκαμε μπροστά σε μία μεγάλη απειλή κάναμε την επιλογή να σταθούμε όρθιοι. Δεν λυγίσαμε, δεν συμβιβαστήκαμε. Κάναμε ένα συμβιβασμό, άλλα δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας παράλληλα ότι έκανε μια δύσκολη επιλογή προκειμένου να μην οδηγηθεί ο τόπος σε μια μαζική καταστροφή.

Κλείσιμο
«Θέλουμε να μπορέσουμε να βγούμε από τις δύσκολες μέρες της κρίσης και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για μία Ελλάδα, χωρίς συμφέροντα, χωρίς διαπλοκή, για μια Ελλάδα, χωρίς μνημόνιο και με εταίρους που θα μας σέβονται για τις προσπάθειές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν ζητήσαμε εμείς τις εκλογές για να ξεφύγουμε. Θέλουμε την σύμφωνη γνώμη των πολιτών, του λαού για όλες τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε και θέλουμε να ολοκληρώσουμε, ώστε να οικοδομήσουμε μια νέα Ελλάδα, χωρίς τον φόβο των μνημονίων».

Αγωνιστήκαμε, είπε ο κ. Τσίπρας και παλέψαμε τόσο που φοβήθηκαν για όλα όσα είμαστε ικανοί, αλλά «με το πιστόλι στον κρόταφο, την τελευταία στιγμή έπρεπε να αποφασίσουμε την πορεία αυτής της χώρας και πήραμε την σκληρή απόφαση της συμφωνίας προς το παρόν, που όμως δεν οδηγεί την Ελλάδα στον γκρεμό και την καταστροφή».

«Θα ξαναγυρίσουμε στο Μαξίμου για να μείνουμε για πολλά χρόνια και όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα οργανωμένο κράτος με δομή, υπηρεσίες, ένα κράτος που θα βοηθήσει όλους εκείνους που προσπαθούν τίμια», τόνισε, σημειώνοντας πως προτεραιότητα του θα είναι ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος.



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμη ότι τα Χανιά ήταν ο τελευταίος του σταθμός την προηγούμενη προεκλογική περίοδο γι' αυτό και, όπως τόνισε, ξαναπιάνει το «νήμα» από την Κρήτη.

Σύμφωνα, όμως, με τον κ. Τσίπρα, από τότε υπήρχε σχέδιο προκειμένου να εγκλωβίσουν την κυβέρνηση και την χώρα.

«Έβλεπαν ότι το πάθος ενός λαού για να σταματήσει η υποτέλεια δεν μπορούσε να συγκρατηθεί και έφτιαξαν την αριστερής παρένθεση», είπε, υπογραμμίζοντας ακόμη πως από τον Φεβρουάριο σχεδίαζαν να κλείσουν τις τράπεζες και γι' αυτό -σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα- επέσπευσαν τις εκλογές κατά ένα τρίμηνο. 

Τέλος, ο κ. Τσίπρας έδωσε από τα Ανώγεια την υπόσχεση ότι θα πολεμήσει όχι για τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά για τις γερμανικές οφειλές. Γιατί οφειλές είναι, όπως χαρακτηριστικά είπε από πλευράς της Γερμανίας προς μία χώρα που υπέστη την βαρβαρότητα και τις συνέπειες της Κατοχής.

Τους έστησε μια ώρα μετά τις τσικουδιές 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Τσίπρας καθυστέρησε κατά περίπου μία ώρα να ξεκινήσει την ομιλία του. Από τις 19.30 τον περίμεναν παράγοντες, κόσμος και κανάλια να περάσει από το κέντρο νεότητας, όπου  φιλοξενούνται νεαροί μετανάστες από Πακιστάν και Αφγανιστάν στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος, ενώ στις 8 είχε προγραμματιστεί η ομιλία στην πλατεία. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε τελικά στο κέντρο λίγο πριν τις 9 παρά το βράδυ!

Νωρίτερα, πάντως, η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι των Ανωγείων υποδέχθηκαν τον κ. Τσίπρα -όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ανάρτησε στο facebook o αντιδήμαρχος Βασίλης Σμπώκος- με παραδοσιακά κεράσματα και άφθονη τσικουδιά. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, τα κεράσματα των Ανωγειανών δεν μπόρεσε να αρνηθεί ούτε ο τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Βαγγέλης Απόστολου ο οποίος δοκίμασε το περίφημο ανωγειανό οφτό.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ανωγείων, Μανόλη Καλλέργη, ενώ αργότερα το βράδυ παρατέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνοδεία του δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα των Ανωγείων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει την Τρίτη σε ξενώνα στα Ανώγεια και το πρωί της Τετάρτης θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο.




«Οι παλιοί πολιτικοί μας έσπρωξαν στο χαντάκι»

Νωρίτερα την Τρίτη, σε δηλώσεις του από τα Χανιά, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε πως «οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη» και όπως τόνισε, «εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι».

Παράλληλα, μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου. Υπογράμμισε την ανάγκη της οικοδόμησης μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.

Αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο πακέτο Γιούνκερ των 35 εκατομμυρίων, σημειώνοντας ότι βασικό μέρος του προγράμματος πρέπει να κατευθυνθεί σε μικρά και μεσαία έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, τόνισε ότι οι δήμοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους και στο τέλος της περιόδου η πολιτεία να  έρχεται να ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεών τους.

«Οι βαρόνοι της ΝΔ θέλουν τον Μεϊμαράκη για "αυτοφωράκια", όχι εγώ»

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας σε συγκέντρωση με μέλη και φορείς του αγροτικού κόσμου στο Καστέλι Κισσάμου, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως πρέπει επιτέλους «να κάνουμε τα αυτονόητα πράξη», σημειώνοντας πως «υπάρχουν παθογένειες, μεγάλες παθογένειες για τις οποίες δεν φταίνε οι έξω, φταίμε εμείς που τις δημιουργήσαμε, τις ανεχτήκαμε και τις ανεχόμαστε».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη ειλικρινής δέσμευση και υπόσχεση που δίνει είναι ότι με το ίδιο θάρρος, με το ίδιο πείσμα που δώσαμε τη μάχη με τους έξω και σταθήκαμε όρθιοι, «θα δώσουμε  τη μάχη μέσα,  με τα μεγάλα συμφέροντα, τις μεγάλες παθογένειες που κρατάνε πίσω τις δυνατότητες του τόπου μας και του λαού μας για δημιουργία».

Την ίδια ώρα, κάνοντας λόγο για «κάστρα που πέφτουν εκ των έσω» αλλά και «αυτοφωράκηδες» ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική αντιστοίχως σε Λαφαζάνη και Μεϊμαράκη, ενώ κάλεσε την Κρήτη να δώσει πρώτη το πρόταγμα της νέας εκλογικής μάχης.



Πιο αναλυτικά, απαντώντας στον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ότι ο κ. Τσίπρας ψάχνει για «αυτοφωράκια», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «οι βαρόνοι της Ν.Δ. θέλουν τον Μεϊμαράκη για αυτοφωράκια».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης