Ανοίγματα ΠΑΣΟΚ για εκλογικές συνεργασίες - Τι θα κάνει ο Παπανδρέου

Ανοίγματα ΠΑΣΟΚ για εκλογικές συνεργασίες - Τι θα κάνει ο Παπανδρέου

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν γίνει κάποιες επαφές με τη Δημοκρατική Αριστερά, οι οποίες και έχουν προχωρήσει σημαντικά

Ανοίγματα ΠΑΣΟΚ για εκλογικές συνεργασίες - Τι θα κάνει ο Παπανδρέου
Πρόσκληση προς τις δυνάμεις του κέντρου απηύθυνε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας εχθές σε κομματικά Όργανα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν γίνει κάποιες επαφές με τη Δημοκρατική Αριστερά, οι οποίες και έχουν προχωρήσει σημαντικά. Μάλιστα ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο συμμετοχής του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις επικείμενες εθνικές εκλογές. 

Η κα Γεννηματά εχθές σημείωσε τα εξής: «Θέλω να καλέσω όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τις κινήσεις, τα πρόσωπα του σοσιαλδημοκρατικού και κεντροαριστερού χώρου, σε συσπείρωση των δυνάμεων και συστράτευση, με ενιαία στάση και ψηφοδέλτια σε αυτές τις εκλογές».

Κλείσιμο
Επίσης σε μια αποστροφή του λόγου της φάνηκε ότι η πρόσκληση απευθύνεται και στο ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από πλευράς του βουλευτή Ευάγγελου Βενιζέλου. Η κα Γεννηματά υπογράμμισε:

«Καλώ όλους, χωρίς αποκλεισμούς, να συζητήσουμε, να θέσουμε το κοινό συμφέρον πάνω από το προσωπικό, να συστρατευτούμε αλλάζοντας τα δεδομένα, ανοίγοντας νέους δρόμους, δημιουργώντας νέες προσδοκίες και ελπίδα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Βενιζέλου. Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε πως ο κ. Παπανδρέου ίδρυσε κόμμα λίγο πριν από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, ενώ μίλησε και για υπονόμευση της τότε προσπάθειας:

«Ο κ. Παπανδρέου δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Έκανε ένα κόμμα τον Ιανουάριο του 2015 προσωπικό, το οποίο υπονόμευσε την προσπάθειά μας. Υπάρχουν οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας του Ιουνίου, τα θέματα αυτά δεν τα χειρίζομαι εγώ, τα χειρίζεται η κα Γεννηματά, η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ». 

Πάντως σήμερα το μεσημέρι αναμένεται δήλωση του κ. Παπανδρέου, στην οποία θα επεκταθεί στα θέματα ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει για σύγκλιση προοδευτικού χώρου.

Οι πληροφορίες για μη κάθοδο του ΚΙΔΗΣΟ στις εκλογές διαψεύδονται, ενώ συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σημειώνουν πως βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα για αυτόνομη κάθοδο. Επιπλέον διαψεύδονται και οι πληροφορίες ότι κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Θάνος Μωραΐτης συζητούν την αυτόνομη συνεργασία  τους με το ΠΑΣΟΚ, αποχωρώντας από το ΚΙΔΗΣΟ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης