Ουκρανός πρωθυπουργός: Εμείς δεν εκβιάζουμε κανέναν όπως οι Έλληνες

Ουκρανός πρωθυπουργός: Εμείς δεν εκβιάζουμε κανέναν όπως οι Έλληνες

Κατά την άποψη του Γιάτσενιουκ, η διεξαγωγή δημοψηφίσματος ήταν ένα μεγάλο λάθος εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης

Ουκρανός πρωθυπουργός: Εμείς δεν εκβιάζουμε κανέναν όπως οι Έλληνες
Παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία, ο πρωθυπουργός της χώρας Αρσένι Γιάτσενιουκ επισημαίνει ότι η δική του κυβέρνηση λειτουργεί με τελείως διαφορετικό τρόπο από την κυβέρνηση της Ελλάδας, την οποία κατηγορεί για λάθος χειρισμούς.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο Ουκρανός πολιτικός που επισκέφθηκε τη Δευτέρα τις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα, διαχώρισε τη θέση της χώρας του από την περίπτωση της Ελλάδας.

«Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές περιπτώσεις. Επειδή εμείς κάνουμε το καθήκον μας. Και δεν εκβιάζουμε κανένα. Κατανοούμε ότι για να στηρίξει ο κόσμος την Ουκρανία πρέπει να στηρίξουμε πρώτα εμείς τον εαυτό μας, δείχνοντας αληθινή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την άποψη του Γιάτσενιουκ, η διεξαγωγή δημοψηφίσματος ήταν ένα μεγάλο λάθος εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. «Είναι απαράδεκτο αυτό το παιχνίδι της πολιτικής των άκρων και η μεταβίβαση της ευθύνης από τους πολιτικούς στο λαό», τόνισε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι οι ισχυροί ηγέτες πρέπει να παίρνουν και τολμηρές αποφάσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης