LIVE

Κορωνοϊός

Δείτε live - Συνεδριάζουν οι επιτροπές στη Βουλή για τη συμφωνία

Δείτε live - Συνεδριάζουν οι επιτροπές στη Βουλή για τη συμφωνία

Εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου και πάει προς Ολομέλεια

Με το πολιτικό τοπίο να προσομοιάζει σε κινούμενη άμμο και τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν ασφυκτικά καλείται σήμερα η Βουλή να ψηφίσει με υπερ – κατεπείγουσες διαδικασίες το κρίσιμο νομοσχέδιο με τις προαπαιτούμενες δράσεις που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τις χώρες της ευρωζώνης.

Η κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης ξεκίνησε στις 10:30.

Σύμφωνα με το άρθρο 109 του Κανονισμού της Βουλής η συνεδρίαση για κατεπείγον νομοσχέδιο διαρκεί εως 10 ώρες όμως στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν τα μεσάνυχτα.
 
Τι θα κάνει η Πρόεδρος;
Την ίδια ώρα η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με παρέμβασή της κατά την έναρξη της συνεδρίασης έδειξε τις άγριες προθέσεις της. Μίλησε για ωμό εκβιασμό των εταίρων και κάλεσε τους βουλευτές σε αντίσταση. Υποστήριξε ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας τελεί υπο τον εκβιασμό της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ και των υπολοίπων ηγετών της ευρωζώνης. Επιχείρησε να δικαιολογήσει την στάση του λέγοντας ότι η συμφωνία που υπέγραψε αποτελεί «στάση ανιδιοτέλειας» τον «άδειασε» όμως λέγοντας ότι η Βουλή πρέπει να αντικρούσει τον εκβιασμό των εταίρων που αποδέχθηκε ο κ. Τσίπρας.

Επισήμανε πως ως Πρόεδρος της Βουλής «και έχοντας πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών είναι υποχρέωση της Βουλής και των θεσμικών εγγυητών της κοινοβουλευτικής λειτουργίας να μην επιτρέψουμε τον εκβιασμό να ολοκληρωθεί. Οφείλουμε να ενημερώσουμε πλήρως τον λαό για τον εκβιασμό και οφείλουμε συγκροτημένα να ζητήσουμε από τους λεγόμενους εταίρους όσα είναι υποχρεώσεις τους που είναι σεβασμός στην Δημοκρατία και κοινοβουλευτική λειτουργία». Φράση που από ορισμένους θεωρείται και ως προαναγγελία επιχείρησης παρεμπόδισης της ομαλής διεξαγωγής της συζήτησης.

Πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων που πραγματοποιηθεί αργότερα το μεσημέρι προκειμένου να βγάλει ανοίξει τον δρόμο για την εισαγωγή του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια και αυτό γιατί και εκεί οι απόψεις είναι σχεδόν μοιρασμένες.
 
Ε. Τσακαλώτος : Από Μύκονο και Σαντορίνη η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ 
 Κατά την συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών ο υπουργός Οικονομιών Ευκλείδης Τσακαλώτης υποστήριξε ότι η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά θα ξεκινήσει από την Μύκονο και την Σαντορίνη.

Υποστήριξε δε πως: «η συμφωνία είναι δύσκολη» ενώ αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητά της, σημειώνοντας πως «ο χρόνος θα δείξει αν είναι βιώσιμη». Κατά την αρχική του εισήγηση αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα του ΦΠΑ λέγοντας πως η σταδιακή κατάργηση του μειωμένου συντελεστή θα καθορίζεται με υπουργικές αποφάσεις. Ωστόσο τόνισε ότι η πρώτη υπουργική απόφαση που θα καταργεί το προνομιακό καθεστώς θα αφορά την Μύκονο και την Σαντορίνη ενώ στα πιο απομακρυσμένα νησιά όπως η Ρόδος η κατάργηση θα πάει στο τέλος του 2016 όταν θα μπορέσουν να εφαρμοστούν και οι πολιτικές ενίσχυσης των κοινωνικών ομάδων που θα πληγούν περισσότερο.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε την ανάγκη εισπραξιμότητας του ΦΠΑ λέγοντας ότι «αν αυξηθεί η εισπραξιμότητα, θα δοθεί η δυνατότητα είτε για να μειωθούν ξανά οι συντελεστές είτε για χρησιμοποιηθεί ως ισοδύναμο για την κατάργηση άλλων μέτρων.

Τέλος, ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το άρθρο 1 το οποίο είναι η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής να απαλειφθεί ως άρθρο και να ενταχθεί στην αιτιολογική έκθεση ικανοποιώντας έτσι αίτημα των ΑΝ.ΕΛ ενώ ξεκαθάρισε ότι η αφαίρεση των ρυθμίσεων για τα συνταξιοδοτικά μέχρι να έρθει έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο είναι σε γνώση των εταίρων.

Νωρίτερα, η πλειοψηφία της επιτροπής (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι) ενέκριναν το αίτημα του κ. Τσακαλώτου να ακολουθηθεί η κατεπείγουσα διαδικασία. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η ψήφιση στην Ολομέλεια σήμερα το βράδυ. Από την πλευρά των εισηγητών ο κ. Δημήτρης Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) παραδέχθηκε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει δύσκολα και επώδυνα μέτρα υποστήριξε όμως πως δεν υπάρχει άλλη λύση. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να διορθώσει τις όποιες αδικίες και κάλεσε τους «συντρόφους» του που διαφωνούν «να σκεφτούν ποια είναι η πραγματικότητα στην κοινωνία και στην Ευρώπη» και να στηρίξουν την κυβέρνηση ώστε να «συνεχίσει να δίνει τις μάχες και να αποκρούει τις εκβιαστικές τακτικές».

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας (ΝΔ) σημείωσε ότι  «η ΝΔ ενώπιον του κινδύνου να βρεθεί η χώρα εκτος ευρώ στήριξε την ηγεσία της κυβέρνησης για να προχωρήσει σε συμφωνία. Η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση». Υποστήριξε ότι «οι μύθοι κατέρρευσαν» και πρόσθεσε πως «Μετά τη δοκιμή του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ  είναι καιρός να σταματήσουμε τους υψηλούς τόνους τις ιδεοληψίες και ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές να βάζουμε πλάτη στη συνεννόηση με αίσθημα ευθύνης για να ξεφύγει η χώρα από το τέλμα. Η ΝΔ στηρίζει τη διαμόρφωση μίας επώδυνης συμφωνίας εφόσον αυτή διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Στην κυβέρνηση δεν δίνουμε λευκή επιταγή, θα το αξιολογούμε στην πορεία».
Ο κ. Χάρης Θεοχάρης (Ποτάμι) υποστήριξε πως η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού αποτέλεσε «το Καστελόριζο του κ. Τσίπρα». Κάλεσε δε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε εκλογές καθώς «θα εξαφανιστούν οι καταθέσεις» καθώς επίσης να «τεθεί εθνικός στόχος  να βγούμε στις αγορές και να μην έχουμε ανάγκη τα μνημόνια, ενώστε το λαό».

Ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) μίλησε για το νέο «μνημόνιο Τσίπρα». Υποστήριξε ότι δημιουργείται ένα «τεράστιο μνημονιακό μπλοκ και απέναντι κινείται με θρασύτητα το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής» τονίζοντας ότι το ΚΚΕ «θα σταθεί ανάμεσα προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Ο Τσακαλώτος έκανε τα δύο άρθρα του μνημονίου… ένα

«Αποκαταστάθηκε» η συνηθισμένη διαδικασία ψήφισης μνημονίων καθώς με νομοτεχνική βελτίωση που πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε τα δύο άρθρα του νομοσχεδίου… ένα.

Με τον τρόπο αυτό και το τρίτο μνημόνιο θα ψηφιστεί με κατεπείγουσα διαδικασία και ως ένα άρθρο.
 
Πάντως, η κίνηση αυτή «εξυπηρετεί» την ΚΟ των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν καθώς είχαν διαμηνύσει ότι δεν θα στήριζαν το πρώτο άρθρο και είχαν ζητήσει να ενσωματωθεί στην αιτιολογική έκθεση.

Ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε πριν από λίγα λεπτά πως «το άρθρο 1 που έχει την συμφωνία  ενσωματώνεται στην αιτιολογική έκθεση. Η Βουλή μπορεί να κυρώσει μόνο διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις. Όποιος ψηφίζει επι της αρχής συμφωνεί και με την αιτιολογική έκθεση άρα και με την συμφωνία που είχαμε την Δευτέρα. Επίσης με τις νομοτεχνικές διορθώνουμε ημερομηνίες για ξενοδοχεία, για το πότε αρχίζει η καταβολή έκτακτης εισφοράς κ.α.»
 
Ενταση με τη Χρυσή Αυγή
Πάντως, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να επαναφέρει την ρητορική του μίσους και του άκρατου θεωρώντας ότι μπορεί να καρπωθεί από την ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού και την κρισιμότητα των στιγμών. Με την έναρξη της συνεδρίασης οι βουλευτές του φιλοναζιστικού μορφώματος επιχείρησαν με κραυγές και ειρωνείες κατά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου να δημιουργήσουν… εντύπωση. «Καταλαβαίνω ότι μερικοί που είναι κατά των μεταναστών είναι και κατά των ελλήνων του εξωτερικού που δεν είχαν το προνόμιο να πάνε σε ελληνικό σχολείο» είπε ο υπουργός για να χειροκροτηθεί από την πλειοψηφία των βουλευτών και τον Ηλία Κασιδιάρη να φωνάζει «ένα εκατομμύριο δεν έχεις κ. υπουργέ σε τράπεζες;»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Panos ba

ο τσακαλωτος μιλαει σαν translate from Google.

alex kotsonaros

Γιατί οι πολιτικοί πετάνε ένα συγγνώμη έκανα λάθος ,κε για να καταλάβει το τι θα γινόταν αν είχαμε τι δραχμή πέρασαν πέντε μήνες η χώρα ήταν σε τροχιά ανάπτυξης ,κε έπρεπε να εφαρμόσει μέτρα 1.5δις.εμεις είπαμε όχι μας είπαν να βάλουμε 8.8δις. αλλά εμείς αρνηθήκαμε τώρα μας λένε πάρτε 13.5δις. σε μέτρα κλεισμένες τράπεζες που χρειάζονται τα 25δις. Και θα φορτωθεί στη πλάτη μας 86δις. Και μια χώρα όπου η αγορά της κυμαίνεται σε πολύ χειρότερα επίπεδα από το 2010 και βέβαια μια οικονομία σε ύφεση όπου θα την αποτιμήσουμε μετά και όλα αυτά για να μάθη ο πρωθυπουργός της χώρας τι εστί δραχμή για αυτό αγαπητοί μου συμπολίτες δεν πρέπει να μιλάμε καθόλου και να δεχόμαστε ότι μας κάνουν διότι εάν δεν μπορούμε να επιλέξουμε ανθρώπους να μας κυβερνάμε είμαστε άξιοι τις μοίρας μας ΕΜΕΙΣ ψηφήσαμε άσχετους αυτοί δεν φταίνε ας είχαμε ανοίξει τα μάτια μας ένα λάθος του πρωθυπουργού κόστισε 86δις. Στο Λαό αν πας στην εφορία κε τους πεις έκανα λάθος μήπως έχεις άφεση αμαρτιών; γιατί εγώ όχι. Με τις υγείες μας κε εις ανώτερα με τον επόμενο ψήφο μας να μην ήμαστε ψιλικατζήδες να ψηφίσουμε κάποιον που να μας βάλει τουλάχιστον 300δις. Έτσι μόνο θα τρέμουν οι έξω μπας κε χρεοκοπήσουμε.

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΙΔΙΩΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΗΔΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΕΓΩ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΩΣ ΤΑ 75 ΜΟΥ, ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΩ, ΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΑ 40 ΚΑΙ 45 ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ/ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ''ΑΝΗΛΙΚΟΙ'' ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ... ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ''ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ'' ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΕΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ. ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ''ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ'' ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ/ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΣΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΑΠΡΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ''ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ''/ ΤΣΙΜΠΟΥΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΠΙΝΟΥΝ ''ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ''. Παρακαλώ προς δημοσίευση

ΒΑΣΙΛΗΣ

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΙΛΕ...ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΗΘΕΙΣ ΤΟ 1971 ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕ 25ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 1400 ΕΥΡΟ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ 1100...ΚΑΙ ΕΓΩ Ο Μ.....ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΤΟ 1970 ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΙΔΗ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΣΗΜΑ ΣΕ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΒΕ ΘΑ ΒΓΩ ΚΑΛΟ 2030 ΑΝ ΑΝΤΕΞΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΤΕΒΕ ΕΙΝΑΙ 600+ ΕΥΡΟ....ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ.....

Σταύρος

οι σωστοι αριστεροι πατριωτες βουλευτες δεν θα ψηφισουν το μνημονιο Νο 3, οι προδοτες, δοσιλογοι, παπατζηδες, λαικιστες που φορανε μασκα αριστερου θα το ψηφισουν.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;;;;;

Που ακριβώς βρίσκεται η χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία μας την εποχή που δέχεται τέτοια επίθεση η χώρα μας ; Πως είναι δυνατόν να σιωπούν οι άνθρωποι του Θεού που διαχειρίζονται περιουσία που είναι τουλάχιστον δεκαπλάσια του χρέους;;; Απαράδεκτη σιωπή, σατανική απουσία...

ge

Δυστυχώς όλο αυτό που παρακολουθούμε είναι η επιλογή ενός λαού που έχει μάθει να ψηφίζει τα ωραία λόγια και τις εύκολες λύσεις ...είχε ασχοληθεί ποτέ κανείς τι χρήματα δανειζόμαστε για τις υποχρεώσεις του δημοσίου και πως και από που δανείζεται αυτό το κράτος για να πληρώσει τα κηφηναριά του δημοσίου ????Ήμαστε άξιοι της μοίρας μας ...το πρόβλημα του σύριζα ήταν η ΕΡΤ και οι καθαρίστριες ...!

Ένας

Είναι πλέον προφανές ότι κάποιοι στην κυβέρνηση αυτή θέλουν την δραχμή. Ας απαλλαγούμε από αυτούς το συντομότερο. Αυτοί που τους ψήφισαν ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους , εκτός αν τους αρέσει η καταστροφή ή έχουν συμφέροντα.

ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΩΔΙΑ -ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΠΙΣΘΑΓΚΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ....ΒΛΕΠΟΥΜΕ .ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ .Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΛΗΓΕΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ .

Τρίτο και Μακρύτερο Μνημόνιο Τσίπρα

Τσίπρα είσαι ο Ενορχηστρωτής του Τρίτου και Μακρύτερου Μνημονίου. Είσαι και εσύ Γερμανοτσολιάς. Φύγε μαζί με την Συμμορία σου Αμέσως.

nikos

σημερα θα γνει η εξοδιος ακολουθια

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης