«Άρχισαν τα όργανα» στη συνεδρίαση των επιτροπών για τη συμφωνία

«Άρχισαν τα όργανα» στη συνεδρίαση των επιτροπών για τη συμφωνία

Με ψηφοφορία αποφασίστηκε να ολοκληρωθούν οι εργασίες της επιτροπής στις 14:30

«Άρχισαν τα όργανα» στη συνεδρίαση των επιτροπών για τη συμφωνία
Άρχισαν τα όργανα στην συνεδρίαση των επιτροπών όπου συζητείται το κρίσιμο νομοσχέδιο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν να δοθεί χρόνος προκειμένου να μιλήσουν όσοι έχουν εγγραφεί στον σχετικό κατάλογο και τους υπουργούς της κυβέρνησης να αντικρούουν, επισημαίνοντας ότι ως τα μεσάνυχτα το νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί.
 
Οι Θανάσης Πετράκος, Θανάσης Σκουμάς κ.α. ζήτησαν να μην διακοπούν οι εργασίες της επιτροπής καθώς όπως είπαν «πρέπει να μιλήσουν βουλευτές. Είναι σοβαρό το θέμα που συζητάμε. Μπορούμε να τελειώσουμε στις 4…Να μιλήσουν. Οποιοσδήποτε περιορισμός εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες».

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ξεκαθάρισε ότι «ευθέως η θέση της κυβέρνησης που διατυπώθηκε από εχθές το απόγευμα επισήμως είναι πως το νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι σήμερα το βράδυ μέσα στην ημερολογιακή διάσταση της ώρας. Δηλαδή 10:00-10:30 να ξεκινήσει η ψηφοφορία. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπολογίσουμε την επιτροπή, την έκθεση που πρέπει να βγάλει, τις συνεδριάσεις των ΚΟ και την Διάσκεψη των προέδρων».
Κλείσιμο

Ο υπουργός μάλιστα άφησε σαφείς αιχμές για την Πρόεδρο της Βουλής λέγοντας: «Εφόσον επιλέχθηκε αυτή η διαδικασία να ξεκινήσουν δηλαδή σήμερα στις 10 το πρωί οι εργασίες της επιτροπής παρά την θέληση της κυβέρνησης τοτε ας προσαρμοστούμε στα χρονικά περιθώρια».

Να σημειωθεί ότι όπως έγραψε το protothema.gr χθες ο γ.γ. της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς εισηγήθηκε εκ μέρους του κυβερνήσεως να ξεκινήσει η συνεδρίαση της επιτροπής χθες και όχι σήμερα, ωστόσο το αίτημα αντικρούστηκε από την κυρία Κωνσταντοπούλου που εξήγησε πως πρέπει να δοθεί χρόνος στους βουλευτές να μελετήσουν τις προωθούμενες διατάξεις.

Τελικά, με ψηφοφορία αποφασίστηκε να ολοκληρωθούν οι εργασίες της επιτροπής στις 14:30.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης